ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
kraj sezone u zkm-u
 
sveukupno 11 premijera, 41 gostovanje, 30 gostovanja u ZKM-u, dok je broj gledatelja oko 40 tisuća

`Čarobni brijeg` Thomasa Manna u prosincu u Zagrebačkom kazalištu mladih

 
zagrebačko kazalište mladih
 
vijesti sa scene po mjesecima 2015. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2016.
2017.
2018.
 
 
 
Povodom završetka kazališne sezone te uz najavu novih naslova, u Zagrebačkom kazalištu mladih održana je prigodna konferencija na kojoj su se predstavili rezultati rada popularnog zagrebačkog kazališta.

Ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Snježana Abramović Milković, koja je na ovoj dužnosti više od pola godine, najavila je najvažnije naslove koji se spremaju sljedeće sezone.

Kao najvažnije treba izdvojiti dramu Hinkemann Ernsta Tollera u režiji mlade srpske kazališne zvijezde Igora Vuka Torbice te Čarobni brijeg po romanu Thomasa Manna u režiji ponajboljeg europskog readtelja današnjice Janusza Kice.


Kako je i istaknula ravnateljica, oba djela napisana dvadesetih godina prošloga stoljeća sjajno korespondiraju s našim vremenom i govore o sličnim dvojbama koje zaokupljaju čovječanstvo u doba krize koje živimo.

Ovaj okvir dopunit će sjajna koprodukcija s Dramom SNG Maribor i Fundacijom Tetaro Due iz Parme - predstava Drakula u režiji trenutačno najtraženijeg redatelja u regiji Andrasa Urbana. Njegova sjajna kritika kapitalizma kroz poetiku tijela također je jedan od stožernih naslova sezone.


Nadalje, najavljene su i brojne koprodukcije - Živjet ćemo bolje, po djelu Maje Hrgović u režiji Senke Bulić, u koprodukciji s Hotelom Bulić, scenski projekt Crna knjiga u suradnji s Montažstrojem u režiji Boruta Šeparovića te Share u koprodukciji s organizacijom SKROZ i HDS - ZAMP u režiji Nore Krstulović.

Borut Šeparović je istaknuo da će predstava Crna knjiga referirati na skup tekstova Udruge Franak te da će progovoriti o o tome što mi svi i kome što dugujemo i u kakvom smo smo ropstvu, dok će se Nora Krstulović, kako je istaknula, baviti intelektualnom vlasništvom.


Snježana Abramović Milković je govorila i o prošloj sezoni koja je već, i po dosadašnjim rezultatima, bila iznimno uspješna - sveukupno 11 premijera, 41 gostovanje, 30 gostovanja u ZKM-u, dok je broj gledatelja oko 40 tisuća.

Prošla sezona je prošla u znaku programa razvoja publike, inkluzivnog kazališta i daljnjeg njegovanja tradicije redovitog prikazivanja predstava s titlovima na engleskome jeziku, te snimanje dokumentarnih filmova koji prate nastajanje predstava.

Do kraja godine ZKM putovat će, među inim, s predstavom Hamlet, u režiji Olivera Frljića na NET festival u Moskvu, dok će #radninaslovantigona u režiji Renate Carole Gatice krenuti na turneju po Argentini.
 
 
 
Dodatne informacije:
događanja na sceni
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
16. lipnja 2015. / zadnja izmjena: 16. lipnja 2017.
k.v.
 
 
vijesti sa scene po mjesecima 2015. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2016.
2017.
2018.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb