ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
sap
 
osnažit će se pozicija u poslovanju kroz `cloud`, `sap hana` i `big data`

Uz porast prihoda u 2014. godini tvrtka SAP novom strategijom najavljuje porast tržišnog udjela

 
Uz porast prihoda u 2014. godini tvrtka SAP novom strategijom najavljuje porast tržišnog udjela
 
Tvrtka SAP je 2014. godinu uspješno privela kraju, kako u globalnom rastu od 8% u odnosu na 2013. godinu, odnosno 4,722 milijarde eura, tako i u lokalnom rastu, od 32%. Najveći porast SAP je globalno ostvario u Cloudu sa čak 72% zadnjeg kvartala prošle godine odnosno u cijeloj godini 45%.

U području Clouda SAP do kraja 2020. godine predviđa porast od 28 milijardi eura. SAP Hana bilježi porast broja korisnika na više od 5800.


Sonja Popović, direktorica SAP-a predstavila je novu eru SAP-ovog poslovanja u Hrvatskoj sa snažnim strateškim preokretom. Nova strategija očituje se kroz nekoliko segmenata: inovacije i novi proizvodi, područje djelovanja i korisničke potrebe, stvaranje novih generacija ulaganjem u znanje.

Poslovna i informatička funkcija unutar kompanija poprimila je novu dimenziju uz preduvjet da dostupna rješenja i aplikacije na tržištu moraju biti kreirana kako bi bila razumljiva za krajnjeg korisnika, dizajnira na način da odgovaraju upravo korisničkim potrebama poslovanja. Aplikacije moraju biti jednostavne, oku ugodne, razumljive, lako dostupne i prilagodljive. SAP-ova strategija sa mogućnostima potpune transformacije i unaprjeđenja poslovanja putem inovacija, posao korisnika može učiniti i čini ga, jednostavnijim i učinkovitijim.

Potvrdu ovoj SAP-ovoj strategiji govori činjenica da čak 200 vodećih svjetskih kompanija bilježe gubitke od preko 10% ili čak 237 milijardi dolara profita zbog skrivenih gubitaka nastalih zbog složenosti poslovanja. Ta složenost unutar tvrtki krije se u svim segmentima počevši od donošenja odluka, poslovnih procesa pa do same tehnologije. Ona onemogućuje kompanije da donose kvalitetne odluke na vrijeme jer nemaju odmah dostupne podatake ili informacije te su tako spriječene ostvarivati bolju profitabilnost. Prema dostupnim istraživanjima, velike kompanije troše između 40 i 80% svog vremena na dodatne aktivnosti samo u vezi sa izvještavanjem.

`SAP će u Hrvatskoj osnaživati svoju poziciju zaokreta u poslovanju kroz Cloud, SAP HANA i Big Data. Želimo naše korisnike i potencijalne korisnike upoznati sa aplikacijama koje im brzo, jednostavno, u realnom vremenu, uz učinkovito i kvalitetno izvještavanje pomažu ostvarivanju vlastitih poslovnih ciljeva, a da pri tome ne moraju biti fokusirani na IT temelje koje neko rješenje obilježava već samo na poslovne funkcionalnosti koje su definirane upravo za njihove potrebe.`, naglasila je gospođa Popović.



Nova generacija SAP HANA

U tvrtki SAP najavili su i važnu prekretnicu u razvoju i implementaciji aplikacija i rješenja jer u današnjoj digitalnoj eri, pojednostavljenje je ključan segment poslovnog uspjeha. Predstavljena je nova generacija SAP HANA, koja će redefinirati koncept planiranja resursa tvrtki u 21. stoljeću omogućujući ostvarenje cilja odnosno pojednostavljenje poslovanja - SAP S/4 HANA. Riječ je o rješenju koje objedinjuje softver i ljude kako bi tvrtkama osigurali rad u realnom vremenu, istovremeno pojednostavljujući rad i umrežavajući sve poslovne procese.

SAP S/4 HANA pojednostavljuje rad svih segmenata poslovanja bez obzira na industriju iz koje korisnik dolazi. Omogućava lakšu prilagodbu platforme na skoro svim uređajima. SAP S/4 HANA je kreirana kako bi osigurala poslovne inovacije te na jednostavan način povezala ljude, uređaje i poslovne procese u realnom vremenu, kao i da podrži razvoj novih poslovnih modela. Pojednostavljivanje modela obrade podataka omogućava korisnicima da reorganizirau svoj IT, tako što će smanjiti troškove, a povećati IT efikasnost, što je krajnji cilj svake tvrtke.

Sljedeća prekretnica u okviru nove SAP strategije je opredjeljenost kompanije da sva rješenja migrira na Cloud platformu kako bi SAP korisnici još brže i jednostavnije ostvarili konkurentsku prednost na tržištu. SAP Cloud rješenja su predviđena da korisnicima ponude specijalizirani, jednostavan za korištenje, preglednik za novu generaciju poslovnih procesa. On se lako i brzo raspoređuje na javnu, privatnu i hibridnu Cloud infrastrukturu ovisno od toga koji model najviše odgovara potrebama korisnika. Ova Cloud rješenja su kreirana da rade na sistemu SAP Cloud koji pokreće SAP HANA preko SAP HANA Enterprise Cloud.

Od svoga osnutka SAP naglašava važnost korisničkog iskustva i funkcionalnosti koje dobiva korištenjem SAP aplikacija i rješenja

`Više no ikada u Hrvatskoj taj fokus dobiva na značaju. Iz standardnog odnosno tržišno prepoznatljivog ERP sustava, SAP je migrirao u vodećeg ponuđača rješenja koji odgovara na potrebe krajnjih korisnika koje zanima funkcionalnost, a ne IT struktura. SAP se danas odlično nosi s jedne strane tradicionalnim IT okruženjem i s druge strane brzorastućim mladim kompanijama - poput startupova a koji žive novu digitalnu eru. Prilagodili smo se, mijenjamo se, brzi smo i moderni i inovativni. U SAP-u stvaramo trendove, ne pratimo ih.`, dodala je Sonja Popović.



O tvrtci SAP (Systems, Applications & Products)

SAP kao tržišni lider u aplikacijskim softverima za poduzeća omogućuje tvrtkama svih veličina i industrija poslovati bolje. Od potpore poslovnim procesima upravama tvrtki, od skladišta do poslovnica, od računala do mobilnog uređaja - SAP osposobljava ljude i organizacije da zajednički rade učinkovitije i da imaju bolji uvid u poslovanje kako bi ostali ispred konkurencije.

SAP-ove aplikacije i usluge omogućuju profitabilno poslovanje, stalno prilagođavanje, i održiv rast za preko 282.000 korisnika u svijetu.
 
 
 
 
29. siječnja 2015. / sponzorirani članak
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte nas!
 
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb