ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
ogrjev za zimu
 
donacijom je omogućena je kupnja didaktičke opreme za dnevnu bolnicu za visokoneurorizičnu djecu

Donacija Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama

 
specijalna bolnica goljak zagreb
 
Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 59.837,64 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja didaktičke opreme za Dnevnu bolnicu za visokoneurorizičnu djecu.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe Činim dobro svaki dan, putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj - Praćenje djece s neurorizicima Ministarstva zdravlja te Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi Ministarstva socijalne politike i mladih, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, a prikupljena sredstva donira spomenutim projektima u omjeru 50:50.


Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama (Specijalna bolnica Goljak) uključena je u projekt Praćenje djece s neurorizicima Ministarstva zdravlja te je jedna od pokretača i autora tog projekta.

Donacija ovoj bolnici je dvadeseta donacija koju je PBZ grupa realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta Činim dobro svaki dan, a ujedno, ovo je treća donacija PBZ grupe ovoj bolnici u sklopu pomaganja projektu Praćenje djece s neurorizicima.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima Tomislav Đidara, viši stručni savjetnik Ministarstva zdravlja, Gzim Redžepi, zamjenik pročelnice zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo, Katarina Bošnjak - Nađ, ravnateljica bolnice, Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda te brojni drugi.


U Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama provodi se rano otkrivanje i rana habilitacija djece s odstupanjem u razvoju. Godišnje se u Hrvatskoj rodi oko 40.000 djece, a oko 10% njih su neurorizična djeca, od čega oko 3% visokoneurorizična djeca, koja zahtijevaju posebne rane programe habilitacije i praćenja razvoja.

Već 2004. godine bolnica je krenula s programom izdvajanja visokoneurorizične djece u rodilištu te njihovog uključivanja u ranu habilitaciju.


`Otvaranjem Dnevne bolnice za visokoneurorizičnu djecu željeli bismo visokoneurorizičnu djecu iz svih zagrebačkih rodilišta uključiti u program Praćenje djece s neurorizicima. Tijekom pet dana, u sklopu Dnevne bolnice, učinili bismo svu ranu dijagnostiku (neuropedijatrijski pregled, fizijatrijski pregled, ultrazvuk mozga, EEG poligrafiju, evocirane vidne i slušne potencijale, snimanje spontanih pokreta) te bi uključili dijete u svakodnevne neurorazvojne vježbe po Bobath metodi i u terapiju rane intervencije. Uz terapeute majka bi naučila vježbe koje bi sama provodila kod kuće s djetetom. Program također uključuje redovite kontrole i po potrebi ponavljanje određenih dijagnostičkih pretraga i programa habilitacije. Donacija nam je osigurala da prostor Dnevne bolnice opremimo didaktičkim sredstvima, igračkama, ljuljačkama neophodnim za ranu intervenciju: fizikalnu, radnu i senzoričku terapiju, a time omogućila i njezino konačno puštanje u rad. Očekujemo da ćemo kroz godinu dana u Dnevnoj bolnici habilitirati oko 250 visokoneurorizične djece, ukoliko obuhvatimo sva zagrebačka rodilišta.`, istaknula je ravnateljica bolnice Katarina Bošnjak - Nađ.


Projekt Praćenje djece s neurorizicima - djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravlja 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju.

Suradnja između Ministarstva zdravlja i PBZ grupe ima izuzetnu vrijednost za sam projekt kroz aktivnosti pronalaženja partnera i osmišljavanja novih ideja i akcija. Prikupljena financijska sredstva omogućit će brže postizanje krajnjeg cilja projekta Praćenje djece s neurorizicima, tj. stvaranje jedinstvenog sustava aktivnog praćenja djece sa neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, a samim time i aktivnog preventivnog rada ujednačavanjem kvalitete zaštite zdravlja djece.
 
 
 
Dodatne informacije:
humanitarna akcija ZGportala: pomozimo im
trebate našu pomoć: javite nam se
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
19. studenoga 2015.
 
 
   
arhiva objava:
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
2010
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija