trgovački centri u zagrebu / shopping centers in zagreb / 2021.

Trgovački centri u Zagrebu – popis shopping centara i osnovne informacije

Trgovački centri su kompleksi u kojima se nalazi niz maloprodajnih trgovina i drugih uslužnih objekata različitih branši. U tim popularno zvanim shopping centrima nalaze i drugi sadržaji, kao što su primjerice fitness centri, frizerski saloni, caffe barova i restorana, kino dvorana ili casina. Ti centri su postali pravi “otoci zabave” i druženja. A Zagreb im ima uistinu puno.

Trgovački centri smješteni su praktički u svim dijelovima grada Zagreba i vrlo su dobro povezani javnim prijevozom. Velika većina shopping centara u Zagrebu imaju i kino dvorane, a svaki ima osigurano mnoštvo parkirališnih mjesta te javnih podzemnih garaža. Zagrebački trgovački centri rade svaki dan, osim na državne praznike. No i tada rade neki dijelovi centara, a radna vremena, kao i dodatne informacije o Centrima doznajte niže u tekstu.

aktualno: Eventim – kupite online ulaznice za koncerte, priredbe, predstave i događanja u Zagrebu i Hrvatskoj!


Trgovački centri u Zagrebu – odaberite shopping centar za više informacija:

Arena CentarAvenue Mall
Z centarGarden Mall
WestgatePoint Vrbani
Centar KaptolIKEA Zagreb
City Center One WestCity Center One East
Branimir Mingle MallDesigner Outlet Croatia
Family Mall

Arena Centar Zagreb

Arena Centar smjestio se uz sportsku dvoranu Arena Zagreb na jugozapadnom ulazu u grad Zagreb. U Centru veličine 175.000 m2 očekuje Vas 10 velikih, preko 200 srednjih i manjih trgovina te Interspar, najveći hipermarket u Hrvatskoj. Uz mnoštvo novih brendova, od kojih su mnogi prvi put na hrvatskom tržištu, tu je i bogata gastronomska ponuda za sve gurmane te zabavni sadržaji. A tu je i neizostavan kino-multipleks Cinestar s luksuznim Gold Class kino dvoranama, IMAX te 4DX kino. To sve Arena Centar Zagreb tvori pravom oazom zabave.

Uz prekrasan ambijent koji Vas vodi na putovanje kroz cijelu Hrvatsku te uz posebno uređen okoliš s puno zelenila, posjet Arena Centru je pravi užitak za cijelu obitelj. Kada ogladnite nakon napornog shoppingiranja, povedite cijelu obitelj u Food Court Arena Centra. Tu Vas čekaju mnogi restorani koji nude veliki izbor različite hrane. A restorani brze hrane kao što su KFC, McDonalds ili Burger King samo su bonus.

Do Arena Centra možete doći svim sredstvima javnog prijevoza – tramvajem, autobusom, vlakom i naravno autom. A za parking ne morate brinuti jer Arena Centar ima čak 3.000 parkirališnih mjesta. A tu su i linije javnog prijevoza ZET-a kojima možete doći do Arene Zagreb:

 • autobus: 110, 111, 112, 132, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 168, 169, 234 i 315
 • tramvaj: 7 i 14 (stanica Arena Zagreb – nekadašnji Rotor ili Jadranska avenija)

Avenue Mall Zagreb

Avenue Mall Zagreb je društveno i shopping odredište u srcu Novog Zagreba. Nalazi se na atraktivnoj i svima lako dostupnoj lokaciji s više od 100 popularnih trgovina. U bogati sadržaj Avenue Malla spada i Multipleks kino Cinestar Blitz, koje svakodnevno nudi raznovrstan filmski program u kojem ćete uvijek naći nešto po svojem guštu.

Uz tri sata besplatnog parkinga i punjača za vaša električna vozila, uživajte i družite se u Food Palace restoranima i kafićima, koji se nalaze na 2. katu Avenue Malla. Od otvorenja u kolovozu 2007. godine Avenue Mall je omiljeno i prepoznatljivo mjesto susreta, kupnje i zabave. Ne samo za stanovnike Novog Zagreba, nego i cijelog Zagreba i okolice. Baš sve što trebate za dobar i jednostavan život na jednom mjestu.

Avenue Mall smješten je u naselju Siget u Novom Zagrebu, na samom križanju avenija Grada Dubrovnika i Većeslava Holjevca. Želite li doći do Avenue Malla pješke, sve što trebate je sjesti na bilo koji autobus koji vozi u Novi Zagreb, odnosno na tramvaj linija 6, 7 ili 14. Autobusna i tramvajska stajališta tih linija nalaze ispred glavnog ulaza u centar. S južne stranice trgovačkog centra smješteno je TAXI stajalište.

Z centar Zagreb

 • Trgovački centar Z centar Zagreb
 • adresa: Ljubljanska avenija 2b, Špansko, Zagreb
 • radno vrijeme: od 7 do 21 sati
 • web: zcentar.hr
 • tag: #z-centar

Z centar najmoderniji je i najnoviji trgovački centar. Izgrađen je prema najnovijim standardima izgradnje i dizajna, a smješten je na zapadnom dijelu grada Zagreba u naselju Špansko. Z centar Zagreb se dijeli na dva objekta koji se zovu Trgovački centar Sjever i Retail park Jug. A u unikatnu cjelinu ovaj shopping centar veže jedinstveni grijani pješački trg.

Ponuda trgovina centra obuhvaća spoj odjeće, obuće, dječjeg asortimana, modnih dodataka, sportskih brendova i asortiman za uređenje doma. Na posebno uređenom vanjskom trgu koji spaja dva trgovačka dijela odvijat će se zabavni program. Njega ćete moći pratiti s terasa restorana i caffe barova, dok se vaša djeca nesmetanom igraju na najmodernijem dječjem igralištu.

Trgovački centar Sjever nalazi se na dvije etaže. Na njima Vas očekuju poznati svjetski modni brendovi, sportski brandovi, najsuvremeniji hipermarket te food court s 10 restorana. Tu su i moderni caffe barovi, beauty saloni i inovativni zabavni sadržaji, kao što je najveća gaming arena u Zagrebu. Retail park Jug na donjoj etaži nudi raznoliku ponudu trgovina za uređenje doma dok jer gornja etaža rezervirana za sport i zabavu. U blizini Z centra nalaze se trgovina Lidl te McDonalds restoran, kao i trgovački centar City center One West.

Garden Mall – Supernova Zagreb

Trgovački centar SuperNova Zagreb – Garden Mall prvi je trgovački centar “treće generacije”, a smješten je u Dubravi, u istočnom dijelu Zagreba. Ukupna površina od 38.585 m2 čini ga najvećim trgovačkim centrom u tom dijelu grada. Smješten je duž ulice Rudolfa Kolaka u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi.

Uz prodajni prostor koji se sastoji od preko 70 brandova, Garden Mall ima i značajnu ponudu popratnih sadržaja. Tu je besplatna igraonica, nekoliko kafića, restoran, F&B snack bar te frizerski salon. Posjetiteljima je na raspolaganju 1.300 besplatnih parkirališnih mjesta. Javnim prijevozom ZET-a možete doći s terminala Dubrava autobusnom linijom 210 Dubrava – Studentski grad – Klin. Izlazna stanica je Oporovečka.

Westgate Shopping City Zagreb

Smješten zapadno od Zagreba i uz sam Grad Zaprešić, Westgate Shopping City najveći je hrvatski trgovački centar. Prostire se na 226.000 m2 bruto površine i ima više od 100.000 m2 prodajnih prostora. Trgovački mega – centar Westgate otvoren u studenome 2009. godine, a predstavlja pravo modno središte u kojemu je smješteno oko 240 trgovina. Unutar njegovih 3,3 kilometara izloga svoje proizvode izlažu mnoge renomirane marke i tvrtke.

Centar se nalazi uz autocestu A2 koja povezuje srednju Europu s jugoistočnom Europom. Westgate je udaljen 17 kilometara od Zagreba s kojim ga povezuje elektrificirana željeznička pruga Zabok – Westgate – Zagreb te besplatne autobusne linije koje je osigurao sam trgovački centar. Kupcima je na raspolaganju natkrivena garaža na pet etaža s 2.500 parkirnih mjesta od ukupno 7.250 uređenih parkirnih mjesta uokolo Centra, kao i punionice za električne automobile.

Point Shopping Center Zagreb

Point je prvi pravi kvartovski shopping centar. Smješten je u samom centru naselja Vrbani III i predstavlja svojevrsni središnji trg i mjesto okupljanja svih stanovnika kvarta. Point na jednom mjestu nudi hrpu trgovina, usluga i sadržaja pa posjetiteljima pruža cijeli niz mogućnosti – od svakodnevne kupovine do rekreacije, zabave i druženja s prijateljima. Osim što možete naći razne brendove, u Pointu možete skoknuti do teretane ili restorana, a sve to dok se vaši klinci bezbrižno zabavljaju u igraonici.

Nakon ispunjavanja obaveza možete posjetiti najveći fitness centar u zapadnom dijelu grada s čak 800 kvadrata. Nakon tjelovježbe svratite na terasu, do kafića i restorana koji predstavljaju pravo mjesto za relaksaciju, druženje i koncerte. Point se prostire na ukupno 40.000 kvadratnih metar na tri podzemne i tri nadzemne etaže, a posjetiteljima nudi više od 50 trgovina i ugostiteljskih objekata. Odlično je prometno povezan i nalazi se u neposrednoj blizini Jarunskog jezera.

Do Pointa možete doći lako automobilom, jer se ovaj trgovački centar nalazi tik do Horvaćanske ceste, jedne od najfrekventnijih prometnica u Zagrebu. Samo pratite smjerokaze i parkirajte se u podzemnoj garaži, a Point će vam osigurati besplatan parking dok ste u shopping centru. Do Pointa možete doći i tramvajem – do njega voze linije 5 i 17, a izlazite na stanici Rudeška cesta.

Centar Kaptol

Centar Kaptol svečano je otvoren na Valentinovo 2000. godine. Zahvaljujući svojoj arhitekturi čije je rješenje svrstano među najbolje u ovom dijelu Europe na prijelazu tisućljeća, Centar Kaptol diskretno je i vrlo uspješno uklopljen u staru gradsku jezgru.

Trgovački centar Kaptol nalazi se nekoliko stotina metara od samog Kaptola, ali i Trga bana Jelačića, glavnoga gradskog trga hrvatske metropole. Nadomak je pješačke zone koja završava na sjevernoj strani obližnje Tkalčićeve ulice. Izlaz i ulaz u centar nalazi na dvije lokacije. U centar možete ući iz ulice Nova Ves, kao i iz Medvedgradske ulice. U centru se nalazi kino Kaptol boutique cinema sa pet dvorana te javna podzemna gradska garaža.

IKEA Zagreb

 • Trgovački centar IKEA Zagreb
 • adresa: Ulica Alfreda Nobela 2, Sop, 10 361 Sesvete-Kraljevec
 • info telefon: 01 44 55 444
 • radno vrijeme: pet-sub: 10-21, ned: 10-18
 • web: ikea.com/hr
 • tag: #ikea-zagreb

Robna kuća IKEA Zagreb nalazi se u Rugvici u Zagrebačkoj županiji, na samom početku autoceste A3. Do IKEA-e Zagreb možete osim autom doći autobusnom linijom ZET-a 276 (Kvaternikov trg – Ivanja Reka – Dumovec). Dodajmo da se preko puta IKEA-e nalazi trgovački centar Designer Outlet Croatia.

Trebate li namještaj za vaš stan ili poslovni prostor? IKEA je pravo rješenje za Vas. IKEA ili punim imenom Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd, jedan je od najvećih svjetskih koncerna koji se bavi prodajom namještaja. Osim namještaja IKEA prodaje i nekretnine, a bavi se i ugostiteljstvom kroz restorane koji se nalaze u IKEA-inim trgovačkim centrima. IKEA je osnovana 1943. godine, a osnivač je Ingvar Kamprad. Do danas IKEA ima 285 trgovina u 37 država svijeta.

Prvi prodajni centar je otvoren 1958. u Švedskoj. Nedugo nakon toga, centri se otvaraju i u Norveškoj i Danskoj. Sedamdesetih godina 20. stoljeća počela su otvaranja u ostalim dijelovima Europe i svijeta. Najveće tržište IKEA danas ima u Njemačkoj, gdje je otvoreno 43 prodajna centra. IKEA je poznata po pristupačnim cijenama, specifičnom dizajnu i katalogu, koji se godišnje proizvede u 200 milijuna primjeraka.

City Center One Zagreb West

City Center one West Zagreb otvoren je u jesen 2006. godine i tada je bio prvi klasični shopping mall u Hrvatskoj. Osim što nudi bogatu ponudu svjetski poznatih brendova i cijenjenih domaćih marki, City Center one Zagreb West ugodno je mjesto za druženje i zabavu u restoranima i kafićima, a prostor malla i vanjskih terasa opremljen je besplatnom internet wireless vezom. Obiteljima je na raspolaganju obiteljski parking veličinom prilagođen njihovim potrebama, baby room i dodatni dječji sadržaji u prostoru malla.

Besplatna dječja igraonica Kid’s Jungle namijenjena je djeci od 3 do 12 godina, a u njoj vaši najmlađi mogu uživati i u najzabavnijim proslavama rođendana. Očekuju vas i brojne korisne usluge, poput frizerskog salona, nail bara, autopraonice, kemijske čistionice i mjenjačnice. Otkad se provode ankete i istraživanja tržišta, City Center one Zagreb West kod kupaca i partnera iz godine u godinu postiže najbolje ocjene, a građani Zagreba nekoliko puta su ga proglasili najboljom shopping destinacijom!

City Center One Zagreb East

City Center one Zagreb East, treći po redu u Hrvatskoj pod brandom City Center one, otvoren je u proljeće 2012. godine. Njegovim je otvorenjem zagrebački Žitnjak dobio posve novo lice, a istočni dio Grada Zagreba svoje odredište za shopping i zabavu. Posjetitelji mogu uživati u više od 140 trgovina koje nude poznate svjetske brendove, kao što su Mango, H&M, Zara, Peek&Cloppenburg, Superdry i brojni drugi.

Odlična zabava očekuje sve koji posjete Cineplexx, moderno digitalno kino sa sedam dvorana, a tu su i Automat klub Wettpunkt, brojni kafići i restorani. Najmlađi će uživati u igri i zabavi u besplatnoj Kid’s Jungle igraonici te će se kući vratiti s najljepšim uspomenama. Stoga ni ne čudi što je već godinu za godinom City Center one ponosni vlasnik brojnih nagrada za omjer cijene i kvalitete.

Branimir Mingle Mall

 • Trgovački centar Branimir Mingle Mall (bivši Branimir Centar)
 • adresa: Ulica kneza Branimira 29, 10000 Zagreb
 • Branimir Mall ima kino Cinestar
 • parkiranje omogućeno u podzemnoj garaži
 • web: branimir.hr
 • tag: #branimir-mingle-mall

Branimir mingle mall predstavlja potpuno novi koncept urbane destinacije u samom srcu grada Zagreba. Službenim preuzimanjem i integracijom tadašnjeg Branimir centra u grupaciju Supernova Hrvatska početkom 2018. godine započeta je potpuna rekonstrukcija i preuređenje kako interijera, tako i eksterijera kompletne zgrade. S novim konceptom koji je predstavljen 2019. godine Branimir mingle mall podiže razinu usluge koju pružaju zagrebački trgovački centri. Ovo je jedinstveno mjesto gdje posjetitelji rado dolaze kako bi proveli svoje slobodno vrijeme.

U ugodnom okruženju na adresi Ulica kneza Branimira 29 uživajte u odličnoj ponudi od restorana, preko igraonice i kina pa sve do casina i teretane. Branimir mingle mall će zadovoljiti sve zahtjeve nove generacije i modernog načina života. Bilo da je riječ o rekreaciji, poslovnim susretima, pauzama od posla, igranja i provođenja vremena s djecom, pa sve do kino izlazaka ili iskušavanja igara na sreću. U Branimir mingle mallu pronaći će se baš sve po tvojoj mjeri.

U Branimir mingle mallu vas očekuje parking na čak tri podzemne etaže s 440 parkirnih mjesta. Zbog iznimne prometne povezanosti na dijelu Branimirove ulice očekuje Vas nekoliko autobusnih i tramvajskih linija kojima možete brzo i lako doći do Branimir mingle malla. Na raspolaganju su tramvajske linije 2, 4, 6, 9 i 13 koje voze do Glavnog kolodvora (Trg kralja Tomislava), od kojih linije 2, 6 i 8 voze do tramvajske stanice Branimirova. Također, možete se koristiti i uslugama TAXI službe.

Designer Outlet Croatia

Designer Outlet Croatia nova je jedinstvena shopping destinacija i nalazi se u neposrednoj blizini trgovačkog centra IKEA Zagreb u Rugvici. Čeka vas više od 100 fashion i lifestyle brandova po pristupačnim cijenama uz 30 do 70 posto popusta tijekom cijele godine. Uz otvorenu arhitekturu u village stilu inspriranu hrvatskim regijama osjećat ćete se kao kod kuće.

U Designer Outletu Croatia možete se okrijepiti uz najbolju šalicu kave ili pak zalogaj slasne torte. Kao što svi znamo, najbolje ideje za shopping dolaze u trenucima opuštanja. Stoga posjetite kafiće Green Bar i Leggiero bar i smišljajte nove odjevne kombinacije. Bilo da ste raspoloženi za brzi zalogaj ili pak imate vremena za uživanje u restoranima, također ste na dobrom mjestu. Do Designer Outleta možete doći autobusnom linijom ZET-a 276 (Kvaternikov trg – Ivanja Reka – Dumovec).

Family Mall

Family fun and home Mall predstavlja novi format shopping centra za uređenje interijera i zabavu. Po prvi puta u Hrvatskoj, na jednom mjestu možete uživati u dizajnerskom shoppingu omiljenih komada namještaja, adrenalinskim sportovima, interaktivnim igraonicama i dobroj gastronomiji. Family Mall svojim zanimljivim konceptom, najvećim izborom trgovina namještajem u regiji, zabavnim sadržajima i ugostiteljskim objektima privlači posjetitelje iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Family Mall se prostire se na više od 32.000 četvorna metra prodajne i zabavne površine. Tu ćete naći najveći izbor trgovina namještajem u regiji. Uz bogatu ponudu namještaja u ponudi su i trgovine dekoracijom, multimedijom i opremom za dom te veliki supermarket i trgovina beauty i kozmetičkim proizvodima. U sklopu centra nalazi se najveći adrenalinsko trampolinski park u Hrvatskoj te najveći kompleks dječjih igraonica u regiji. Gastronomska ponuda uz restorane i caffe barove sadrži i dvije svadbene / kongresne dvorane.

Dodajmo da Family Mall posjeduje dva velika besplatna parkirališta sa 780 parkirnih mjesta. Do ovog trgovačkog centra možete doći autobusnom linijom ZET-a 120 Črnomerec – Gajnice – Prečko.


INFO

 • Trgovački centri u Zagrebu – popis shopping centara i osnovne informacije.
 • Shopping centers in Zagreb – list of shopping centers and basic information.
 • Einkaufszentren in Zagreb – Liste der Einkaufszentren und grundlegende Informationen.
 • Centri commerciali a Zagabria – elenco dei centri commerciali e informazioni di base.
 • Centros comerciales en Zagreb – lista de centros comerciales e información básica.
 • Bevásárlóközpontok Zágrábban – bevásárlóközpontok listája és alapvető információk.

PROČITAJTE VIŠE

Tagged