advent kod nas doma u španskom 2022 :: advent u zagrebu

Advent kod nas doma u Španskom 2022 – kuhano vino, kobasice, nastupi uživo i nogometne utakmice!

Ove zime otvara se prvi zagrebački kvartovski Advent, a službeni mu je naziv “Advent kod nas doma u Španskom”! Ne moramo reći gdje će se održavati, a organizatori očekuju dobar odaziv posjetitelja iz okolnih, ali i svih ostalih zagrebačkih naselja. Uz zvuke renesanse i suvremene glazbe, u subotu, 26. studenog 2022. godine u 18 sati, otvorenje Adventa u Španskom će krenuti sa špančanskim slavujima, Mješovitim pjevačkim zborom Ivan Kukuljević Sakcinski.


A sa Gornjeg grada u Špansko će se spustiti pravi simbol grada ZagrebaPočasna satnija Kravat pukovnije. Također, na otvorenje će iz daleke Turske doputovati europska prvakinja u kickboxingu, 21-godišnja Lucija Regvat. Zanimljiv je podatak da je Lucija rodom upravo iz Španskog. “Tako mi je drago da je upravo moj kvart predvodnik ovogodišnjeg Adventa! S veseljem ću ga posjećivati, a posebno se veselim nastupu Ivane Marić“, rekla je mlada Lucija uoči otvorenja manifestacije Advent u Španskom 2022.

Dodajmo da će Ivana Marić, nekadašnja članica popularnog ženskog benda Feminnem, nastupiti u subotu, 26. studenog. Ona nastupa odmah nakon svečanog vatrometa koji će zabljesnuti nebo iznad Španskog, a održat će se u 18:45 sati. Bit će to prvi u nizu koncerata koji će se održavati u Španskom do kraja adventskog razdoblja. Već u nedjelju, 27. studenog, slavlje otvorenja se nastavlja uz nastup Giuliana i Diktatora.

Advent u Španskom Vas zove i gledanje nogometnih utakmica Vatrenih u Kataru

“Najprije moram pogledati utakmicu s Kanadom, a onda ću razmišljati o nastupu. Važno je posložiti si prioritete!”, uz smijeh nam je rekao Giuliano. Utakmica Hrvatska – Kanada, koja se igra u nedjelju, 27. studenog u 17 sati, jedna je u nizu svih koje će se moći popratiti na LED ekranima na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom. Tako će ova lokacija poslužiti kao idealna alternativa dosadašnjem javnom navijanju na glavnom zagrebačkom trgu koje ove godine kako smo čuli nije organizirano.

Na binu Adventa u Španskom će se pridružiti i naši biciklisti koji su odvozili humanitarnu biciklističku rutu Špansko – Vukovar za naše drage male prijatelje – Vukovarske leptiriće. Inače, reKreativni kvART SHP je poznat po dosadašnjim humanitarnim aktivnostima kroz suradnje s Vukovarskim leptirićima, Palčićima, udrugom Jedni za druge i organizacijom Gracin kupa, humanitarnog malonogometnog turnira.

“Stvarno smo si dali truda oko toga da posjetitelji budu zadovoljni ponudom. Bit će kuhanog vina i kobasica, nastupa uživo i nogometnih utakmica. Također, naglasak smo stavili na dječji program. Pozornicu prepuštamo dječjim zborovima, radionicama i pričaonicama”, rekao je Stjepan Vukušić, organizator ovog Adventa i predsjednik udruge reKreativni kvART SHP. Više detalja oko programa po danima možete pronaći na Facebook stranici Udruge.

Tagged