ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
 
pomozimo im
zagreb u slici / galerija slika
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
turistička ponuda
 
10 turističko - ugostiteljskih objekata s prostora zagrebačke županije postalo nositelj standarda `okusi zagrebačkog kraja`

Broj turističkih noćenja u Zagrebačkoj županiji veći za 36 posto

 
trg kralja tomislava, samobor, zagrebačka županija
trg kralja tomislava, samobor, zagrebačka županija
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
2015.
2016.
2018.
vijesti po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
Zagrebačka županija tijekom 2016. godine zabilježila je 131.641 turistička noćenja, što je za 36 posto više nego u istom razdoblju 2015. godine. Porastao je i broj dolazaka za 26 posto i to s 59.500 na 75.023.

Od ukupnog broja noćenja na području Zagrebačke županije, 88.136 noćenja ostvarili su inozemni gosti, a domaći 43.505 noćenja. Od ukupnog broja dolazaka, 51.092 gostiju bili su inozemni gosti, a preostalih 23.931 domaći gosti.


I u 2016. godini Zagrebačku županiju tradicionalno su najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Italije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine te Poljske, ali bilo je turista i iz Kanade, Rusije, Novog Zelanda, Tunisa, Kine itd.

Najposjećeniji gradovi bili su Velika Gorica i Samobor.


"Na porast broja dolazaka i noćenja zasigurno je utjecala blizina Grada Zagreba, mnogobrojne manifestacije, razvijen izletnički lanac vrijednosti, raznolik i zanimljiv ruralni prostor te ono po čemu smo nadaleko poznati, bogata eno-gastronomska ponuda.", izjavila je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, podsjetivši kako je nedavno 10 turističko - ugostiteljskih objekata s prostora Zagrebačke županije postalo nositelj standarda Okusi zagrebačkog kraja.

Brendirani u sklopu nacionalnoga projekta Okusi hrvatske tradicije, ovi objekti u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva glavna lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina.


"Moram pohvaliti izniman napor turističkih djelatnika koji iz godine u godinu podižu kvalitetu i kvantitetu turističke ponude u našoj županiji, a najljepše priznanje za njihov trud i rad su upravo ovi sjajni rezultati za koje ne sumnjam da će i u budućnosti nastaviti rasti.", rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

"Osim iznimnih prirodnih ljepota i mnogobrojnih sadržajnih manifestacija koje privlače sve veći broj turista na naše područje, Zagrebačka županija ima golemi potencijal u razvoju zdravstvenog turizma. Naime, u Ivanić-Gradu se nalazi jedinstvena bolnica u Europi poznata po ljekovitim tretmanima naftalanom, derivatom nafte, čije se nalazište nalazi još jedino u Azerbajdžanu. U ovoj godini za proširenje Specijalne bolnice Naftalan osigurali smo 10 milijuna kuna.", naglasio je Kožić, nadodavši kako interes za navedenu bolnicu iskazuju gosti iz Amerike, Rusije te Skandinavskih zemalja.


Inače, Zagrebačka županija donijela je u 2016. godini Strategiju turističkog razvoja do 2025. godine koja predstavlja koncepcijski okvir za djelovanje svih interesnih skupina s područja turizma. Strategiju je izradila Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Institutom za turizam iz Zagreba s ciljem boljeg pozicioniranja i stvaranja prepoznatljive turističke destinacije u narednom razdoblju.

Također, u studenome 2016. godine predstavljen je Digitalni interaktivni prikaz Zagrebačke županije čiji multimedijski sadržaj nudi puni doživljaj ljepota zelenog zagrebačkog prstena te, pomoću novih tehnologija, olakšava snalaženje u prostoru svakom korisniku.
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
11. siječnja 2017.
foto: veljača 2017.
k.v.
 
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
2015.
2016.
2018.
vijesti po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
 
 
 
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb