advent u zagrebu 2022 | najljepša hrvatska blagdanska bajka

Advent u Zagrebu 2022 | Vodič kroz događanja zagrebačke zimske bajke

Advent u Zagrebu će i 2022. godine Gradu okititi prekrasnim zimsko-božićnim ukrasima, ali i ponuditi bogate zabavne sadržaje! Ovogodišnja zimska čarolija kreće u subotu, 26. studenog 2022. i trajat će sve do subote, 7. siječnja 2023. godine. Advent u Zagrebu se ove godine vraća s još bogatijim sadržajima i ponudom, a uz ranije poznate lokacije, tu su i neke nove! Naime, na više od dvadeset uređenih prostora održavat će se zanimljivi programi prilagođeni djeci i odraslima.

Očekuje Vas više od stotinu koncerata tradicionalne božićne i ozbiljne glazbe. Također, organizirat će se i mnoge izložbe i predstave, sve u znaku ovih blagdana. Dodajmo da će se prva adventska svijeća upaliti u subotu, 26. studenog u 17 sati i to već tradicionalno, na fontani Manduševac na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Istoga dana, samo dva sata kasnije, otvorit će se i klizalište na Trgu kralja Tomislava, a nedugo nakon toga upalit će se i prigodna svjetla u parku Zrinjevac. Više informacija o ovogodišnjoj zimskoj manifestaciji Advent u Zagrebu 2022 na adresi adventzagreb.hr. A koja se sva događanja održavaju na zagrebačkom Adventu možete na ZGportalu pronaći na jednom mjestu i to u nastavku ovog teksta.

Advent u Zagrebu 2022 – popis i vodič kroz gradska događanja

Winterland na Trgu Franje Tuđmana – Winter park na Tuđmancu

Winterland na Trgu dr. Franje Tuđmana postaje nova zagrebačkom adventska lokacija. A zbog svog Panoramskog kotača i najvećeg novogodišnjeg lunaparka vjerujemo i postati najzabavnije mjesto u gradu. Osim što će pružiti nezaboravan sadržaj za mlade, tinejdžere, roditelje, ali i sve željne dobre zabave, u sklopu njega stiže i jedna od najvećih svjetskih atrakcija. Riječ je o Panoramskom kotaču visokom čak 36 metara! On će posjetiteljima pružiti potpuno jedinstven osjećaj Adventa s veličanstvenim panoramskim pogledom na Zagreb. Više o događanju Winter park Zagreb na Tuđmancu doznajte ovdje.

Advent u prolazu u Jagerhornu

Ovogodišnje izdanje Adventa u Zagrebu, uz mnoštvo atraktivnih sadržaja i događanja, svim okupljenima, građanima Zagreba, ali i domaćim i stranim posjetiteljima, ponudit će atraktivan glazbeni događaj Advent u prolazu! Riječ je o glazbenom festivalu s mnoštvom renomiranih domaćih izvođača i tematskih događanja koji će svake večeri u sklopu zagrebačkog Jagerhorna posjetiteljima pružati vrhunsku zabavu u idiličnom božićnom ambijentu ove kultne zagrebačke lokacije. Otvorenje festivala održat će se u subotu, 26. studenog 2022. godine, a nastupa Natali Dizdar. Sve do početka siječnja 2023. biti organizirana svakodnevna glazbena događanja. O Adventu u prolazu više doznajte ovdje.

Fuliranje – Advent u Esplanadi

Zagrebački hotel Esplanade od subote, 26. studenog pa sve do kraja 2022. godine ponovo postaje nezaobilazno adventsko odredište i epicentar društvenog života grada! Brojna događanja, čarobna blagdanska ponuda, novi sezonski jelovnici, glamurozni doček Nove 2023. godine te adventski spektakl FOOLING AROUND by Fuliranje na Oleander terasi s fenomenalnom gastro scenom i odličnim programom nešto je što jednostavno morate doživjeti. Više informacija o Adventu u Esplanadi doznajte ovdje.

Z Advent u Z Centru

Provedite Advent u Zagrebu u Z Centru! A uz to, budite spremni i za prvi veliki koncert nezamjenjivih Zaprešić Boysa, ekskluzivan nastup Nereda i grupe Connect! Ozbiljan adrenalinski dodatak ovogodišnjem startu blagdanske sezone je i Svjetsko nogometno prvenstvo, kao i očekivanja na koji način će hrvatski reprezentativci iskoristiti ovo natjecanje i pokazati svijetu da mogu proizvesti pravo božićno čudo! A tu su i brojne atraktivne adventske kućice s ponudom hrane i pića. Više o Z Adventu saznajte ovdje.

Advent kod Matoša

Dođite na Strossmayerovo šetalište na Gornjem Gradu, tamo gdje sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša. A on ponovno oblači svoje blagdansko ruho i pretvara sve u jedinstvenu božićnu priču s romantičnom atmosferom, neodoljivim mirisima i okusima tradicionalnih blagdanskih jela. Ali i u mjesto vrhunske zabave – počinje Advent kod Matoša! Božićna priča na lokaciji s najljepšim pogledom na Zagreb odvijat će se od subote, 26. studenog 2022., sve do subote, 7. siječnja 2023. godine. Više o ovom adventskom događanju doznajte ovdje.

7. Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu i Advent pod lanternama

Festival će koncertima klasične, klapske i pučke glazbe pružiti raznolik i bogat program prelijepih pjesama i napjeva iz hrvatske i svjetske glazbene riznice. A svaki koncert će biti poseban umjetnički i duhovni doživljaj. Tu je i Advent pod lanternom koji će pružiti poseban doživljaj Božića, spoj svjetla i božićnih pjesama, a sve pod okriljem gornjogradskih lanterni. Više doznajte ovdje.

BAŠ NAŠ Advent na platou Gradec

BAŠ NAŠ Advent na najčarobnijoj lokaciji Gornjeg grada s najljepšim pogledom na Zagreb se vraća i u 2022. godini! Kao manifestacija koja već pet godina nudi nezaboravno iskustvo i predivnu atmosferu tijekom cijelog adventskog razdoblja, omiljeni zagrebački Advent na platou Gradec priprema svoje najbolje izdanje. A tu ćete naći pomno osmišljenu gastro ponudu, najbolje koncerte i božićno uređenje popularne gornjogradske kulise. Sve to će zasigurno postati poželjna kombinacija za sve željne druženja, zabave i veselja Zagrepčana. Više o Adventu na Gradecu doznajte ovdje.

Advent kod nas doma u Španskom

Ove zime otvara se prvi zagrebački kvartovski Advent, a službeni mu je naziv Advent kod nas doma u Španskom! Ne moramo reći gdje će se održavati, a organizatori očekuju dobar odaziv posjetitelja iz okolnih, ali i svih ostalih zagrebačkih naselja. Uz zvuke renesanse i suvremene glazbe, u subotu, 26. studenog 2022. godine u 18 sati, otvorenje Adventa u Španskom će krenuti sa špančanskim slavujima, Mješovitim pjevačkim zborom Ivan Kukuljević Sakcinski. Što ćete još naći na ovom kvartovskom adventu pročitajte ovdje.

Polarni san u tunelu Grič

U sklopu blagdansko-zimske manifestacije Advent u Zagrebu u tunelu Grič je postavljena umjetnička instalacija Polarni san. Instalacija ima potpis kreativnog tima udruge “Umjetnost za grad” koji čine Ana Mikin i Stella Leboš. To je dojmljiva tekstilna skulptura duga 40 metara, suptilno zaokružena svjetlosnim i zvučnim efektima, priziva prolazak kroz jednu sasvim drugačiju ledenu špilju. A nad njom se njišu neobični oblaci i odvija nebeski ples polarne svjetlosti… Dodajmo da je ova ambijentalna instalacija inspirirana aurorom borealis i polarnim prostranstvima, a posjetitelje na svoj jedinstveni način vodi na put do vrha svijeta, gdje je sve moguće… Više o instalaciji Polarni san u tunelu Grič doznajte ovdje.

Advent u Etnografskom muzeju

Kako bi se svi skupa dodatno zabavili tijekom zimskih blagdana, organizira se Advent u Etnografskom muzeju, a predstavlja se prigodnom izložbom naziva Kinč nije kič. Izložbu možete posjetiti tijekom trajanja Adventa u Zagrebu, od utorka, 29. studenog 2022. do subote, 7. siječnja 2023. godine. Naša svakodnevica obilježena je označavanjem prijelaznih trenutaka tijekom godine koje prepoznajemo i slavimo kao blagdane… Više o izložbi doznajte ovdje.

Veseli turistički tramvaj

Zagrebački električni tramvaj nakon dvije pandemijske godine ponovno će sudjelovati u programu zimsko-blagdanske manifestacije Advent u Zagrebu, a to znači da će gradom Zagrebom opet voziti Veseli božićni tramvaj! Na zadovoljstvo naših najmlađih sugrađana, ali i svi ostalih stanovnika, kao i posjetitelja Zagreba, kako bi se osigurao pravi doživljaj zimske bajke, u promet se ponovno vraća Veseli božićni tramvaj koji će pronositi blagdanski duh našim gradom! Više informacija o terminina vožnje i cijenama karata doznajte ovdje.

VIDEO: Advent Zagreb… Filled with joy | Advent u Zagrebu – ispunjen ugodom

Tagged