ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
suvremeni ples u zpc-u
 
trois décennies d’amour cerné

Thomas Lebrun u Zagrebu: Tri desetljeća opkoljene ljubavi

 
tri desetljeća opkoljene ljubavi / thomas lebrun
 
Osamdesete su kao desetljeće obilježene mnogobrojnim preokretima, a u pogledu tijela jedan od naznačajnijih je bila pojava AIDS-a. 30 godina kasnije, stvoren je ovaj plesni spoj Erosa i Thanatosa, prikazujući tijela rastrgana između senzualnosti i igre zavođenja s jedne strane te potencijalne opasnosti koje su sada Drugi mogli predstavljati s druge strane.

Queer Zagreb Sezona predstavlja znamenitog francuskog koreografa Thomasa Lebruna s predstavom Trois décennies d’amour cerné (Tri desetljeća opkoljene ljubavi), koja se već naslovom posvećuje periodu od 3 desetljeća otkako je pojava AIDS-a počela utjecati na doživljaj žudnje.


Thomas Lebrun, važna figura suvremenog plesa u Francuskoj, u 3 sola i jednom duetu, uz glazbenu podlogu britanskog i američkog novog vala britkom emocionalnošću secira utjecaj AIDS-a, koji je nasilno i iznenada obuzdao entuzijazam i zanos te generacije. U sklopu Queer Zagreb Sezone, ova se izvedba održava netremično nakon obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a.

Predstava je na rasporedu 9. prosinca 2014. godine u 20 sati, a ulaznice su dostupne pola sata pred početak predstave na mjestu izvedbe, Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10.


Nakon izvedbi u dijelima Bernard Glandiera, Daniel Larrieua, Christine Jouve i Christine Bastin, Thomas Lebrun je osnovao svoju organizaciju Illico 2000. godine. Od tada razvija raznoliki opus, a teme koje se ponavljaju u njegovim radovima su spol, ljubav i seksualnost, predstavljajući proces usidren u stvarnosti, ali i usmjeren i na prenošenje znanja, dok mu se u radu pridružuju umjetnici svih pozadina i godina.

2011. stvara solo Six order pieces u suradnji sa šestoro umjetnika s područja plesa no i kinematografije i videa, a 2012. stvara svoju verziju Djevojke i smrti (La jeune fille et la mort) sa sedam plesača u rasponu od 26 do 62 godine, s opernom pjevačicom i gudačkim kvartetom. 2012. napušta regiju Nord-Pas de Calais kako bi postao direktor centra Choréographique national u Toursu.

Izvedba se održava u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom i Francuskim institutom u Zagrebu. Informacije o predstavi i rezervacije ulaznica - queerzagreb@gmail.com.
 
 
 
Dodatne informacije:
gradski vodič: kazališne dvorane
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
27. studenog 2014. / zadnja izmjena: 24. travnja 2016.
k.v.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2015
2016
2017
2018
najave po mjesecima 2014. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb