ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
#tehnologija
 
u srcu razvoja vivax proizvoda je njihovo međusobno povezivanje u jedinstveni korisnički svijet

Vivax predstavio prve hrvatske SMART UHD 4K televizore

 
vivax smart uhd 4k tv
 
zagrebačke poslovne vijesti po mjesecima 2017. godine:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva zagrebačkih poslovnih vijesti po godinama:
2018
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
Hrvatski tehnološki brand Vivax tržištu je predstavio liniju prvih hrvatskih 4K televizijskih prijemnika - Vivax SMART UHD 4K LED TV s dijagonalama 43“, 49“ i 55“.

"U proljeće prošle 2016. godine, u našem prostoru u Rugvici, pokrenuli smo jedinu hrvatsku proizvodnu liniju za izradu televizijskih prijemnika i tržištima naše regije ponudili Vivax LED televizore proizvedene kod nas. Danas, nakon niti godinu i pol dana, predstavljamo vam i punokrvne UHD 4K LED televizore proizvedene u našem pogonu. S ponosom mogu istaknuti da je Vivaxov pogon jedini takve vrste u široj regiji država iz našeg okruženja", rekao je Vladimir Brkljača, izvršni direktor za vlastite brendove M SAN Grupe d.d.

Korisnicima iznimno važne karakteristike kod odabira novog televizora su cijena i dostupnost servisa. Vivax UDH 4K LED TV prijemnici prednjače u sva tri aspekta, s pristupačnom preporučenom maloprodajnom cijenom od 3.499 za 43“ do 4.699 kuna za 55“ te osiguranom podrškom kroz servisnu mrežu MR Servisa.Minimalno dvosatno testiranje svakog proizvedenog uređaja

Završno dvosatno testiranje predstavlja kraj proizvodnog ciklusa televizora. I tek nakon što svaki uređaj prođe testiranja, Vivax televizori mogu krenuti na tržište.

"Naša nova generacija Vivax UHD LED TV prijemnika, kao svi njezini prethodnici, potpuno je kompatibilna sa svim trenutnim kao i novo najavljenim standardima prijema digitalnih signala. Već danas svi novi VIVAX TV prijemnici podržavaju novi DVB-T2 H.265 HEVC standard koji će tek od 2019. godine postati obvezan. Jedna od najvažnijih karakteristika naših UHD televizora, povrh 4K slike, mogućnost je instaliranja raznih aplikacija s Google Play Store-a što našim korisnicima daje mogućnosti da Vivax UHD televizore prilagode svojim potrebama. Svi UHD prijemnici opremljeni su sa 1.5 GB / 8 GB memorije", pojasnio je Damir Husnjak, voditelj razvoja Vivax proizvoda.


"Globalni trendovi kreću se u smjeru sve veće zastupljenosti UHD 4K TV uređaja što je svakako i nama važan pokazatelj smjera koji trebamo zauzeti. Dio zemalja EU već je pokrenuo proces digitalizacije (Njemačka i Čeka) koja omogućuje prijenos sadržaja u 4K rezoluciji što će automatski utjecati na značajno povećanje produkcije i dostupnost 4K video sadržaj i time kreirati veću potražnju za UHD TV uređajima te utjecati na brzinu razvoja ovih TV uređaja. Hrvatsko tržište svakako ide u tom smjeru, a najavljena će digitalizacija kroz koju godinu dodatno pridonijeti širenju uporabe ove tehnologije", nastavio je Vladimir Brkljača.

"U srcu razvoja naših proizvoda je njihovo međusobno povezivanje u jedinstveni korisnički svijet. Pomoću našeg Vivax Fly 4 mobitela možete, kao i s daljinskim upravljačem, upravljati Vivax SMART UHD 4K LED televizorom ili putem Screen Mirroring funkcije vaše fotografije i filmiće s mobitela prikazati na velikom ekranu. Naravno, ove mogućnosti vrijede i za sve ostale moderne Android mobilne uređaje. Da, IoT - Internet stvari je u punom zamahu", završio je Damir Husnjak.Vivax LED UHD TV prijemnici - često postavljana pitanja i odgovori


Kakav signal prima VIVAX UHD TV? - Svi LED VIVAX TV-i, pa tako i nova generacija UHD TV-a potpuno je kompatibilna s trenutnim i novo najavljenim standardima prijema digitalnih signala. Već danas svi novi VIVAX TV prijemnici podržavaju novi DVB-T2 H.265 HEVC standard koji će tek od 2019. godine postati obvezan. VIVAX TVi pripremljen su za prijem svih raspoloživih i važećih standarda u Europi: DVB-T2 H.265 HEVC, H.264 / DVB-T MPEG2, MPEG4 / DVB-C / DVB-S2 / DVB-S / Analog PAL/SECAM. Podržavaju Dolby Digital+ Audio te HE-AAC i AAC Audio codec.

Što je to Android Smart TV? - Android Smart TV je TV prijemnik koji osim standardnih TV funkcija ima i dodatne SMART opcije. Rad TV prijemnika baziran je na Android operativnom sustavu. Vrlo slično mobilnim SMART telefonima, Android Smart TV posjeduje mnogo već instaliranih aplikacija koje se najčešće koriste, kao što je YouTube, Gmail ili Chrome pretraživač za surfanje na internetu. Jednako tako, svi Vivax TVi imaju dovoljno prostora u memoriji što vam omogućava potpuno prilagođenje TV-a Vašim potrebama, te prema Vašoj želji instaliranje Android aplikacija s Google Play Store-a (Trgovine). Jedino ograničenje koje ponekad može zasmetati pojavit će se kod aplikacija namijenjenima za rad sa zaslonom na dodir jer neke od njih možda neće imati ispravnu kontrolu. Na ovaj način, svaki korisnik može instalirati aplikacije koje su mu potrebne i prilagoditi svaki Vivax Smart TV svojim osobnim potrebama.


Koja je razlika između Smart TV-a i Android Smart TV-a? - Glavna razlika je da kod standardnog Smart TV-a sve dostupne Smart TV aplikacije nalaze se na zajedničkom serveru, tzv. Cloudu, što može usporavati rad Smart prijemnika i njegovu kontrolu, ovisno o zauzetosti servera i brzini vaše internet veze. Isto tako, broj aplikacija koje su ponuđene na serveru je ograničen i ovise o davatelju usluge na serveru. Vaše lokalne i osobno preferirane aplikacije koje vjerojatno imate na vašem Smart telefonu ovdje možda neće biti dostupne. Na Android Smart TV-u, sve aplikacije instalirane su u samom TV prijemniku, što osigurava brz i tečan rad. Isto tako, izbor aplikacija s Play trgovine je mnogostruko veći. Naravno, tu se moramo ograditi i naglasiti da pojedine aplikacije koja su namijenjene radu samo s dodirnim zaslonom možda neće imati ispravnu kontrolu na Smart TV-u.

Kako se postavljaju Android aplikacije na TV? - Postupak je vrlo sličan kao i na Android Smart Telefonu. Potrebno je imati priključen Vivax Smart TV na Internet mrežu, putem Wi-Fi bezžićne konekcije ili putem LAN priključka kabelom, te imati otvoren i na uređaj prijavljen Google račun i instaliranje aplikacija može početi... Nakon instalacije, ikona Aplikacije će se pojaviti u izborniku aplikacija gdje je spremna za pokretanje...


Koja je razlika između HD i UHD zaslona? - UHD zaslon ima osjetno kvalitetniju sliku od HD ili FHD zaslona. Broj horizontalnih i vertikalnih točaka dvostruko je veći (3840 x 2160pix) u usporedbi s FullHD zaslonom (1920 x1080pix).

Na koji način se može osim daljinskim upravljačem brže i jednostavnije kontrolirati Vivax Smart TV? - Uz Smart TV dobiva se daljinski upravljač kojim se može na jednostavan način upravljati svim Smart funkcijama. Ako vam to nije dovoljno udobno i brzo, na USB ulaze Smart TV-a može se priključiti vanjska tipkovnica i/ili miš, putem kabela ili bežično. Isto tako, može se koristiti i MS FLY 3u1 daljinski koji na sebi ima funkciju miša, tipkovnice i standardnog daljinskog upravljača.


Gdje se stvarno proizvode Vivax TV prijemnici? - Vivax TV-i su Made in Hrvatska, tj Made in EU. Proizvodnja Vivax TV-a odvija se u proizvodnom pogonu u Rugvici, nadomak Grada Zagreba. Kapacitet tvornice je 180 tisuća jedinica godišnje. Tvornica ima 2 linije. Jedna linija služi za proizvodnju LED zaslona, koja se odvija u kontroliranim uvjetima i posebnom prostoru bez prisustva prašine i uz pomoć robotizirane linije. Druga linija služi za proizvodnju TV-a od faze gotovog LED zaslona do gotovog uređaja. Iz Zagreba, VIVAX TV-i prodaju se ne samo unutar Hrvatske, već po cijeloj Europskoj uniji i regiji!

Kakva je kvaliteta VIVAX TV-a? - Jamčimo vrhunsku kvalitetu proizvoda! Komponente prije i za vrijeme proizvodnje višestruko se provjeravaju. Na kraju proizvodnog procesa, jamčimo 100% kontrolu svakog prijemnika što uključuje provjeru rada svih ulaza i izlaza i probni rad od minimalno 3 sata. Iz tvornice izlaze samo potpuno ispravni i provjereni uređaji, u skladu s najstrožim standardima kontrole kvalitete.
 
 
 
vivax smart uhd 4k tv / odabrao đelo hadžiselimović
 
 
 
poslovno - promotivne objave vezane uz tvrtku vivax
hashtag: #Tehnologija #Vivax #Televizor #SmartTV #UHD4k #VladimirBrkljaca #DamirHusnjak
3. listopada 2017.
 
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte naš marketing!
ZGportal Zagreb na društvenim mrežama:
/ facebook: ZGportal / instagram: ZGportal
/ twitter: ZGportal / pinterest: ZGportal Zagreb
 
 
zagrebačke poslovne vijesti po mjesecima 2017. godine:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva zagrebačkih poslovnih vijesti po godinama:
2018
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija