ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
predstava u gavelli
 
predstava jakih osobnosti, usredotočena na odnose i emocije, zaronjena u oprečnosti jednog `suludo životnog podneblja` ..

Filumena Marturano - rasna melodrama Eduarda de Filippa igra u kazalištu Gavella

 
kazalište gavella zagreb
 
Rasna melodrama, ili dramska komedija, glumca i dramskog pisca, scenarista i pjesnika, Eduarda de Filippa, jedne od ključnih osobnosti talijanskog teatra 20. stoljeća, igra u Gradskom dramskom kazalištu Gavella u petak, 6., i u subotu, 7. svibnja 2016. godine s početkom u 19.30 sati.

Redatelj predstave je Dražen Ferenčina, a glumački ansambl čine Anja Šovagović Despot (Filumena Marturano), Dražen Kühn (Domenico Soriano), Zoran Gogić (Alfredo Amoroso), Perica Martinović (Rosalia Solimene), Anja Đurinović Lucia (Diana), Natalija Đorđević (sobarica), Nenad Cvetko Riccardo (Umberto), Amar Bukvić (Riccardo), Nikola Baće (Michele), Đorđe Kukuljica (Odvjetnik Nocella) i Ivan Grčić (Svećenik).



O predstavi Filumena Marturano

Predstava Filumena Marturano u svoje središte postavlja lik žene čija dvojnost karaktera zbunjuje i opčinjava. Lik Filumene, na pozornici i na filmu, igrale su mnoge velike glumice, a gledateljima je vjerojatno najpoznatija filmska interpretacija Sofije Loren u Braku na talijanski način, gdje joj je partner bio Marcello Mastroianni.

Pored samog De Filippa, Filumenu Marturano režirali su Vittorio de Sica, Franco Zeffirelli, Laurence Olivier i mnogi drugi, vraćajući se tekstu iz kojeg ključa `neiscrpna životna energija i vječna iskonska snaga Mediterana`.


Grešnica i pokajnica, divlja i nježna, strastvena i ranjiva, Filumena Marturano izmiče klasičnom poimanju moralnog, a drama nas provocira svojom neuhvatljivošću i odbijanjem da stvari proglasi točnima ili ispravnima, dobrima ili zlima.

Za De Filippa sadržaj je važniji od forme, a srce snažnije od razuma, pa bi i ova Filumena, u režiji Dražena Ferenčine, ponajprije trebala biti predstava jakih osobnosti, usredotočena na odnose i emocije, zaronjena u oprečnosti jednog `suludo životnog podneblja` ..
 
 
 
Dodatne informacije:
gradski vodič: kazališta u zagrebu
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
27. travnja 2016.
k.v.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2017
2018
najave po mjesecima 2016. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb