ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI      
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
 
pomozimo im
zagreb u slici / galerija slika
 
 
GDJE SAM?
>
>
gluma, drama, spektakl, scena, ..
 
informativno turističko kulturni vodič grada zagreba ..

Kazališta u gradu Zagrebu

 
hrvatsko narodno kazalište u zagrebu / croatian national theatre in zagreb
hrvatsko narodno kazalište u zagrebu / croatian national theatre in zagreb
 
 
 
Bagatella   Dubrava   Gavella   Gorgona
       
Histrionski dom HNK Kerempuh KNAP
       
Komedija Mala scena Moruzgva Ribnjak
       
Teatar EXIT Teatar &TD Trešnja Vidra
       
ZKL ZKM Žar ptica  
 
 
 
english: list of theatres in zagreb; the theatre is a magnet where your world is replaced by another
deutsch: liste der theater in zagreb; das theater ist ein magnet, wo ihre welt durch eine andere ersetzt
popis na ovoj stranici je abecedni i položaj kazališta na ovom popisu nema nikakav dublji značaj;
popis nema za cilj uključiti sve ili `najbolje` kazališne prostore, već je popis napravljen na temelju trenutno dostupnih informacija;
fotogalerija zagreb u slici
primijetili ste grešku ili su podaci su pogrešno upisani?
molimo javite nam!
hash tag: #kazaliste #kazalistazagreb #teatar #kazalisnapredstava #kazalistauzagrebu #zekaem #cityguide #zagrebcityguide
zadnja izmjena podataka na stranici: 18.01.16.
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
Bagatella - Kazalište Off Theater Bagatella
 
adresa: Bednjanska 13, Martinovka
10000 Zagreb
telefon: +385 1 61 70 423
telefax: ..
mobitel: ..
web stranica: bagatella.hr
društvene
mreže:
facebook: kazaliste.bagatella
mail adresa: markomikulandra@bagatella.hr
radno vrijeme
blagajne:
rezervacije svakoga dana od 10 do 20 sati na telefon 01 6170 423
info: Off Theater Bagatella osnovali su 1978. glumica i pjesnikinja Slavica Maras i njen suprug, redatelj Marko Mikulandra. Bagatella je prvo Off-kazalište u Hrvatskoj, totalni kontrapunkt velikim, tradicionalnim kazališnim kućama s klasičnim repertoarom.

U svom intimnom prostoru od 99 mjesta svojim predstavama teži da zbriše sve predrasude po kome je teatar za neke mjesto suzdržanog aplauza i kićene toalete. Ona nastoji zanemariti sve što je nebitno u kazališnoj umjetnosti u težnji da revalorizira osnovne vrijednosti glumca kao umjetnika u njegovoj komunikaciji s publikom koja treba postati ravnopravni sudionik u kazališnoj predstavi.

Svakako najznačajniji Bagatellin projekt je `mala kazališna i filmska akademija`, kako ovu Glumačku školu od milja zovu njeni polaznici. Osnovana je 1988. kao jedinstvena glumačka škola u Hrvatskoj koja svojim polaznicima nudi učenje svih triju vrsta glume - kazališnu, filmsku i televizijsku. Najpoznatije škole takve vrste u svijetu su američka Stella Adler i londonska Lee Strasberg.

Na njenim su daskama glumu učile mnoge današnje zvijezde domaćih filmova, sapunica i TV- reklama. Poznati radijski voditelj Krunoslav Belko učio je glumu u Bagatelli, kao i Jelena Veljača, Ozren Grabarić, Hana Hegedušić, Kristijan Potočki, Anita Matić, ..

Poduku iz kazališne glume u Off Theatru Bagatella prošle su i neke estradne zvijezde, poput Emilije Kokić, Nine Badrić, Nives Drpić, Zdenke Kovačićek, ..
 
kazalište off theater bagatella
 
 
/ 18.01.16
 
na vrh!
 
 
 
Dubrava - Dječje kazalište Dubrava
 
adresa: Cerska 1, Gornja Dubrava
10 040 Zagreb
telefon: +385 1 20 50 030
telefax: +385 1 29 10 487
mobitel: ..
web stranica: kazalistedubrava.hr
društvene mreže: ..
mail adresa: info@kazalistedubrava.hr
radno vrijeme
blagajne:
Blagajna je otvorena jedan sat prije početka predstave.
info: Dječje kazalište Dubrava osnovano je davne 1955. godine pod nazivom Dječje kazalište Donji grad na adresi Savska cesta 19. Osnivač kazališta i njegov prvi umjetnički voditelj bio je Mladen Širola. Nekoliko godina kasnije, kazalište mijenja naziv u Dječje kazalište Centar i seli se u nove prostorije u Vodnikovoj ulici 4 u Zagrebu. Kazalište je od samih početaka bilo vođeno entuzijazmom samih osnivača i njihovih nasljednika, a okupljalo je djecu Zagreba i okolice od 4 godine nadalje u dramskim, glazbenim i plesnim tečajevima.

Nakon nekoliko godina borbe i loših uvjeta rada Dječje kazalište Centar u Vodnikovoj dobilo je 5. studenog 1970. novouređenu dvoranu. Nažalost, ta dvorana 1974. izgara u požaru i kazalište ostaje bez doma.

Zahvaljujući ravnatelju tadašnjeg Doma kulture Dubrava, Dječje kazalište Centar odlazi 1976. godine u Dubravu i mijenja ime u Dječje kazalište Dubrava koje je zadržalo do današnjih dana.

`Ovo je i dalje jedno od zaista rijetkih mjesta gdje se mogu zabaviti i naći oduška i najmlađi poklonici glume i plesa, možda buduće estradne zvijezde, jer među današnjima dosta ih je počelo baš ovdje i ovako - zanosno i amaterski ..`, pisao je Večernji list davne 1971. godine o, tada Dječjem kazalištu Centar, a sadašnjem Dječjem kazalištu Dubrava.

Isti taj zanos ostao je i do današnjih dana što se može vidjeti u svakoj novoj predstavi za djecu koja se igra u kazalištu.

DKD djeluje u sklopu Narodnog sveučilišta Dubrava, a predstave igra u kazališnoj dvorani u Cerskoj ulici koja ima 180 mjesta.
 
Dječje kazalište Dubrava Zagreb
 
 
/ 05.11.15
 
na vrh!
 
 
 
Gavella - Dramsko kazalište Gavella
 
adresa: Frankopanska 8 - 10, Donji grad
10 000 Zagreb
telefon: 01 4849 222 / centrala
01 4864 616 / blagajna
telefax: 01 4848 540
mobitel: ..
web stranica: gavella.hr
društvene mreže: ..
mail adresa: gavella@gavella.hr
radno vrijeme
blagajne:
ponedjeljak - subota: od 9.30 do početka predstave
- nedjeljom blagajna ne radi
info: Dramsko kazalište Gavella svoj početak bilježi 29. svibnja 1953. godine, kada je skupina mladih glumaca i redatelja, uglavnom pobunjenika iz Hrvatskog narodnog kazališta, na čijem je čelu, kao primus inter pares bio doktor Branko Gavella, preuzela zgradu Malog kazališta u Frankopanskoj 10 i osnovala Zagrebačko dramsko kazalište.

Gavelline večeri prvi put su organizirane 1973. godine, i do 1991. održale su se 19 puta, nakon čega su ugašene, ponajviše zbog ratnih okolnosti u kojima se Hrvatska tada zatekla. Nakon četrnaestogodišnje stanke, u listopadu 2005. održale su se revitalizirane, jubilarne 20. Gavelline večeri, kao početak novog života ovog festivala. Do 2013. godine i njihovog 28. izdanja Gavelline večeri bile su nacionalni festival, na kojem su gledatelji mogli vidjeti najbolje predstave javnih nacionalnih i gradskih kazališta u Hrvatskoj koja s vlastitim profesionalnim ansamblom njeguju dramski repertoar, uz mogućnost sudjelovanja produkcija drugih kazališta ili kazališnih zajednica.

Od 2014. godine i 29. njihovog izdanja, Gavelline večeri pred zagrebačku publiku dolaze u izmijenjenom obliku te drugom terminu održavanja - u prosincu. Dosadašnji festival najboljih hrvatskih predstava postaje regionalnim festivalom, pritom ostajući pregledom najkvalitetnijih ostvarenja hrvatskog kazališta u protekloj sezoni, no sada brojem smanjenim na pet odabranih naslova.
 
gdk gavella / dramsko kazalište gavella zagreb
 
 
/ 05.11.15
 
na vrh!
 
 
 
Gorgona - Polivalentna multimedijalna dvorana Gorgona
 
adresa: Avenija Dubrovnik 17, Središće, Novi Zagreb
10 000 Zagreb
telefon: +385 1 6052 700
telefax: +385 1 6052 798
mobitel: ..
web stranica: msu.hr
društvene mreže: facebook: MSUzagreb
mail adresa: msu@msu.hr
radno vrijeme
blagajne:
..
info: Polivalentna multimedijalna dvorana Gorgona ima 233 sjedećih mjesta. Opremljena je najsuvremenijom digitalnom audio, video i rasvjetnom opremom, digitalnim konferencijskim sustavom i digitalnim sustavom simultanog prevođenja. Scenskom mehanizacijom s elektromotornim povlakama, okretnom pozornicom i tri propadališta upravlja se s jednog mjesta.

Gledalište zadovoljava sve uvjete za neometano praćenje sadržaja u dvorani, kako zbog ugodnih sjedala, tako i zbog oku dostupne pozornice iz svih kutova i visine. Uz pozornicu se nalaze dvije garderobe s tuševima i sanitarnim čvorom.

Dvorana je ugodna, bilo iz perspektive publike ili izvođača, jer interijer stvara profinjenu atmosferu, visoke estetike i moderne opreme. Pogodna je za održavanje događanja raznih vrsta: kazališnih ili plesnih predstava, koncerta, projekcije filmova, performansa, seminara i konferencija - jer se lako prilagođava raznim zahtjevima.

Dvorana Gorgona radi u sklopu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.
 
gorgona - polivalentna multimedijalna dvorana / muzej suvremene umjetnosti zagreb
 
 
/ 05.11.15
 
na vrh!
 
 
 
Gradsko kazalište Trešnja
 
adresa: Mošćenička 1, Trešnjevka
10 110 Zagreb
telefax: +385 1 3638 556
+385 1 3638 008
+385 1 3010 636
telefax: +385 1 3638 380
mobitel: ..
web stranica: kazaliste-tresnja.hr
društvene
mreže:
facebook: kazaliste.tresnja
mail adresa: kazaliste-tresnja@zg.t-com.hr
radno vrijeme
blagajne:
- utorak: od 9 do 16 sati
- srijeda - petak: od 12 do 19 sati
- subota: od 10 do 13 sati (i dva sata prije početka predstave)
- nedjelja: dva sata prije početka predstave
- ponedjeljak: blagajna ne radi
info: 1954. godine utemeljeno je Pionirsko amatersko kazalište sa sjedištem na današnjoj adresi. 1969. godine osniva Malo kazalište Trešnjevka kao profesionalno kazalište za djecu, što je značilo suradnju s najpoznatijim imenima hrvatskoga glumišta i vrhunskim redateljima. Desetak godina poslije stvara se stalni glumački ansambl i raste prateća ekipa tehničkih suradnika.

Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća, Malo kazalište Trešnjevka mijenja naziv u Kazalište Trešnja, a osim predstava za djecu razvija se i večernja scena.

1999. godine Trešnja ulazi u novu, raskošnu zgradu i postaje najveće dječje kazalište u Hrvatskoj. Nastala prema projektu arhitekta Andrije Mutnjakovića, Trešnja je danas, zahvaljujući svojoj ljepoti i prepoznatljivosti jedna od najposebnijih građevina u Zagrebu te čini nezaobilaznu stanicu na putu odrastanja svakog djeteta ne samo iz Zagreba već i šire okolice.
 
gradsko kazalište trešnja zagreb
 
 
/ 05.11.15
 
na vrh!
 
 
 
Gradsko kazalište Žar ptica
 
adresa: Bijenička 97
10 000 Zagreb
telefon: +385 1 2347 228 / uprava
+385 1 2363 550 / blagajna
telefax: +385 1 2347 855
mobitel:  
web stranica: zar-ptica.hr
društvene
mreže::
..
mail adresa: zar-ptica@zg.htnet.hr
radno vrijeme
blagajne:
- nedjelja: od 9.30 do 12 sati
info: Gradsko kazalište Žar ptica je kazalište za djecu i mlade u Hrvatskoj i šire. Započelo je s radom 1981. godine kao radna zajednica Teatar Žar ptica, čiji je osnivač i prvi ravnatelj bio Tomica Milanovski.

Prošavši brojne etape umjetničkog i organizacijskog rasta, dotada gostujuće kazalište 1997. godine dobiva iznimno priznanje za svoj rad - Teatar Žar ptica imenovan je gradskim kazalištem i dodijeljena im je dvorana od 200 mjesta u Bijeničkoj ulici.

Gradsko kazalište Žar ptica veliki uzlet dobiva nakon 2000. godine kada ravnateljica postaje Marija Sekelez. Osnovala je Naj, naj, naj festival, smotru najboljih dječjih kazališta iz cijele Hrvatske, koji je 2007. postao međunarodni. Taj festival svake godine u vrijeme proljetnih školskih praznika omogućava djeci da besplatno uživaju u najboljim domaćim i svjetskim kazališnim produkcijama.

Do kazališta možete doći autobusima javnog prijevoza, linijama 201 Kaptol - Kvaternikov trg, 202 Kvaternikov trg - Kozjak ili 238 Kaptol - Kozjak.
 
gradsko kazalište žar ptica zagreb
 
 
/ 18.01.16
 
na vrh!
 
 
 
Gradsko satiričko kazalište Kerempuh
 
adresa: Ilica 31
10 000 Zagreb
telefon: +385 1 4833 354
+385 1 4833 348
telefax: +385 1 4833 348
mobitel: ..
web stranica: kazalistekerempuh.hr
društvene
mreže:
facebook: satirickokazaliste.kerempuh
mail adresa: kerempuh@zg.htnet.hr
radno vrijeme
blagajne:
- utorak - nedjelja: od 10 do 20 sati

- na dan igranja noćne scena blagajna radi od 10 do 23 sata
info: Godine 1964. grad Zagreb su nenadano zadesila dva događaja - najveća poplava Save u povijesti i otvaranje satiričkog kabareta Jazavac. Poplava je za par mjeseci sanirana, a Jazavac traje već četiri desetljeća.

Jazavac otvara svoja vrata 25. ožujka 1964. godine u Medulićevoj ulici 2, kao kabaret u kavani, s publikom za stolovima, gdje se poslije programa servira večera. Kabaret je imao originalan interijer sa humorističkim dekoracijama Reisingera, Lončarića, Voljevice i Boureka.

Ime Jazavac kazalište je dobilo prema slavnoj komediji Petra Kočića `Jazavac pred sudom`.

1971. godine Jazavac se seli u novu dvoranu u Ilici od 500 mjesta, gdje se nalazi i danas.

1981. godine u Draškovićevoj ulici 80 otvaraju drugu scenu Vidru. Istovremeno se u predvorju dvorane pokreće Noćnu scenu, da bi kabaret, sa čim je kazalište i počelo, imao trajno mjesto boravka.

1994. godine kazalište mijenja ime i zove se Satiričko kazalište Kerempuh.
 
gradsko satiričko kazalište kerempuh zagreb
 
 
/ 18.01.16
 
na vrh!
 
 
 
Histrionski dom Zagreb / Glumačka družina Histrion
 
adresa: Ilica 90
10 000 Zagreb
telefax: +385 1 5496 387
telefax: +385 1 5496 380
mobitel: ..
web stranica: histrion.hr
društvene
mreže:
facebook: glumackadruzina.histrion
mail adresa: histrion@histrion.hr
radno vrijeme
blagajne:
- ponedjeljak - subota: od 10 do 14 sati
- nedjelja: dva sata prije početka prestave (ako ime predstave)

- blagajna se otvara dva sata prije početka predstave
info: Glumačka družina Histrion osnovana je 11. srpnja 1975. godine u Zagrebu. Utemeljio ju je Zlatko Vitez, koji je i danas njezin umjetničko - organizacijski ravnatelj, glumac, redatelj i producent. Od osnutka do danas Histrioni su na scenu postavili 70-ak premijera koje je potom izvela još nekoliko tisuća puta diljem Hrvatske, Europe, Amerike, ..

1986. na zagrebačkoj Opatovini pokreću projekt Histrionsko ljeto. Njegovi autori, osim što su otada restaurirali povijesna zdanja (Pišlinovu kulu i stari gradski bedem koji je dijelio Grič od Kaptola) i u njemu nastavljaju sa svojom svetom misijom i ljetom uspavani Zagreb, svake godine iznova bude, prikazujući mu uratke ispisane iz pera najvećih njegovih uzdanica, brinući o njegovim vrednotama i njegujući kajkavštinu kao izražaj njegovog bića, izgovorenu u gestama i grimasama prvaka hrvatske kazališne scene.

Nakon 30 godina djelovanja, 2007. godine Histrionima su dodijeljene prostorije bivšeg kina Apolo, koje je postalo Histrionski dom.
 
histrionski dom zagreb / glumačka družina histrion
 
 
/ 18.01.16
 
na vrh!
 
 
 
Hrvatsko narodno kazalište / HNK Zagreb
 
adresa: Trg maršala Tita 15
10 000 Zagreb
telefon: +385 1 4888 418 / centala
-385 1 4888 415 / blagajna
telefax: ..
mobitel: ..
web stranica: www.hnk.hr
društvene
mreže:
facebook: hnk.hr
mail adresa: infocentar@hnk.hr
radno vrijeme
blagajne:
- ponedjeljak - petak: od 10 do 19.30 sati
- subota: od 10 do 13 (i sat i pol prije predstave)
- nedjelja: sat i pol prije predstave
info: Zgrada Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu otvorena je 14. listopada 1895. u Zagrebu, a projektirana je za 750 gledatelja. Neobarokna zgrada HNK je remek - djelo kasnog historizma austrijskog arhitekta Ferdinanda Fellnera i njemačkog arhitekta Hermanna Helmera.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu jedan je od Simbola grada Zagreba.

Povijest Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, najstarije i središnje nacionalne kazališne institucije, započinje tridesetih godina 19. stoljeća u okviru političkih i kulturalnih ideja hrvatskoga narodnog preporoda. No, umjetničkom i profesionalnom konstituiranju matičnoga kazališta hrvatskoga glumišta u Zagrebu prethodi višestoljetni scensko - kazališni kontinuitet.
 
hrvatsko narodno kazalište zagreb
 
 
/ 18.01.16
 
na vrh!
 
 
 
Kazalište KNAP / Kazalište na Peščenici
 
adresa: Ivanićgradska 41 a, Kulturni centar Peščenica
10 000 Zagreb
telefon: +385 1 2303 122
telefax: +385 1 2317 354
mobitel: ..
web stranica: knap.hr
društvene
mreže:
..
mail: marketing@kcpescenica.hr
radno vrijeme
blagajne:
- radnim danom od 18 do 20 sati
- subotom od 11 do 13 sati
- dva sata prije početka predstave
info: Kazalište KNAP (Kazalište na Peščenici) je mlado, energično kazalište osnovano 2005. godine u okviru Kulturnog centra Peščenica, koje se u svega par godina postojanja kvalitetom svojih predstava uspjelo uključiti u sam fokus kazališnih zbivanja.

Kazalište KNAP usmjereno je ka suvremenom scenskom izrazu temeljenom poglavito na recentnoj hrvatskoj literaturi i njeguje teme koje su relevantne za prostor i vrijeme u kojem živimo. Odlike večernjeg kao i dječjeg repertoara su predstave nabijene humorom, a istovremeno pune emotivnog i intelektualnog naboja koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Predstave Kazališta KNAP su komornog karaktera, ali pomiču granice kazališta, napose glumačke i redateljske umješnosti. Zahtjevni kriteriji koje KNAP-ovci postavljaju pred sebe i vrhunske umjetnike s kojima surađujuju omogućili su njihovim predstavama sudjelovanje na najuglednijim festivalima u Hrvatskoj, na kojima su dosad osvojili ukupno 28 nagrada.

Tramvajem do KNAP-a:
Iz Držićeve tramvajima 2, 3 ili 13 kroz Vukovarsku - sići na stanici `Ivanićgradska`.

Autobusom do KNAP-a:
Od Kvaternikovog trga linijom 215 u smjeru Trnave - sići na trećoj stanici, stanica `Volovčica`.
 
kazalište knap zagreb - kazalište na peščenici
 
 
/ 05.11.15
 
na vrh!
 
 
 
Komedija - Zagrebačko gradsko kazalište Komedija
 
adresa: Kaptol 9
10 000 Zagreb
telefon: +385 1 4813 200

+385 1 4812 657 / blagajna Oktogon
+385 1 4444 500 / blagajna Kaptol
telefax:  
mobitel: ..
web stranica: komedija.hr
društvene
mreže:
facebook: kazaliste.komedija
mail adresa: ..
radno vrijeme
blagajne:
blagajna Oktogon, Ilica 5
- od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati
- subotom od 8 do 13 sati

blagajna Kaptol, Kaptol 9
- sat i pol prije početka predstave
info: Gradsko kazalište Komedija osnovano je 1. studenoga 1950. godine kao pravni
sljednik Zagrebačkog dramskog kazališta i
Vedrog Kerempuhovog kazališta. Osnovna mu je djelatnost izvođenje glazbenih predstava (operete i komične opere od 1950.; mjuzikl od 1960.; rock i pop opere od 1975.) te dramskih predstava (komedija klasične i suvremene svjetske i domaće komediografije). Kazalište također obavlja i izdavačku djelatnost.

Umjetnički ansambl Kazališta uz dramske glumce i glumce - pjevače čine i pjevači, zbor, balet i orkestar (više od 150 zaposlenih, uključivši i kazališne radionice te tehničke i zajedničke službe).

Prva predstava odigrana je 29. studenoga 1950. godine, a do danas ih je prikazano oko 13.000, od čega više od 300 naslova. Među poznate Komedijine hitove ubrajaju se i mjuzikli Jalta, Jalta (Grgić - Kabiljo), Guslač na krovu (Bock - Stein); operete Zemlja smiješka (Lehar), Kneginja čardaša (Kalman), Šišmiš (Strauss); komedije Probudi se, Kato (Grgić), Klupko (Budak) te rock-opere Gubec beg (Krajač - Metikoš - Prohaska) i Grička vještica (Krajač - Metikoš - Prohaska).

Kazalište Komedija, njegovi projekti i djelatnici dobitnici su mnogih prestižnih nagrada i priznanja.
 
zagrebačko gradsko kazalište komedija
 
 
/ 18.01.16
 
na vrh!
 
 
 
Kazalište Mala scena
 
adresa: Medveščak 2
10 000 Zagreb
telefon: +385 1 4683 352
+385 1 4683 373
+385 1 4683 944
telefax: +385 1 4683 370
mobitel: ..
web stranica: mala-scena.hr
društvene
mreže:
facebook: malascena
mail: info@mala-scena.hr
radno vrijeme
blagajne:
- ponedjeljak - srijeda: od 8 do 16 sati
- četvrtak - petak: od 8 do 18 sati
- subota: od 9 do 18 sati
info: Kazalište Mala scena je kazalište za djecu i mlade. Misija kazališta je djeci i mladima uzrasta od 1,5 do 16 godina ponuditi kazališnu umjetnost kao sastavni dio njihova odrastanja. Ono uspostavlja komunikaciju i pokušava povesti dijalog s mladom publikom o gorućim i svakodnevnim temama koje ih zanimaju i zaokupljaju.

Također im pomaže da kroz kazališnu umjetnost pokušaju razumjeti svijet koji ih okružuje i potiče ih da hrabro u njega zakorače. Dužnost kazališta je da s pozornice postavljaju pitanja i propitkuju dječju svakodnevicu te publici šalju poruke ohrabrenja i nade.

Kazalište Mala scena privatno je kazalište za djecu i mlade u vlasništvu Vitomire Lončar i Ivice Šimića, koji su ujedno i osnivači. Razgovor sa Vitomirom Lončar iz ožujka 2011. godine možete pročitati ovdje.
 
kazalište mala scena zagreb
 
 
/ 18.01.16
 
na vrh!
 
 
 
Kazalište Moruzgva
 
adresa: Bulićeva 9, Donji grad
10 000 Zagreb
telefon: ..
telefax: ..
mobitel: +385 91 8852 606
web stranica:: moruzgva.com
društvene
mreže:
..
mail adresa: moruzgva@moruzgva.com
radno vrijeme
blagajne:
..
info: Kazalište Moruzgva je organizacija koja okuplja sve one koji u umjetnosti vide mogućnost poboljšanja svijeta što ih okružuje i njih samih, a za sebe smatraju da su angažirana skupina umjetnika koja kroz javno djelovanje mijenja sliku društva.

Također, oblikuje programe koji specifično obrađuju teme značajne za vulnerabilne društvene skupine (djeca, žene, osobe s invaliditetom), ..

Ravnateljica kazališta Moruzgva je Ecija Ojdanić.
 
kazalište moruzgva zagreb
 
 
/ 18.01.16
 
na vrh!
 
 
 
Scena Ribnjak
 
adresa: Park Ribnjak 1
10 000 Zagreb
telefon: +385 1 4814 719
telefax: ..
mobitel: +385 98 199 2546
web stranica: scenaribnjak.hr
društvene
mreže:
..
mail adresa: blagajna@scenaribnjak.hr
radno vrijeme
blagajne:
radni dan: od 10 do 14 sati

- jedan sat prije početka predstave
info: Scena Ribnjak je novopokrenuto zagrebačko kazalište (od 2015. godine) u sklopu Centra mladih Ribnjak Zagreb.

Scena Ribnjak, osim predstava za odrasle ima i dječju scenu - Scena Ribica - na kojoj se rade i izvode dječje predstave.
 
scena ribnjak zagreb
 
 
/ 18.01.16
 
na vrh!
 
 
Scena Vidra / Kazalište Vidra
 
adresa: Draškovićeva 80
10 000 Zagreb
telefon: +385 1 4810 111
telefax: ..
mobitel: ..
web stranica: scenavidra.hr
društvene
mreže:
..
mail adresa: scenavidra@gmail.com
radno vrijeme
blagajne:
ponedjeljak - subota:
- ako navečer nema predstave od 10 do 17 sati
- ako je navečer predstava od 10 do 15 i 18 do 20 sati

- nedjelja: dva sata prije početka predstave
info: Scena Vidra je druga scena Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh, a osnovana je 1981. godine.

Dvorana Scene Vidra u prosincu 2014. godine preuređena je i potpuno prilagođena osobama s invaliditetom. Postavljena je mobilna rampa koja omogućava osobama u kolicima pristup dvorani, taktilna staza, reljefirana podloga koja slijepe osobe vodi kroz predvorje do ulaza u dvoranu, ali i nove oznake sjedala na brajici.
 
scena vidra zagreb
 
 
/ 18.01.16
 
na vrh!
 
 
 
Teatar EXIT
 
adresa: Ilica 208
10 000 Zagreb
telefon: +385 1 3704 120
telefax: +385 1 3707 626
mobitel: ..
web stranica: teatarexit.hr
društvene
mreže:
..
mail adresa: exit@teatarexit.hr
radno vrijeme
blagajne:
- utorak - subota: od 16.30 do 20 sati

- u slučaju predstave nedjeljom i ponedjeljkom blagajna se otvara sat vremena prije početka izvedbe
info: Teatar EXIT nezavisno je kazalište osnovano 1994. godine s ciljem proširivanja kulturne ponude u Zagrebu, Hrvatskoj i inozemstvu. Kazalište se prvenstveno bavi bitnim socijalnim temama pozivajući na razmišljanje i postavljajući brojna pitanja po kojima možete kopati još dugo nakon gašenja reflektora.

1998. godine Teatar useljava u kino dvoranu
Centra za kulturu i film August Cesarec koja se preuređuje u kazališni prostor te tako postaju prvo nezavisno kazalište za odrasle s vlastitom scenom.

Teatar EXIT se od svog nastaka do danas pozicionirao kao teatar promjena, nemirenja s postojećim, teatar kojem je kvaliteta predstava na prvome mjestu. Kazalište je svojim programima i visokoprofesionalnim pristupom radu pripomoglo u repozicioniranju nezavisnog sektora unutar društva te podiglo standarde ukupne kazališne ponude unutar regije.
 
teatar EXIT zagreb
 
 
/ 18.01.16
 
na vrh!
 
 
 
Teatar &TD
 
adresa: Savska 25
10 000 Zagreb
telefon +385 1 4593 510 / blagajna
+385 1 4593 677 / tajništvo
+385 1 4593 613 / propaganda
telefax: +385 1 4843 492
mobitel: ..
web stranica: itd.sczg.hr
facebook: teatar.itd
mail adresa: kultura@sczg.hr / itd@sczg.hr
radno vrijeme
blagajne:
svaki dan osim nedjelje: od 11 do 13

- blagajna se otvara dva sata prije početka predstave
info: Teatar &TD smješten je u kompleksu Studentskog centra u Zagrebu, u nekadašnjem talijanskom paviljonu arhitekta Dantea Petronija, koji je, u vrijeme Zagrebačkog zbora, bio izložbeni prostor.

Prenamijenom i pretvaranjem cijelog kompleksa Savske 25 u Studentski centar polovicom 20. stoljeća i talijanski je paviljon prenamijenjen te je, nakon adaptacije 1962. godine u njemu smještena kazališna komponenta studentske tribine 5 minuta poslije 8: Komorna pozornica koja se kasnije razvija u, po mnogočemu, jedinstveno kazalište: Teatar &TD.

Tijekom četrdeset godina rada Teatar je zadužio hrvatsku kulturu ostavivši u svojim najboljim godinama značajan trag na kazališno stvaralaštvo u Hrvatskoj i šire.

Status i značaj Teatra &td veže se uz doba kada je čitav Studentski centar bio centar suvremene i avangardne scene i kada su sve djelatnosti hrabro razvijale i poticale nove tendencije i trendove u umjetnosti i stvaralaštvu.
 
teatar &TD zagreb
 
 
/ 11.03.15
 
na vrh!
 
 
 
Zagrebačko kazalište lutaka / ZKL Zagreb
 
adresa: Trg kralja Tomislava 19
10 000 Zagreb

- ulaz za gledatelje: Ulica baruna Trenka 3 (Zeleni val)
telefon: +385 1 4878 444
telefax: +385 1 4878 466
mobitel: ..
web stranica: www.zkl.hr
facebook:  
mail adresa: kazaliste.lutaka@zkl.hr
radno vrijeme
blagajne:
- utorak: od 15 do 19 sati
- srijeda: od 10 do 13 sati
- četvrtak: od 15 do 19 sati
- petak: od 10 do 13 sati
- subota: od 13.30 do 19 sati
- nedjelja: od 9 do 12 sati

- blagajna je otvorena prije predstave za građanstvo!
info: Zagrebačko kazalište lutaka (ZKL) ima važnu funkciju u estetskom i moralnom odgoju mladih naraštaja, pa njegova tijesna suradnja s vrtićima, školama i prosvjetnim tijelima dodaje posebnu dimenziju djelovanju ovog kazališta u društvenom životu Grada Zagreba i Hrvatske.

Zagrebačko kazalište lutaka (ZKL) djeluje od 6. veljače 1948. godine. Prve godine njegova djelovanja snažno je obilježio Vojmil Rabadan kao umjetnički voditelj, dramatizator i redatelj.

U šezdesetim godinama uprizorenja počivaju na realističkom književnom pristupu, a stalni kreator lutaka Željan Markovina pronalazač je često djelotvornih i učinkovitih lutkarskih rješenja.

Sedamdesetih godina repertoarom dominira scenograf i kreator lutaka Berislav Deželić čiji odmak od realizma i potraga za estetskom čistoćom oblika postupno stvara osebujan likovno - lutkarski stil.

Osamdesete i devedesete godine donose autorsku afirmaciju dviju kreatorica lutaka, stalnih članica ZKL Vesne Balabanić i Gordane Krebelj, a predstave redateljski uprizoruju najuglednijih hrvatski redatelji Joško Juvančić, Božidar Violić, Georgij Paro, Želimir Mesarić, Zoran Mužić (umjetnički voditelj ZKL-a), dok e glumački sastav povećao se na 24 glumice i glumaca. Predstave se uglavnom književno oslanjaju na uprizorenje klasičnih bajke naše i svjetske baštine.

Kad je započela obnova dotrajale Jerolimske dvorane, ZKL je predstave izvodio u Centru za kulturu Trešnjevka i uspio zadržati svoje vjerne gledatelje, ali je i gostovao na drugim zagrebačkim pozornicama i diljem Hrvatske. 24. listopada 2004. godine svečano je otvorena matična zgrada opremljena po visokim europskim standardima čime je započelo novo razdoblje Zagrebačkoga kazališta lutaka, pa i svekolikog hrvatskog lutkarstva. 2008. godine ZKL se proširio i preko Save, otvorivši novu Scenu Travno.
 
zagrebačko kazalište lutaka / ZKL
 
 
/ 11.03.15
 
na vrh!
 
 
 
Zagrebačko kazalište mladih / ZKM Zagreb
 
adresa: Teslina 7
10 000 Zagreb
telefon: +385 1 4874 560 / centrala
+385 1 4872 554 / blagajna
+385 1 4874 582 / blagajna
telefax: ..
mobitel: ..
web stranica: www.zekaem.hr
društvene
mreže:
facebook: zekaem
mail adresa: info@zekaem.hr
radno vrijeme
blagajne:
- radni dan: od 10 do 20 sati
- subotom: od 10 do 14 sati
- nedjeljom: sat vremena prije početka predstave

- blagajna je otvorena sat vremena prije početka predstave
info: Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) mjesto je `scenskih istraživanja u domeni umjetničkog teatra`, a predstave su prvenstveno namijenjene za djecu, mladež, ali i za ostale gledatelje svih dobnih skupina.

Kazalište danas zauzima u europskim kazališnim rasporedima značajno mjesto, kao ono koje svojim predstavama i koprodukcijskim projektima pomiče granice i suvremene umjetnosti.

Kazališni ansambl je sastavljen je od raznih tipova glumaca koji su sposobni za razne kazališne zadaće - od dječjih predstava, preko klasičnog repertoara sve do fizičkog teatra.

Zagrebačko kazalište mladih (ZeKaeM) osnovano je 1948. godine, a tada se zvalo Zagrebačko pionirsko kazalište.
 
zagrebačko kazalište mladih / ZKM
 
 
/ 05.11.15
 
na vrh!
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
 
 
 
 
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb