ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
radio808
 
nova glazba, otkrivanje novih žanrova, vijestima iz svijeta glazbe

Radio 808 - prvi pravi hrvatski internet radio

 
Radio 808 - prvi pravi hrvatski internet radio
 
Nakon četiri mjeseca probnog emitiranja, 26. rujna 2011. godine s radom je službeno započeo prvi hrvatski internet radio - Radio 808. Ovaj radio prvi je pravi hrvatski internet radio jer, osim što emitira živi program kojega proizvode vrhunski DJ-i, program Radija 808 u potpunosti je prilagođen očekivanjima slušatelja u prime time terminu, a komunikacija sa slušateljima je dvosmjerna.


Pokretači Radija 808 željeli su stvoriti pravi radio 2.0, zaokruženi medijski projekt koji će u potpunosti živjeti s web tehnologijama te s lakoćom prihvaćati tehnologije koje bi se mogle pojaviti u budućnosti.

Od 26. rujna 2011. godine Radio 808 emitira 14 do 15 sati programa svakoga dana s početkom u 9 sati ujutro, te s konačnim ciljem da u narednim mjesecima omogući strujanje (streaming) programa 24 sata dnevno. Radio će emitirati pažljivo odabranu novu glazbu, pratiti svjetske top liste i otkrivati nove žanrove, uz poneki osvrt na stare hitove, a sve će to začiniti vijestima iz svijeta glazbe (poput recenzija singlova, najava i recenzija koncerata) i tehnologije, što će biti zanimljivo generacijama kojima je namijenjen. U planu je i novinarsko pokrivanje najrelevantnijih društvenih događanja kako slušatelji ne bi ostali zakinuti za informacije o najvažnijim procesima u društvu.

Dinamika programa Radija 808 bit će prilagođena današnjim slušateljima (što znači da će programskih elemenata biti znatno više nego u slučaju klasičnih FM radija ili internetskih radija koji jednostavno puštaju playliste) a određene će tematske emisije također biti dostupne za kasnije slušanje na zahtjev u formatu podcasta. Radio 808 sa svojim slušateljima već ostvaruje i snažnu dvosmjernu komunikaciju putem drugih kanala kao što su društvene mreže Facebook i Twitter, čineći medij mnogo interaktivnijim nego što to može biti običan FM radio.

`Standardni FM-ovski pristup radijskom programu našao se na suhom u novom dobu interneta te mu je zapravo posve neprilagođen.`, izjavio je Alen Matošović Topssy, direktor Radija 808. `Zahtjevi tržišta i slušatelja su se promijenili pa se tako među nizom bivših suradnika jednog zagrebačkog radija rodila ideja da stvorimo zaokruženi internetski medij sa svim tehnološkim novinama koje se kontinuirano pojavljuju u internetskom prostoru. Međutim, kao Radio 808 ćemo i znatno izlaziti iz okvira samog radijskog medija kroz sudjelovanje u nizu umjetničkih i komercijalnih projekata koje je prirodno upotpuniti glazbom.`, rekao je Matošević.

Radio 808 tako pokreće i vlastitu klupsku produkciju. Proteklog je ljeta na T-Mobile INmusic Festivalu tijekom dvodnevnog noćnog programa premijerno predstavljen projekt Radio 808 Soundsystem koji će se upravo ove jeseni nastaviti programom 1. listopada u zagrebačkom klubu Lemon. Tada će svoj ekskluzivni cjelonoćni nastup u sklopu obilježavanja službenog početka strujanja Radija 808 održati njegovi DJ-i, Eddy, Rea, Ilko i Ines. U nastavku klupske promocije Radio 808 Soundsystem predstavit će se u 14. listopada u GK Jabuka i 29. listopada u AKC Medika.

Osnivači Radija 808 su Ilko Čulić, Eddy Ramić, Ines Rakočević, Petar Holenda, Alen Matošović, Dino Milić, Gordan Antić i Jasmin Redžepagić, a u realizaciji ovog zahtjevnog projekta pridružili su im se i DJ Rea, Denis Murković, Davor Frajman, Phat Phillie sa svojim već legendarnim projektom Blackout, Vera Lončar s jazz emisijom te mnogi drugi koji će kroz specijalizirane emisije pokriti područje urbane glazbe. Radio 808 već je počeo okupljati i mlade snage koje će ubrzo biti spremne preuzeti svakodnevnu proizvodnju programa te ga time još više približiti internet generaciji kojoj je on namijenjen.

Radio 808 sa svojim će slušateljima, osim putem društvenih mreža, komunicirati i putem nove web stranice koja će uskoro biti predstavljena, a praćenje programa bit će olakšano pomoću vlastitih mobilnih aplikacija za sve važnije platforme mobilnih uređaja. U tijeku su i razgovori s kabelskim i IPTV operatorima kako bi se omogućilo slušanje Radija 808 i na njihovim platformama.



O Radiju 808

internet radio 808Radio 808 nije preslika klasičnog radijskog programa na internet distribuciju već novi medij u novom prostoru. Na novoj platformi postoje i druga pravila i druge mogućnosti, koje Radio 808 ima namjeru i znanje iskoristiti kako bi svojim slušateljima, pratiteljima i raznim drugim "-teljima" pružio što više kroz sve moguće kanale komunikacije koji koegzistiraju na internetima. U današnje doba stalnog ubrzanog razvoja novih tehnologija, a slijedom toga i njihovih praktičnih primjena, gotovo se svakoga dana otvaraju nove mogućnosti u društvenoj komunikaciji. Suprotno uvjerenju da tehnologija današnjice vodi u otuđenje među ljudima, Radio 808 vjeruje da lakoća i širina komunikacije koju nove primjene tehnologija donose može upravo pridonijeti zbližavanju i povezivanju ljudi ukoliko se pametno i kvalitetno ostvari. U tom neistraženom svijetu Radio 808 vidi svoju ulogu kao istraživača novog medija u dinamičkoj kvaliteti njegove stalne mijene.
 
 
crew / internet radio 808

 * radio 808 / tko je tko?
čuče / Petar Holenda, Max, Eddy Ramich
stoje u prvom redu / Dahna Prskalo, Iva Vrdoljak, Ines Rakočević, Rea Hadžiosmanović
stoje u drugom redu / Alen Matošović Topssy, Gordan Antić, Dino Milić, Phat Phillie, Ilko Čulić, Jasmin Redžepagić
 
 
• vezano: .. / ..
 
 
26. rujna 2011. / sponzorirani članak
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte nas!
 
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb