ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
 
pomozimo im
zagreb u slici / galerija slika
 
 
GDJE SAM?
>
>
magdalena noršić
 
ZGportal djevojka mjeseca / ZGportal girl of the month

Magdalena Noršić

 
magdalena noršić / ZGportal djevojka mjeseca
 
 
arhiva djevojka po godinama:
   
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
magdalena noršić / ZGportal djevojka mjeseca


Moje ime je Magdalena. I iako do sada nisam imala prevelike ambicije glede modelinga, zanimljivu ponudu u tom pogledu i dalje bih sa smiješkom prihvatila.

Od svoje 23 godine, veći dio svog života sam provela u lijepom nam gradu Zagrebu. Kako se volim našaliti da znamo da je dom tamo gdje je srce, pa čak i sada kada je moje srce osvojio jedan Ličanin, ono će na neki način uvijek biti u Zagrebu .. ;)

Iako sam zbog financijske situacije relativno kasno upisala fakultet, upisala sam upravo ono što sam htjela i u čemu se vidim u budućnosti - politologija na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Stoga su mi sve te godine između srednje škole i fakulteta pružile priliku da se uistinu bavim svačim - od zanimanja poslovne tajnice do sudskog zapisničara na Prekršajnom sudu u Zagrebu .. Nije ni čudno da sam se uspjela pronaći u modelingu, pošto se volim smatrati svestranom osobom koja će sa jednakim entuzijazmom uzeti u ruke Freudovu `Psihoanalizu` ili stati pred objektiv fotoaparata .. :)
 
magdalena noršić / ZGportal djevojka mjeseca magdalena noršić / ZGportal djevojka mjeseca magdalena noršić / ZGportal djevojka mjeseca
 
Voljela bih istaknuti da postoji nekoliko odrednica koje mene definiraju kao osobu i daju smisao onome što jesam; vegetarijanac sam (iz etičkih razloga), deklarirani ateist, te realni libertarijanac, iako nikada ne gubim nadu u bolje sutra ukoliko to 'bolje' sami stvorimo. Jer sami i jesmo kreatori svoje sudbine.

Svi ti čimbenici su mi poslužili kao preduvjet pri odabiru studija, pošto sam prije svega veliki borac za životinjska prava, u čemu bi voljela jednoga dana napraviti barem neku razliku .. Ako u ničemu, barem lobirajući za promjenu Zakona o zaštiti životinja u Hrvatskoj.

Jedan kratak period, dok se nisam zaručila i preselila u Liku, provela sam volontirajući kod Prijatelja životinja, što ću upamtiti kao jedno od najdragocjenijih životnih iskustava tijekom kojega sam upoznala ljude koji su me i više nego nadahnuli i potvrdili moj sedmogodišnji razlog vege-načina življenja. Nadam se da ću se jednoga dana opet uključiti u tako nešto, pošto smatram da je moj životni smisao pomaganje onima koji nisu u stanju pomoći samima sebi, a s druge strane tako su nedužni i dobronamjerni, da je svaka riječ suvišna - to su, naravno, životinje, od kojih dvije malene čine sastavni dio mog života: mačak Mimi i mačka Mima. :)
 
magdalena noršić / ZGportal djevojka mjeseca magdalena noršić / ZGportal djevojka mjeseca magdalena noršić / ZGportal djevojka mjeseca
 
Pošto sam osam godina svog života provela u maloj sredini (geografski idilično mjesto između Slunja i Plitvičkih jezera), uočila sam još jednu od izraženih prednosti velegrada kao što je naš Zagreb, odnosno da me tamo (gotovo) nitko neće osuđivati zbog kritičkog načina razmišljanja i općenite uporabe vlastite glave, pri čemu prije svega mislim na ateizam. Za razliku od naprednijih zemalja u kojima je sloboda teističke, odnosno religijske opredijeljenosti stavljena ipak u prvi plan (barem u sekularnih zemljama svijeta), kod nas je još uvijek potrebna "borba" za svaki glas koji se boji prozboriti da razmišlja drugačije i ne namjerava prihvatiti nametnute nam doktrine i usađene vrijednosti, bez obzira na osobne ili profesionalne posljedice koje bi mogle uslijediti.
 
magdalena noršić / ZGportal djevojka mjeseca magdalena noršić / ZGportal djevojka mjeseca magdalena noršić / ZGportal djevojka mjeseca
 
Nadalje, prije nekoliko godina, prerastajući neki buntovnički pogled na svijet, shvatila sam da već dugo vremena nešto nije u redu s ovim svijetom, odnosno našom civilizacijom. Takva spoznaja, jednako kao i želja za znanjem potakli su me da se uključim u 'zeitgeist' aktivizam, u kojem se još uvijek pronalazim i više baziram svoja saznanja i stajališta na istraživanju i preispitivanju, nego prihvaćanju onoga što je plasirano.

Možda bi se zato moglo reći da sam sklona kontradikciji svega što nazivamo uobičajenim, no to je ono što ja jesam i što nikada ne bi promijenila kod sebe (čak ni da želim), pošto sam bez obzira na sve uspjela zadržati smiješak na licu, te općenitu vedrinu i optimizam - valjda mi ne vele bezveze da pozitiva isijava iz mene. ;)

Stoga tu negdje vidim i temelj modelingu u svom životu, jer smatram da mi iskorištavanje vlastitih potencijala može poslužiti kao opća prednost u proaktivnoj realizaciji ovakvih ambicija, te omogućiti da jednoga dana uz lice postavim i afirmirano ime spremno na nove borbe i nove pobjede vrijedne svakog spašenog života i svakog oslobođenog uma.


/ foto: Zvonimir Kušec, Michael Sharp
 
 
arhiva djevojka po godinama:
   
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
 
Dodatne informacije:
želite postati `djevojka mjeseca`? javite nam se!
ZGportal:
   
Facebook:
Twitter:
 
travanj 2012.
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
magdalena noršić / ZGportal djevojka mjeseca
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
 
 
 
 
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb