ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
goodyear dunlop sava tires
 
motoristička sezona već je u punom zamahu, stoga pročitajte nekoliko korisnih tehničkih savjeta koji će motoristima omogućiti veću sigurnost na cesti

S pravilno održavanim motociklom do veće sigurnosti na cesti

 
dunlop goodyear / tyres for bikes
 
Motoristi su jedna od najugroženijih skupina u prometu te je Dunlop, jedan od najvećih svjetskih proizvođača guma za motocikle, u svrhu povećavanja sigurnosti svih sudionika u prometu, pripremio nekoliko korisnih savjeta u vezi s održavanjem vozila.



Redoviti preventivni pregledi čitavoga motornog vozila

Dunlop preporučuje redovito pregledavanje čitavoga motornog vozila, osobito kotača. Loše održavano vozilo jako utječe na stanje guma - na njihovu izdržljivost, a i na broj prijeđenih kilometara.

Zato motociklistima preporučuju da svoje motocikle redovito voze na preventivne preglede, u koje mora biti uključena i kontrola guma.



Važno je podešavanje ovjesa

Osim redovitoga održavanja vozila važno je i podešavanje ovjesa. To mora biti uređeno onako kako je navedeno u uputi za uporabu motocikla.

Nepravilno održavani dijelovi i nepravilan ili neuravnotežen pritisak prednjih vilica loše utječe na stabilnost, a nizak pritisak ovjesa uzrokuje pretjerano opterećenje guma.



Trajni popravci guma samo kod manjih bušenja gaznog sloja

Kada se probuši guma na motociklu, važno je znati da se neke gume mogu popraviti. Međutim, u Dunlopu preporučuju da se trajni popravci naprave samo kod manjih bušenja gaznog sloja (promjera do 6 mm). To može učiniti samo ovlašteni vulkanizer ili prodavač motocikala koji će s unutarnje strane gume namjestiti posebnu zakrpu, odnosno čep.

Za sigurnost je iznimno važno da se nikada ne obavljaju popravci s vanjske strane i ne upotrebljavaju zračnice kao zamjena za dobar popravak. Važno je da se prva 24 sata nakon popravka ne prekorači brzina od 80 km/h, dok se na popravljenoj gumi ni poslije ne bi smjelo voziti više od 120 km/h. Jednak postupak za popravke vrijedi i za gume sa zračnicama. Pritom je dobro znati da za popravak odgovara izvođač, koji korisniku popravljene gume mora pružiti sve odgovarajuće upute.



Što je s tekućim sredstvima za brtvljenje?

Dunlop ne preporučuje upotrebu tekućih sredstava za brtvljenje. Oni su naime, oblik privremenog popravka i mogu imati negativan utjecaj na materijal tkanja te prikriti sekundarna oštećenja uzrokovana prodirućim predmetom u gumi. Motoristima se savjetuje da se ne pouzdaju u sredstva za brtvljenje jer mogu izazvati neočekivano otkazivanje gume ili čak nesreću.



Pravilan tlak zraka omogućuje dulji životni vijek gume

Redovito provjeravanje i održavanje pravilnoga tlaka zraka u gumi najbolji je način da motoristi osiguraju ravnomjerno habanje gume i očuvaju njezina vozna svojstva.

Međutim, potreban je oprez - prije provjere tlaka zraka guma se mora hladiti najmanje tri sata nakon vožnje.



O tvrtci Goodyear Dunlop Sava Tires

Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. jedan je od vodećih proizvođača guma u jugoistočnoj Europi s 90 godina iskustva u gumarskoj industriji. Tvrtka je od 2004. godine u stopostotnom vlasništvu korporacije Goodyear Dunlop Tires Europe B. V.

Danas Goodyear Dunlop Sava Tires ima više od 1400 zaposlenika i proizvodi, odnosno prodaje gume za osobna, poluteretna i teretna vozila, gume za poljoprivredne, industrijske i građevinske strojeve, motogume i autozračnice.

Prodajni asortiman čine gume pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naše gume donose sigurnost i udobnost vozačima na cestama po čitavom svijetu. Naime, više od 90 posto guma prodajemo u europske i druge države putem prodajne mreže tvrtke Goodyear. Za više informacija o našim gumama posjetite internetske stranice goodyear.hr, dunlop.eu, fulda.eu i sava-tires.com.



O tvrtci Goodyear

Kompanija Goodyear jedan je od najvećih proizvođača guma u svijetu i ima oko 68 tisuća zaposlenika, a proizvodi kompanije izrađuju se u 50 tvornica u 22 države svijeta.

U dvama centrima kompanije za inovacije u Akronu u Ohiju i Colmar - Bergu u Luksemburgu razvijaju se najnapredniji proizvodi i usluge koji postavljaju standarde tehnologija i izdržljivosti u industriji.

Za više informacija o kompaniji Goodyear i njezinim proizvodima posjetite internetsku stranicu goodyear.com.
 
 
dunlop goodyear / tyres for bikes
 
 
 
1. srpnja 2015.
promotivni članak
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte nas!
 
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb