ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI      
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu

pomozimo im

 
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
financije
 
u odnosu na 2012. godinu, proračun manji za 0,9 posto

Proračun Zagrebačke županije za 2013. godinu

 
rijeka gradna, samobor
rijeka gradna, samobor, zagrebačka županija / lipanj 2012.
 
Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je Proračun za 2013. godinu koji iznosi 293.572.291 kuna, a manji je u odnosu na ovu godinu za 0,9 posto. Kao i u 2012. godini najviše novca - 109.950.639 kuna odnosno 37,45 posto ukupnog Proračuna namijenjeno je Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

Za Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb predviđeno je 38.782.503 kuna, za Upravni odjel za gospodarstvo 26.885.375 kuna, za Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo 21.259.000 kuna, dok je za Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu namijenjeno 20.419.000 kuna, itd.


Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je kako je ovako postavljen Proračun realan i ostvariv te da Županija i u idućoj godini ne planira rashodovati više od onoga što uprihodi.

`U odnosu na 2012. godinu planirali smo gotovo 23 posto više sredstava u Upravnom odjelu za gospodarstvo.`, rekao je Kožić, naglasivši kako je Zagrebačka županija jedna od rijetkih, ako ne i jedina u Hrvatskoj, koja je u proračunu za 2013. godinu planirala preko 21 milijun kuna za izradu dokumentacije za povlačenje sredstava iz EU fondova.

Pojasnio je i kako su ove godine značajno smanjena decentralizirana sredstva za školstvo u iznosu od 5,5 milijuna kuna, iako troškovi škola rastu. Iz tog razloga je Zagrebačka županija morala iz vlastitih sredstva osigurati 3 milijuna kuna kako bi omogućila da škole uopće mogu funkcionirati i pokrivati svoje osnovne troškove.

Što se tiče ovogodišnjeg Proračuna, Kožić je rekao da s 30. prosincem 2012. godine županija je uprihodovala 90 posto planiranih sredstava, što znači da će do kraja godine Proračun biti realiziran u 100 postotnom iznosu, što opet govori da je bio realno planiran.


Vijećnici Županijske skupštine primili su na znanje Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Zagrebačke županije za 2011. godinu. Državni ured za reviziju dao je Zagrebačkoj županiji bezuvjetno mišljenje o financijskim izvještajima i poslovanju županije za 2011. godinu.

Revizija se provodila u razdoblju od 12. lipnja do 2. listopada 2012. godine. Bezuvjetno mišljenje Zagrebačka županija imala je i u proteklih sedam godina.Ostale odluke Županijske skupštine i Aktualni sat

Na sjednici je prihvaćen i Prijedlog Izmjene mreže osnovnih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija kojom dosadašnja Područna škola Rakitje Osnovne škole Sveta Nedjelja postaje Osnovna škola Rakitje.

Naime, u rujnu ove godine završena je i II. faza izgradnje 31 milijun kuna vrijedne moderne škole u Rakitju, neto površine 3.807 m2 koju pohađa 434 učenika, pa su stvoreni svi preduvjeti da resorno ministarstvo, nakon što zaprimi zahtjev Zagrebačke županije, da pozitivno mišljenje o opravdanosti osnivanja nove škole.


Za vrijeme aktualnog sata vijećnike su zanimale informacije o stanju na prometnicama u Zagrebačkoj županiji, s obzirom na snijeg i vremenske nepogode te o broju dostupnih ralica na području Svete Nedelje i Samobora. Također, postavljala su se pitanja vezana uz broj realiziranih potpora u gospodarstvu, da li je županija pomagala u ovoj godini izradu projektne dokumentacije za EU projekte, kada se planira raspisati natječaj za potpore socijalno humanitarnim udrugama.

Vijećnike je interesiralo koliko će stipendista imati županija u idućoj godini, kada će se riješiti problem subvencioniranja prijevoza učenika s područja županije koji u školu putuju u Grad Zagreb; kakav utjecaj ima projekt HE Mokrice na Zagrebačku županiju; koje se mjere provode u zaštiti okoliša na vodocrpilištu Kosnica, imaju li stanovnici županija adekvatnu hitnu medicinsku pomoć, itd.
 
 
 
Dodatne informacije:
gradski vodič: zagrebačka županija
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
13. prosinca 2012. / zadnja izmjena: 10. travnja 2016.
k.v.
 
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2013.
2014.
2015.
2016.
2017.
2018.
vijesti po mjesecima 2012. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
 
 
 
 
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb