vlak HŽ serija 6112 | niskopodni elektromotorni vlaka za regionalni promet | glavni kolodvor zagreb | rujan 2015.

Gradsko-prigradska željeznica | Brzi integrirani prijevoz Zagrebačkog prstena

Gradsko-prigradska željeznica Zagreba uvedena je 1992. godine i to uvođenjem linije “Savski Marof – Zagreb (Glavni kolodvor) – Dugo Selo“. Danas se u gradsko-prigradskom željezničkom prijevozu koristi 10 elektromotornih garnitura vlakova, dok je u suradnji s Gradom Zagrebom izvedena je rekonstrukcija još šest garnitura.

Zagrebački ZET je u suradnji sa HŽ-om uveo zajedničku mjesečnu i godišnju kartu (pokaz), koja vrijedi i u prigradskom željezničkom prometu, kao i na tramvajskim i autobusnim linijama ZET-a. Gradsko-prigradskim željezničkim prijevozom, odnosno gradskom željeznicom koristi se radnim danom u prosjeku oko 70.000 putnika. Zanimljiv je i podatak da je 2006. godine prevezeno više od 27 milijuna putnika.

Dionica Savski Marof – Dugo Selo najfrekventnija je željeznička pruga u Hrvatskoj. Dodajmo da ona ima i najvišu prosječnu putnu brzinu kao i najveći broj prevezenih putnika. Uz ovu liniju, drugi važni prigradski smjerovi su prema Velikoj Gorici te Jastrebarskom. A zajedno s lokalnim vlakovima iz smjera Zaboka, Novske, Karlovca i Koprivnice prijevoznička tvrtka Hrvatske željeznice ukupno nude 350 vlakova dnevno (stanje 2007. godine).

Gradsko-prigradska željeznica – kakva je njezina budućnost?

Do 2012. godine je u suradnji sa gradom Zagrebom planirao nabaviti 18 novih niskopodnih elektromotornih vlakova, što je i ostvareno. U planu je izgradnja novih gradskih željezničkih stajališta Avenija Vukovar, Savski most i Trokut, a planira se i rekonstrukcija stajališta Remetinec i Odra. Također, u planu je i zgradnja perona u kolodvorima Velika Gorica, Zagreb – Klara i Hrvatski Leskovac.

Gradski čelnici se nadaju da bi ovakim proširenjem mreže gradska željeznica zaživjela i u samom gradu, budući da je njezina sadašnja primarna uloga prijevoz putnika u mjesta zagrebačkog prstena. Više informacija o željezničkom prijevozu doznajte na mrežnim stranicama Hrvatskih željeznica na adresi hzpp.hr.

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged