ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
film `the music of silence`
 
na glazbenom nebu tijekom vremena zasjale su mnoge zvijezde, no samo su neke od njih vječnog sjaja

Zvijezda Igre prijestolja i Antonio Banderas u filmskoj biografiji Andree Bocellija

 
andrea bocelli / la musica del silenzio
 
vijesti sa scene po mjesecima 2017. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2016.
2018.
 
 
 
Uoči velikog koncerta koji će se održati 10. ožujka 2018. godine u Areni Zagreb, slavni talijanski tenor Andrea Bocelli prvi će put osvanuti i na filmskom platnu! Biografski film The Music of Silence iznijet će najzanimljivije trenutke iz Bocellijevog života, a glavne uloge povjerene su popularnim glumačkim imenima kao što su Antonio Banderas i Toby Sebastian.

Na glazbenom nebu tijekom vremena zasjale su mnoge zvijezde, no samo su neke od njih vječnog sjaja. U krugu ovih velikana jedno mjesto zasigurno pripada Andrei Bocelliju, međunarodno poznatom i priznatom umjetniku čija slava i karizma ni nakon četvrt stoljeća na svjetskoj glazbenoj sceni ne blijede.


Dapače, njegov životni put inspirirao je mnoge, a dokaz tomu je i biografski film La Musica del Silenzio (Glazba tišine) koji će se ove jeseni naći u kino dvoranama diljem njegove rodne Italije. Najavljeni film snimljen je prema istoimenoj Bocellijevoj autobiografiji i prati priču Amosa Bardija, svojevrsnog Bocellijevog alter ega, kroz brojne životne i profesionalne izazove.

Od najranije mladosti i samih početaka nevjerojatnog glazbenog talenta, preko prvih simptoma sljepoće koja je konačnom postala nakon sportske ozljede pa sve do meteorskog uspona do slave, autorova priča uistinu je nevjerojatno nadahnuće i motivacija svima. Jednako je impresivna i glumačka ekipa - glavne uloge tumače Antonio Banderas (holivudska zvijezda publici poznata iz filmova kao što su Desperado i Bilo jednom u Meksiku), mlada zvijezda televizijske uspješnice Igra prijestolja Toby Sebastian i višestruko nagrađivani španjolski glumac Jordi Molla.


Pod redateljskom palicom cijenjenog Michaela Radforda film je sniman na više talijanskih lokacija (Rim, Pisa i Volterra), a u soundtracku će biti predstavljene i neke nikad prije objavljene Bocellijeve skladbe iz tenorove rane mladosti.

Ovo su samo neki od razloga zašto je ovaj film i prije dolaska u kina pobudio toliko pažnju publike i kritike!


Andrea Bocelli dobro je poznat i hrvatskoj publici, koja ga je od 1999. godine do danas tri puta ispratila pljeskom i ovacijama. Četvrti nastup zakazan je u zagrebačkoj Areni 10. ožujka sljedeće godine, a najavljen program predviđa dva dijela - u klasičnom dijelu karizmatični tenor će izvoditi najpoznatije operne arije, dok će se u drugom dijelu posvetiti vlastitim najvećim hitovima.

Povodom Dana žena repertoar će biti prilagođen upravo damama, koje će moći uživati u nekima od najljepših ljubavnih pjesama. Stoga se ovaj glazbeni spektakl s nestrpljenjem očekuje, a zainteresirani ulaznice mogu kupiti po cijeni već od 299 kuna.
 
 
 
Dodatne informacije:
gradski vodič: kino dvorane u zagrebu
događanja na sceni
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
1. kolovoza 2017.
k.v.
 
 
vijesti sa scene po mjesecima 2017. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2016.
2018.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb