ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
mary`s meals
 
vizija ove humanitarne organizacije je da svako dijete dobije jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja

Marijini obroci dnevno hrane milijun siromašne djece

 
mary`s meals
 
Marijini obroci, međunarodna organizacija koja je započela svoj program prehrane prehranjujući samo 200 djece u Malaviju 2002. godine, od danas daje hranjivi obrok milijunu najsiromašnije djece svakoga dana kada pohađaju školu.

Kako bi proslavili (točno) 1 035 637 djece koju hrane u 12 zemalja na 4 kontinenta, volonteri hrvatskog ogranka Marijinih obroka pozivaju vas na humanitarnu utrku na 5 kilometara Trčimo za dijete 31 koja će se održati 31. svibnja 2015. godine u Zagrebu u parku Maksimir (početak utrke je na velikoj pozornici u 12 sati).


Osim utrke, posjetitelji parka moći će uživati u dodatnom glazbenom i zabavnom sadržaju. Službeni program počinje u 10 sati, a sudjelovat će zbor ROCK akademije, nove zvijezde glazbene scene Antonela Đinđić, Egon Marić, Pjerino Ružević, Tomislav Užarević, Valentina Trstenjak i Melanie Malike Acorlor, a program će voditi Tamara Loos.

Neće nedostajati niti sadržaja za ljubiteljice mode - poznati hrvatski dizajneri donirali su svoje komade koji će biti predstavljeni i ponuđeni na aukciji. Uz veliku utrku na 5 kilometara, bit će organizirana i manja, namijenjena djeci u dužini od 1 kilometar oko trećeg jezera, a povest će je poznati hrvatski sportaši.O humanitarnoj organizaciji Marijini obroci

Humanitarna organizacija Marijini obroci trenutačno radi u 12 zemalja na 4 kontinenta, gdje osniva školske programe prehrane koje vodi lokalna zajednica. Na taj način potiče djecu, koja bi inače bila prisiljena raditi ili prositi za hranu, da dođu u školu, gdje će dobiti hranjivi obrok koji im pomaže usredotočiti se na učenje.

Dok će podupiratelji i volonteri diljem svijeta slaviti vijest da su Marijini obroci dosegnuli ovu značajnu prekretnicu, najveća proslava održava se u samom Malaviju, državi u jugoistočnoj Africi koja se ubraja među najsiromašnije i najnerazvijenije zemlje u svijetu.


Točan broj djece koju hrane Marijini obroci je 1 035 637, diljem zemalja koje uključuju Liberiju, Keniju, Zambiju, Haiti i Indiju, što znači da je neprestana podrška donatora Marijinih obroka omogućila ovoj humanitarnoj organizaciji da proširi ovaj svjetski program za više od 45 000 djece samo od početka 2015. godine.

Međunarodni ogranak Marijinih obroka započeo je rad 2002. godine, kada je Magnus MacFarlane Barrow, osnivač i izvršni direktor Marijinih obroka, posjetio Malavi tijekom gladi te upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kada je upitao njezinog najstarijeg sina Edwarda koji su mu životni snovi, dječak je odgovorio: `Želim imati dovoljno hrane i jednog dana ići u školu.`


120 kuna dovoljno je da se dijete prehrani Marijinim obrocima tijekom cijele školske godine. Hranjivi dnevni obrok privlači kronično gladnu djecu u učionice gdje mogu dobiti obrazovanje koje će im pomoći pobjeći od siromaštva u budućnosti.

Pokret Marijinih obroka nevjerojatno je narastao u proteklih nekoliko godina, a uživa potporu grupa za prikupljanje donacija širom svijeta - u Australiji, Austriji, Kanadi, Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Irskoj, Italiji, Nizozemskoj, Portugalu, Španjolskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Velikoj Britaniji i SAD-u - kao i potporu zvijezda kao što su Gerard Butler i Celine Dion.


Vizija ove humanitarne organizacije je da svako dijete dobije jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja, te da svi oni koji imaju više nego što trebaju podijele to s onima koji nemaju niti najosnovnije. Marijini obroci obvezuju se održavati tekuće troškove niskima, osiguravajući tako da se najmanje 93% svih donacija potroši izravno na dobrotvorne djelatnosti.

Hrvatski ogranak Marijinih obroka osnovan u srpnju 2009. zahvaljujući dobroti svojih donatora i podupiratelja ima otvorenih deset školskih kuhinja - četiri u Malaviju, tri u Beninu, dva u Liberiji i jedan u Ekvadoru u kojima se trenutno hrani oko 11 000 djece.
 
 
Dodatne informacije:
humanitarna akcija ZGportala: pomozimo im
trebate našu pomoć: javite nam se
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
20. svibnja 2015.
 
 
   
arhiva objava:
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija