ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
predstava u exit-u
 
problem razvoda iz perspektive djece koja to uskoro neće više biti

Premijera predstave `Pola - pola` u Teatru EXIT

 
predstava `pola - pola`
 
Premijera predstave Pola - pola održat će se u Teatru EXIT u subotu, 20. veljače 2016. godine s početkom u 19 sati. Repriza predstave je u utorak, 23. veljače u 18 sati.

Predstavu je režirala Renata Carola Gatica, u predstavi glume Dunja Fajdić, Karolina Horvat, Mario Jakšić, Bruno Kontrec, Maja Katić, Zrinka Kušević, Igor Baksa i Davor Dokleja.

Tekst je napisala Milena Bogavac, a glazbu Mario Mirković.



O predstavi Pola - pola

Nika ima 12 godina i njeni roditelji se razvode. Andrija je njen prijatelj iz razreda i on je to iskustvo već prošao sa svojim roditeljima koji se cijeli život svađaju i mire.

Prijateljstva koja se rađaju u toj dobi ostaju za cijeli život, tako će i Niku i Andriju obilježiti bliskost koju su razvili pokušavajući shvatiti zašto ljudi uopće sklapaju brakove, kad čim se vjenčaš, već imaš pravo razvesti se!


Predstava progovara o problemu razvoda iz perspektive djece koja to uskoro neće više biti, jer im se približava pubertet, jer imaju svoje brige, svoje tajne, svoje težnje da se odcijepe od roditelja i postanu samostalne ličnosti, a uz sve to moraju se nositi sa problemima i tajnama svojih roditelja.

Pola - pola nastaje kao koprodukcija tri naj-drukčija kazališta - Kazališne družine Pinklec, Teatra EXIT i Teatra Poco Loco - i zato slijedeći tradiciju traženja začudnosti, izravnosti, surovosti i istovremeno nježnosti u poruci koju šalje, predstava kroz bučnu punk glazbu vrišti: LJUBAV!


Ljubav koja nam svima treba i ljubav kao spas. Predstava je namijenjena djeci od 11 godina naviše, kako onima koji su doživjeli razvod svojih roditelja, tako i onima koji u svojoj blizini imaju prijatelja koji to proživljava.

Ovo je predstava za roditelje, za mlade, za djecu, za sve koji se snalaze u Zemlji odraslih, za djecu koja možda i prerano moraju odrasti, za svakoga .. jer svatko od nas ipak ima nekoga tko ga voli - bez obzira na sve. Roditelji, baka, djed ili barem jedan prijatelj koji će sjediti s tobom u kućici u parku i dati ti svoju šmrkavu papirnatu maramicu.



O Renati Carola Gatica

Studirala je na kazališnom odsjeku Filozofskoga fakulteta na Nacionalnom sveučilištu u Cordobi (U.N.C.) S devetnaest godina osvojila je Kazališni maraton Cordobe, manifestaciju čija je nagrada režija prve predstave.

Otada, uz studij, kreće s redateljskom karijerom. Osnivačica je kazališne kompanije La Piaf, gdje je deset godina djelovala kao redateljica s preko petnaest režija i mnogobrojnim gostovanjima na festivalima Latinske Amerike.


Od 2007. godina živi u Zagrebu, gdje je u posljednjih šest godina postavila jedanaest drama. Radila je s KUFER-om, Teatrom &TD, Kazalištem Trešnja, Kazalištem Dubrava, Kazalištem Smješko, Teatrom Naranča, Amaterskom skupinom Ivan Goran Kovačić, Kazalištem Kerempuh, Kazalištem Virovitica, Kazalištem ZKM i HNK Ivan pl. Zajc.

Njeni su radovi osvojili nekoliko nagrada na festivalima poput Marulovih dana, Festival glumca, Festivala Assitej Čakovec, ZSKA Festivala amatera, Festival Zorana Radmilovića. Nedavno je dobila nagradu za najbolju režiju na Gavellini večerima za predstavu #radninaslovAntigona.

Umjetnička je voditeljica Teatra Poco Loco.
 
 
 
Dodatne informacije:
gradski vodič: kazališta u zagrebu
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
15. veljače 2016.
k.v.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2017
2018
najave po mjesecima 2016. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb