meanit m15 smart watch :: pametna narukvica :: 2022.

MeanIT M15 Smart Watch – pametna narukvica koja prati Vaš puls i krvni tlak te broji korake

MeanIT M15 Smart Watch još je jedan u nizu odličnih i pristupačnih pametnih nosivih uređaja koje nudi ova hrvatska tehnološka tvrtka. Iako je MeanIT ovaj uređaj nazvao pametnim satom, što on to zaista i je, ipak mu nedostaje nekoliko bitnih funkcija koje posjeduju takvi uređaji. Zato bi mi ipak rekli da se ovdje radi o pravoj punokrvnoj pametnoj narukvici. Jednostavno, to je uređaj koji je i fizički nalik na narukvicu, a zbog svoje praktičnosti – veličine, funkcija koje obavlja i informacija koje prikuplja – primarno se koristi za praćenje sportskih i fizičkih aktivnosti.


Pametna narukvica MeanIT M15 se malenim, kvadratnim i izduženim izgledom ne razlikuje puno od drugih ovakvih sličnih uređaja. Kućište narukvice je vrlo čvrsto – izrađeno je od tvrde i kvalitetne plastike i crne je boje. Prednjom stranom kućišta dominira TFT zaslon dijagonale 0,99 inča. Tih 2,44 centimetara je sasvim dovoljno za jednostavan i brzi pregled podataka koje ona prikazuje. Također, prikaz na zaslonu je dosta svijetao i jasan. U zatvorenom prostoru ili po noći će se podaci sa ekrana lako vidjeti, no, moramo napomenuti da pri jakom sunčevom svjetlu ekran dosta potamni i postaje slabije vidljiv. Ali ne i nevidljiv – samo ćete ga morati malo pažljivije pogledati.

Pametni sat MeanIT M15 se kontrolira samo jednom tipkom

Nalazi se na donjem dijelu ekrana, taktilna je, nalazi se ispod zaštitnog stakla i dodatno označena sivom crtom. Dobro reagira na dodir, ali ćete se morati naviknuti na nju i njezino korištenje. No, sve je prilično jednostavno. Funkcijama narukvice upravlja se kombinacijom kratkog i dugog pritiska – kratkim birate funkciju dok dugim ulazite u opcije te funkcije. Rubovi kućišta ovog pametnog sata/narukvice potpuno su glatki. Također, na sebi nema otvora, što znači da ćete ovaj uređaj moći nositi i po kiši. A kako je to uobičajeno kod ovakvih gadgeta, na stražnoj strani se nalazi svjetlosni senzor koji mjeri broji otkucaja srca, visinu tlaka te zasićenost krvi kisikom.

Na gornjem i donjem dijelu kućišta nalaze se fizički nosači remenica. A osim što služe kao nosači na koje se remenje jednostavno natakne, gornji nosač ujedno je i USB punjač. To je vrlo zanimljivo rješenje zbog kojeg sa sobom nećete morati poseban kabel za punjenje. A kako to u praksi funkcionira? Izvučete remenicu sa gornje strane kućišta i ovaj Smart Watch MeanIT M15 kao USB-stick umetnete u bilo koji USB utor. I to je to – narukvica će se početi puniti. Proces punjenja traje 60-ak minuta, što ponajviše ovisi o snazi utora putem kojeg ga punite.

Budući da je baterija ovog sata izdržljiva i dosta dugo traje, “proces” skidanja remena i priključivanja na USB utor nećete činiti prečesto – M15 pod punim opterećenjem radi desetak dana. No, ako isključite neki od brojnih senzora, ovaj bi pametni sat mogao izdržati čak 30-ak dana. Spomenuti remen je plastiča, odlično izrađen, a na sebi ima sitni rebrasti uzorak. Dovoljno je savitljiv i što je bitno, ugodan je pri duljem ili svakodnevnom nošenju. A u pakiranju ćete uz crni remen naći i dodatni crveni.

Pametna narukvica mjeri otkucaje srca, visinu krvnog tlaka i zasićenost krvi kisikom

Uz to M15 broji pređene korake, zbraja potrošene kalorije te prati način kako spavate. Uređaj dodatno kontrolirate putem aplikacije HryFine, a ona će dobro poslužiti ukoliko se ozbiljnije bavite sportom i želite provjeriti prikupljene podatke. A kako se spojiti? Nakon što aplikaciju instalirate na pametni telefon kreirajte račun pa smartfon i narukvicu spojite putem Bluetooth veze. Kada se spojite, zabilježeni podaci prenijet će se u aplikaciju, a Vi ćete ih moći početi analizirati. Dodat ćemo da pametna narukvica M15 može putem predefiniranih parametara pratiti nekoliko sportskih aktivnosti. To su trčanje na otvorenom i u zatvorenom prostoru, bicikliranje, hodanje, nogomet, košarka i penjanje.

Kako smo naveli, uz korištenje aplikacije HryFine pametnoj narukvici MeanIT M15 dajete mogućnost korištenja i dodatnih mogućnosti. A to su daljinsko upravljanje foto-kamerom i glazbom na pametnom telefonu, kao i često korisna funkcija pronalaska uređaja ukoliko ga (ponovo) zagubite. Također, moći ćete uključiti i mogućnost primanja obavijesti o pozivima i porukama, kao i omogućiti notifikacije s obavijestima s društvenih mreža. Dodajmo da je HryFine aplikacija dostupna za Android i iOS pametne telefone ili tablete.

Zaključak

Iako bi se moglo nakon čitanja ove recenzije misliti da je ovo savršen uređaj za praćenje tjelesnih funkcija i mini-kontroler Vašeg pametnog telefona, to baš i nije tako. No, ovaj uređaj radi točno ono za što je napravljen, a prema cijeni po kojoj se prodaje, može se reći i da radi puno više od toga. On mjeri razinu Vašeg krvnog tlaka, razinu kisika u krvi (SpO2), broji pređene korake i mjeri puls. Uz to, prati Vaše funkcije tijekom bavljenja sportom, a to prilično dobro radi pomoću nekoliko sportskih programa kojima je opremljen.

Ako ste aktivni sportaš koji treba izdržljiv uređaj kojim se okvirno mogu doznati svi važni podaci, pasionirani ste šetač ili biciklist, samo šetate svog psa nasipom rijeke Save i jednostavno želite znati koliko ste koraka prošli ili samo bi htjeli ponekad pogledati koliko je sati, ovo je pravi uređaj za Vas. Jer uz sve nabrojane karakteristike tu je i odlična cijena – za samo 159 kuna ili 21,10 eura možete ga naručiti putem MeanIT-ovog web shopa već danas. Taman na vrijeme da ga nekom stavite pod bor i dodatno ga razveselite u ovim čarobnim Advenskim trenucima.

MeanIT M15 Smart Watch – specifikacije

 • Proizvođač: MeanIT
 • Model: MeanIT M15 Smart Watch
 • Zaslon: TFT / dijagonala 0,94 inča (2,44 cm)
 • Baterija: litij-ion / nezamjenjiva
 • Povezivanje: Bluetooth
 • Operativni sustav: Android i iOS
 • Boja: kućište crno, remeni crni i crveni

Senzori:

 • broj otkucaja srca
 • mjerenje krvnog tlaka
 • količina zasićenosti krvi kisikom
 • broj pređenih koraka
 • mjerenje prijeđena udaljenosti
 • broj potrošenih kalorija
 • praćenje sportskih aktivnosti
 • prati način spavanja

Tagged