ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
 
pomozimo im
zagreb u slici / galerija slika
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
rotary klub zagreb 1242
 
akcija `pokaži ljubav` još je jednom ispunila svoj cilj i osigurala ne samo novi aparat nego i pokazala da uvijek postoji spremnost da se pomogne najugroženijima

Klaićeva bolnica dobila aparat za rano otkrivanje problema s vidom kod novorođenčadi

 
binokularni indirektni video oftalmoskop
 
   
arhiva objava:
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
Zagrebačka dječja Klaićeva bolnica dobila je novi Binokularnog indirektni video oftalmoskopskog aparat. Aparat je dr. med. Zoranu Bahtijareviću, ravnatelju Klinike za dječje bolesti Zagreb, predao Eduard Vasilj, predsjednik Rotary kluba Zagreb 1242, naglasivši da je ovo samo početak jedne lijepe i uspješne suradnje s ciljem da se u vremenu koje dolazi održi još niz akcija i projekata kojima će se pomagati najmlađima i olakšati njihovo liječenje i boravak u sklopu Klaićeve bolnice.

Primopredaji aparata sudjelovali su i Miljenko Mustapić, tajnik Rotary Zagreb 1242, prim. Neda Striber, dr. med., zamjenica ravnatelja Klinika za dječje bolesti Zagreb i Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije.


Binokularni indirektni video oftalmoskop najnovije generacije s potpuno integriranim sistemom kamere visoke rezolucije i specijalno razvijenom optikom omogućava pregled očne pozadine i dijagnostiku svih patoloških stanja. Ujedno omogućava stvaranje digitalizirane posvijesti bolesti pacijenta te telemedicinom slanje nalaza.

Osobito je važan za pregled prijevremeno rođene djece radi rane dijagnostike prematurne retinopatije. Rana dijagnostika osigurava pravovremeno liječenje i tako sprječava razvoj slabovidnosti i sljepoće.


"Lijepo je imati ovakve susrete u kojima upoznajemo i vidimo svu veličinu ljudske dobrote. Hvala gospodinu Vasilju, ali i cijelom Rotary klubu Zagreb 1242, koji su odlučili binokularni indirektni video oftalmoskop pokloniti, donirati upravo našoj ustanovi i tako pomoći našim doktorima kvalitetnije i brže preglede. Naša suradnja traje već duže vrijeme i uvijek smo imali samo pozitivna iskustva, a akcija Pokažu ljubav je ispunila svoju svrhu i potvrdila da uz malo dobre volje možemo ostvariti velike stvari. Nadam se da ćemo se i u budućnosti sretati u ovako lijepim prigodama te da ćemo zajednički realizirati još puno kvalitetnih i hvalevrijednih humanitarnih akcija.", rekao je dr. med. Zoran Bahtijarević, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Akcija Pokaži ljubav još je jednom ispunila svoj cilj i osigurala ne samo novi aparat nego i pokazala da uvijek postoji spremnost da se pomogne najugroženijima te je kroz ovaj čin, ali i svoje ranije djelovanje potvrdila svoju humanost i spremnost da pomogne najmanjima te promovira stvarne i istinske životne vrijednosti.


"Sretan sam što je naša akcija još jednom potvrdila svoju veličinu, ali još više jer vjerujem da će se pomoću ovog aparata mnogoj djeci u sklopu ove ustanove biti omogućeno kvalitetno i pravovremeno liječenje koje će im osigurati mirno i bezbrižno djetinjstvo. Drago mi je da smo skupili dovoljno sredstava da osiguramo aparat, ali nisam sumnjao da ćemo uspjeti jer smo vjerovali u naš konačni cilj. Želim zahvaliti svim našim partnerima, prijateljima, članovima Rotary kluba Zagreb 1242, ali i svim građanima koji su potpomogli da se osiguraju sredstava za ovaj aparat te što su još jednom pokazali veličinu svoga srca. Mi idemo dalje s akcijom Pokaži ljubav, vjerujem da možemo učiniti još puno dobrih djela i da ćemo imati još puno ovakvih događaja na kojima ćemo kroz konkretne donacije pomagati drugima.", rekao je Eduard Vasilj, predsjednik Rotary kluba Zagreb 1242.
 
 
eduard vasilj, rotary zagreb 1242 / zoran bahtijarević, klinika za dječje bolesti zagreb
 
 
 
Dodatne informacije:
humanitarna akcija ZGportala: pomozimo im
trebate našu pomoć: javite nam se
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
7. ožujka 2016.
k.v.
 
 
   
arhiva objava:
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
 
 
 
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb