ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
školska nastava na otvorenom
 
potporu mcdonald`sovom društveno odgovornom projektu `za naš ljepši kvart` dao je i najpoznatiji hrvatski profesor matematike toni milun, koji je povodom otvorenja u novoj učionici na otvorenom održao i prvo predavanje

Kreativna nastava širi se Hrvatskom - u Zagrebu otvorena prva u nizu učionica na otvorenom

 
projekt `za naš ljepši kvart` / ambasador toni milun
 
vijesti sa scene po mjesecima 2017. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2016.
2018.
 
 
 
Djeca uče stalno i na svakom koraku, a ta neiscrpna sposobnost upijanja znanja o svijetu posebno dolazi do izražaja u novim i zanimljivim okolinama, koje maksimalno potiču njihovu kreativnost i znatiželju.

Imajući u vidu potrebe najmlađih, McDonald`s je za četvrto izdanje društveno odgovornog projekta Za naš ljepši kvart odabrao upravo izgradnju sveukupno 13 učionica na otvorenom.


Prva u nizu izgrađena je u zelenom okruženju Osnovne škole Savski gaj u Zagrebu, a otvorenju su prisustvovali direktor McDonald`sa Hrvatska Pavel Pavliček, ambasador projekta Toni Milun, predstavnica Grada Zagreba Katarina Milunić i ravnatelj Osnovne škole Savski gaj Matija Bajić. Projekt su svojim dolaskom podržali i predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, hrvatski gimnastički reprezentativac Tin Srbić i hrvatska taekwondo reprezentativka Kristina Beroš te predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje Senka Soldat.

"Izgradnjom učionica na otvorenom želimo najmlađim stanovnicima gradova omogućiti učenje u zanimljivom, poticajnom i zdravom okruženju. Novi modeli obrazovanja nužni su kako bi nadolazeće generacije kroz kreativno usvajanje znanja postale vrijedni članovi društva budućnosti. Naš doprinos tomu iskaz je zahvalnosti za dugogodišnje prijateljstvo McDonald'sa i lokalnih zajednica diljem Hrvatske", rekao je direktor McDonald`sa Pavel Pavliček, osvrnuvši se na trajanje projekta i dugogodišnju prisutnost kompanije u Hrvatskoj.


Prvim predavanjem u novootvorenoj učionici na otvorenom ambasador projekta Toni Milun probio je led i pokazao kako to izgleda kada se matematika usvaja u okruženju prirode. Prisjećajući se i svojih iskustva u školskim klupama naš najpoznatiji profesor napomenuo je da kroz učenje na otvorenom postoji veća mogućnost povezivanja nastavnog gradiva sa svakodnevnim životom, čime potičemo dječju kreativnost, sposobnost rješavanja problema i komunikacijske vještine.

"Sjećam se da smo mi u školi imali samo jedan jedini sat na otvorenom i to baš iz matematike. Sama činjenica što smo promijenili okruženje puno mi je značila. Iz današnje perspektive profesora mogu reći da ovakva vrsta nastave potiče i profesore i učenike da budu kreativniji i da pronađu nove načine kako prenijeti i usvojiti znanje. Ne smijemo zaboraviti ni boravak na svježem zraku, ali i svijest o važnosti očuvanja okoliša koja se ovakvom vrstom nastave može još bolje razviti i očuvati do odrasle dobi", zaključio je Milun.


Tijekom prve tri godine McDonald`sovog projekta Za naš ljepši kvart građani su često glasali za realizaciju projekata namijenjenih najmlađim stanovnicima gradova. Na temelju uvida u želje građana, ovaj lanac za posluživanje hrane odlučio je za četvrto izdanje projekta stanovnicima gradova pokloniti učionice na otvorenom. Nakon što je u suradnji s predstavnicima lokalnih vlasti pronađeno nekoliko potencijalnih lokacija, konačna lokacija odabrana je na temelju glasova građana putem društvenih mreža.

U sklopu četvrtog izdanja McDonald`sovog društveno odgovornog projekta izgradit će se sveukupno 13 učionica na otvorenom u 11 gradova diljem Hrvatske.
 
 
 
Dodatne informacije:
gradski vodič: knjižnice grada zagreba
događanja na sceni
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
1. lipnja 2017.
k.v.
 
 
vijesti sa scene po mjesecima 2017. godine
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
arhiva vijesti sa scene (po godinama)
 
2015.
2016.
2018.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb