ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
microsoft windows
 
istovremeno u 140 zemalja i 37 jezičnih inačica

Windows 8 od danas i u Hrvatskoj

 
microsoft windows 8
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
 
 
Microsoft je objavio dostupnost Windows 8 operativnog sustava za korisnike u Hrvatskoj i diljem svijeta. Od petka, 26. listopada 2012. godine krajnji korisnici i tvrtke moći će iskoristiti puni potencijal tog operativnog sustava, od izuzetnog korisničkog sučelja do niza dostupnih aplikacija.

Microsoft je objavio i svečano otvaranje Windows Storea, internetske trgovine koja će biti dostupna na više od tisuću Windows 8 certificiranih računala i tablet PC-a.


Windows 8 bit će dostupan za preuzimanje i nadogradnju postojećih računala u više od 140 zemalja te u 37 jezičnih inačica na stranicama windows.com/buy, a korisnici će ga moći kupiti i na maloprodajnim lokacijama diljem svijeta. Microsoft poziva kupce da i sami dođu vidjeti i isprobati nova računala s Windowsima 8, gdje će im promotori pokazati napredne mogućnosti te pomoći u odabiru novih računala.

"Predstavljanjem Windowsa 8, Microsoft otkriva sasvim nov pogled na operativni sustav. Neovisno o tome žele li korisnici stolno računalo, prijenosno računalo ili tablet, bilo da žele uživati u multimedijskom sadržaju ili stvarati nešto novo, raditi ili zabavljati se uz igre, Windows 8 omogućava osobno iskustvo koje odgovara na svaki jedinstveni zahtjev i potrebu.", rekla je Tina Gorenc, voditeljica grupe klijentskog softvera Microsofta Hrvatska.

Windows 8 će u maloprodaji biti dostupan u dvije inačice, Windows 8 i Windows 8 Pro. Poslovnim korisnicima Windows 8 Enterprise ponudit će mnoge novosti u mobilnoj produktivnosti s funkcijama kao što su Windows To Go, DirectAccess i BranchCache, istovremeno brinući o sigurnosti uz rješenja BitLocker i AppLocker.


Microsoft je objavio i službenu dostupnost novoga člana Windows obitelji namijenjenog tablet računalima s ARM procesorima, Windows RT, koji će biti dostupan kao predinstalacija na mnogim novim uređajima. Windows 8 ističe se preglednim i brzim Start sučeljem koje korisnicima nudi pristup aplikacijama i sadržaju uz svega jedan klik, novu generaciju internetskog preglednika Internet Explorer 10 optimiziranog za upravljanje dodirom, kao i povezanost s računalnim oblakom te sustavom SkyDrive.

Windows 8 u Hrvatskoj pratit će niz domaćih aplikacija, od kojih se neke mogu preuzeti već sada. Tako će vlasnici računala u Windows Storeu moći razmijeniti kulinarska iskustva uz aplikaciju Coolinarika, te kupovati namirnice i kućne potrepštine kroz aplikaciju Konzum, a uskoro će se na hrvatskom Windows Storeu naći i mnoštvo drugih rješenja domaćih developera.


Osim izbora čitavog niza novih uređaja, korisnici novim operativnim sustavom mogu nadograditi i svoja postojeća računala. Osim pogodnosti u maloprodajnim dućanima koje će trajati do kraja siječnja, korisnici čija računala pokreću Windows XP, Windows Vista ili Windows 7 operativni sustavi, mogu na internetu preuzeti Windows 8 Pro po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 39,99 dolara.

Vlasnici odabranih računala pokretanih Windows 7 operativnim sustavom, kupljenih između 2. lipnja 2012. i 31. siječnja 2013. u više od 140 zemalja svijeta, mogu preuzeti Windows 8 Pro po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 14,99 dolara, korištenjem ponude Windows Upgrade Offer, dostupne na stranicama windowsupgradeoffer.com.



O tvrtci Microsoft

Microsoft je osnovan 1975. godine (Nasdaq `MSFT`) i danas je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji softvera, uslugama i rješenjima koja pomažu pojedincima i tvrtkama da u potpunosti ostvare svoje potencijale.

Za više informacija o Microsoftu, posjetite službene internetske stranice tvrtke.
 
 
 
poslovno - promotivne objave vezane uz tvrtku microsoft
promotivni članak
hashtag: #Microsoft #MicrosoftWindows #Windows8 #OperativniSustav
25. listopad 2012.
 
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte nas!
 
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb