ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
zagrebačka glazbena utvrda
 
jedna od najljepših zagrebačkih koncertnih priča

Medvedgradske glazbene večeri pobijedile vjetar!

 
medvedgrad / zagrebačka panorama
 
vijesti sa scene po mjesecima 2016. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2017.
2018.
 
 
 
I dok su se brojna open air događanja u Hrvatskoj prošli tjedan otkazivala zbog nepovoljne vremenske prognoze, Medvedgradske glazbene večeri oduprijele su se ledenom vjetru i čak tri od četiri koncerta održana su upravo na medvedgradskoj utvrdi.


Prvu večer obilježili su nastupi dviju predivnih kantautorica - Luce i Sare Renar. Od uvodne pjesme Sama ostajem, preko Vraćam se i Dosade pa sve do Nocturna i završne Možda mi, Luce i njena glazbena pratnja precizno su vodili publiku prema vrhuncu večeri i nastupu Sare Renar.

Na Sarinoj set-listi sastavljenoj od petnaestak stvari očekivano su se našla Djeca, Ljubav, Jesen, Tišina, Odlazak te nova pjesma Dani bez sjena. Prije nastupa Luce i Sare, na vrhu Medvedgradske kule, ograničenom broju publike predstavila se grupa Side Project.


Sljedeći dan, u petak, 15. srpnja, na medvedgradsku pozornicu zakoračila je grupa Urban&4. Malo poslije 21 sati pojavio se i dobro raspoloženi Damir Urban, koji je odmah započeo komunikaciju s oduševljenom publikom.

Koncert koji su već sada neki mediji prozvali koncertom godine, započeli su polagano i akustično s pjesmom Pustinja, nakon čega su uslijedile Kada se voda povuče i Ruke. Hladan vjetar i odlična atmosfera publiku su brzo podigli na noge, a bend je počeo s nešto bržim stvarima poput Moja voda, Mjesta za mene, Mala truba i Priđi mi bliže. Fantastična sinergija glazbenika i publike dovela je koncert koji je trajao gotovo puna tri sata do vrhunca.


Fenomenalan trojac Voland Le Mat, na kuli je otvorio ovu večer predivnim polusatnim setom sastavljenim od kombinacije starijih pjesma s Faustopojki te novog materijala koji tek čeka svoju objavu.


Posljednji koncert u sklopu Medvedgradskih glazbenih večeri, zbog cjelodnevne kiše morao se preseliti u koncertni prostor Pivane u Ilici.

Nastup četvorke iz grupe FOR bio je uvertira u još jednu nezaboravnu glazbenu večer. Oko 21:20, na pozornicu Pivane popeo se headliner večeri - grupa Elemental. Već na samom početku dali su do znanja da im ništa neće ovaj dan pokvarit.

Set-listu su skrojili od starijih pjesama poput Vertigo, Priroda i društvo, Romantika te novijih Tijelo pamti, U duši smo junaci, S trideset koje su fanovi pjevali od prve do zadnje note. I nakon gotovo dva sata svirke, nitko nije bio raspoložen za ići kući stoga ih je razjarena publika vraćala na bis čak tri puta.

Unatoč promjeni lokacije koja teško može parirati Medvedgradu, Elemental je održao još jednu fenomenalnu svirku i potvrdio status jednog od trenutno najjačih zagrebačkih bendova.
 
 
 
Dodatne informacije:
događanja na sceni
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
21. srpnja 2016. / zadnja izmjena: 16. lipnja 2017.
foto: vedran metelko
k.v.
 
 
vijesti sa scene po mjesecima 2016. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2017.
2018.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb