ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
#tehnologija
 
u dizajnu interijera sve su popularniji principi minimalizma i kompaktnosti koje odlikuje jednostavnost i funkcionalnost

Stilski savjeti za uređenje malih stanova

 
sony compact bar
 
zagrebačke poslovne vijesti po mjesecima 2017. godine:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva zagrebačkih poslovnih vijesti po godinama:
2019
 
2018
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
• ..
 
 
 
Jeste li znali da će do 2050. godine više od dvije trećine svjetske populacije živjeti u urbanim područjima? Ovu procjenu dali su stručnjaci Ujedinjenih naroda koji su proučavali trendove povećanja i migracije stanovništva na globalnoj razini.

Jedna od posljedica sve veće selidbe ljudi u gradove je i postepeno smanjenje veličine dostupnog stambenog prostora, što donosi i izazove po pitanju uređenja doma. Iz tog razloga, u dizajnu interijera sve su popularniji principi minimalizma i kompaktnosti koje odlikuje jednostavnost i funkcionalnost.


Ovaj pristup našao je svoju primjenu i u tehnologiji, pa je jedno od novih rješenja u ponudi Sony soundbar sistem HT-MT300 koji se elegantno uklapa u male prostore. Praktični niskotonac i zvuka kino - kvalitete pruža impresivno audio iskustvo, dok zahvaljujući mogućnosti povezivanja preko Bluetooth veze, ovaj uređaj funkcionira i kao samostalni zvučnik.

Također, kako bi pomogla obiteljima, parovima i stanarima koji iznajmljuju stanove, kompanija Sony se udružila s dizajnericom interijera enterijera Cate St. Hill s ciljem kreiranja smjernica za uređenje manjih stambenih prostora.


U potpunosti iskoristite prostor na raspolaganju. Pomaknite namještaj do zidova i postavite police ili skladišne jedinice na zidove umjesto na pod kako biste što bolje iskoristili ograničen podni prostor. Također, za uredniji izgled poslužit će vam i sofe s ladicama koje se izvlače.

Koristite svjetlije nijanse za zidove kako biste postigli efekt većeg prostora, kao i iste tonove za zavjese i plafone koje će privući pogled prema gore. Istom efektu doprinijet će i svjetlija nijansa podova, na primjer od svijetlog drveta ili u bijeloj boji.


Izaberite uređaje koji će se uklopiti u izgled i atmosferu stana, bez dominacije prostorom. Primjera radi, Sony kompaktni soundbar sistem funkcionira kao samostalni zvučnik, ali i kao surround audio sistem (sistem virtualnog okružujućeg zvuka s S-Force PRO Front surround tehnologijom koji reproducira virtualno okružujuće zvučno polje koristeći samo dva prednja zvučnika) za vaš TV, čime se eliminira potreba za više različitih zvučnika i kablova koji stvaraju nered, dok se niskotonac može postaviti ispod sofe bez rizika od gubitka zvuka.

Ukrasite sobe pažljivo izabranim komadima većih dimenzija. Detalji poput velikih slika ili tzv. coffee table knjiga, prije nego s više manjih predmeta koji će učiniti da prostor izgleda pretrpano. Također, odlučite se za veće tepihe čiji će rubovi biti postavljeni ispod namještaja umjesto za one manjeg radijusa.


Koristite ogledala. Tako ćete postići iluziju većeg prostora i reflektirali svjetlo unutar prostorije.

Birajte namještaj s tankim nogama. Tako će bi bilo moguće vidjeti pod ispod namještaja, čime se ostvaruje utisak širine prostorije. Postavite televizor i ostale uređaje na zid ili u ugrađene police, kako glomazni komadi ne bi zauzeli previše podnog prostora.


Svedite korištenje roleta ili zavjesa na minimum. Tako ćete imati puno više prirodnog svjetla koje će obasjati sobe. Možete ih i u potpunosti izbjeći ukoliko unutrašnjost stana nije pretjerano vidljiva izvana i ako vam je zaštićena privatnost. U slučaju da su vam ipak neophodne rolete ili zavjese, opredijelite se za diskretne bijele žaluzine koje se mogu podizati tokom dana.

Izaberite namještaj s dvostrukom funkcijom. Dijelove namještaja možete odložiti kada ga ne koristite - na primjer, komode sa stolom na izvlačenje ili set stolove koji se mogu izvući i koristiti po potrebi.


"Smanjenje veličine domova utječe i na proizvodnju tehnike i primijetili smo da potrošači sve više traže racionalizaciju i višenamjenske uređaje. Soundbar sistem HT-MT300 elegantnog dizajna i kompaktnih dimenzija pruža odličnu kvalitetu zvuka i zauzima malo prostora. Kino kvaliteta ozvučenja omogućava korisnicima da uživaju u impresivnom surround zvuku, čime je unaprjeđeno iskustvo gledanja filmova. Osim što ovaj soundbar sistem pospješuje kvalitetu zvuka televizora, on se može povezati i s drugim uređajima preko Bluetooth veze, čime ostvaruje i funkciju zasebnog zvučnika", navodi Anthony Koustelos, koji je na čelu Odjela za sisteme za kućnu zabavu kompanije Sony za područje Ujedinjenog Kraljevstva i Irske.

"Veoma je važno da prilagodimo svoj stil i namještaj životnom prostoru, koji je često u procesu promjene. Kako domovi postaju sve manji, došla sam do zaključka da se i moj stil mora donekle izmijeniti. Ovi savjeti pružaju dobru osnovu za one koji žele da njihov prostor, usprkos dimenzijama, bude lijepo uređen", ističe dizajnerica interijera Cate St. Hill.
 
 
 
poslovno - promotivne objave vezane uz tvrtku sony
promotivni članak
hashtag: #Sony #SonyCompactBar #Tehnologija #SonySoundbarSystem
27. kolovoza 2017.
 
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte nas!
 
 
zagrebačke poslovne vijesti po mjesecima 2017. godine:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva zagrebačkih poslovnih vijesti po godinama:
2019
 
2018
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
• ..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb