ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
elektronika u tvornici
 
ne očekujte dj set, već koncert u pravom smislu te riječi

Ludovic Navarre, poznatiji pod pseudonimom St. Germain, nastupa u Tvornici kulture

 
st. germain / ludovic navarre
 
Ludovic Navarre, velikan francuske elektronike poznatiji pod pseudonimom St. Germain dolazi 7. studenog 2015. godine u Tvornicu kulture, u okviru velike povratničke turneje kojom promovira novi album St. Germain, i to nakon 15 godina studijske stanke!

Novi album je izašao 9. listopada, a osim u Zagrebu, promovirat će ga i u Parizu, Lyonu, Bruxellesu, Londonu, Madridu, .. Za mnoge ljubitelje elektronskog zvuka, deep housea i fuzije elektronike, bluesa i jazza, St. Germain predstavlja apsolutnu ikonu, a od njega, s pravom možemo očekivati još jedno elektro - remek djelo!


Najnoviji album na europskim pozornicama u punom će sjaju iznijeti i bend koji prati St. Germaina te broji devet glazbenika. Dakle, ne očekujte DJ set, već koncert u pravom smislu te riječi.

Početak koncerta planiran je u 21 sat, no prije toga, glazbu će puštati jedan od najcjenjenijih DJ-jeva i producenata na ovim prostorima - Blacksoul. Blacksoulov set počinje u 20 sati, a nakon koncerta St. Germaina bit će zadužen i za after party.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 200, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane, iznosit će 230 kuna.


Iako je iza njega duga karijera, do sada je izdao samo dva autorska albuma - 1995. godine Boulevard i Tourist, pet godina kasnije. Navarreova glazba odražava njegovu ljubav prema bluesu, jazzu i crnačkoj glazbi. Jedan je od pionira francuskog housea i nu - jazza.

Među prvima je eksperimentirao s blues i gospel semplovima u kombinaciji s laganim plesnim ritmovima. Neki kritičari tvrde da je upravo on utro put mnogim glazbenicima svjetske elektro i house scene.


Francuska glazbena scena inače često lansira glazbenike koji pokrenu cijeli svijet. Devedesetih godina je to bio upravo St. Germain. Nedavno je sve osvojila šarmantna Zaz koju smo imali prilike gledati u Zagrebu i Puli, a na popisu su i David Guetta, Martin Solveig, ..

Album Real Blues sniman je u Parizu. Inspiriran je njegovom ljubavlju prema glazbi koja potječe iz afričke države Mali. Na novom materijalu surađivao je s afričkim glazbenicima, a u elektroničke loopove sofosticirano je uklopio neke od afričkih tradicionalnih instrumenata u kombinaciji s električnom gitarom, klavijaturama i saksofonom. Ovaj album istoimenim singlom obećaje iznimno glazbeno putovanje koje spaja tradiciju s modernim zvukom.



Blacksoul

Blacksoul je priznati glazbenik s preko 100 ploča izdanih za svjetski poznate underground etikete, poput Strictly Rhythm, Toolroom, Cr2, Milk & Sugar, Hed Kandi, Ministry ff Sound. Nakon svog prvog internacionalnog producentskog debija 2001. godine, koji se jako svidio legendi elektronske scene Laurent Garnieru, Blacksoul je izdao više od 60 house singleova i remikseva za diskografske kuće diljem svijeta što ga definitivno dovodi na poziciju broj 1, izvoznika house glazbe u Hrvatskoj.

Ujedno je i prvi Hrvat koji je nastupio na Amsterdam Dance Eventu i Miami Winter Music Conferenceu, a hitom Can’t help myself, koji je odabran za soundtrack popularne američke serije Shameless, osvojio je i Hollywood.


Osim stvaranja vlastite glazbe, Blacksoul je remiksirao i velikane house glazbe kao što su - Funkagenda, Morjac, Trophy Twins, Montanas & Todd Terry, Kid Massive, Roy Davis Jr, Alfred Azzetto, Robin S, Hanna Hais, Terry Farely, Christian Hornbostel, Mateo & Matos.

Maurice Joshua, dobitnik Grammya, tražio ga je da za njega napravi remix njegove pjesme More Love, a svoje prste umiješao je i u remixu velikog hita Gramophonedziea - Why don't You.
 
 
blacksoul
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
3. studenoga 2015. / zadnja izmjena: 19. ožujka 2016.
k.v.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2016
2017
2018
najave po mjesecima 2015. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb