ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
 
pomozimo im
zagreb u slici / galerija slika
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
zračna luka
 
radovi na izgradnji novog putničkog terminala napreduju prema planu

Ministri u posjetu gradilištu novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb

 
gradilište novog putničkog terminala / zračna luka zagreb
gradilište novog putničkog terminala / zračna luka zagreb / listopad 2014.
 
Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske i Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske posjetili su gradilište novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb te izrazili zadovoljstvo napretkom radova.

Kako radovi napreduju i što se do sada napravilo možete pogledati u PDF prezentaciji koju možete preuzeti ovdje.


Ministre je uime Međunarodne zračne luke Zagreb pozdravio Bruno Mazurkiewicz, predsjednik Uprave MZLZ-a, David Gabelica i Hulya Sofuoglu, članovi Uprave MZLZ-a. Na samom početku prikazan je film - vizualizacija prve faze projekta.

Nakon toga, gospođa Sofuoglu održala je prezentaciju o napretku radova od prve, vrlo opsežne pripremne do trenutne faze, a najavila je i najvažnije aktivnosti i radove koji će biti provedeni do kraja godine, poput početka radova na čeličnoj konstrukciji, početka uvođenja mehaničkih, električnih instalacija te vodoinstalacija i početak radova na bazenu za reternaciju vode.


Joško Mikulić, predsjednik Uprave tvrtke Viadukt, hrvatske građevinske tvrtke koja ima udio u konzorciju ZAIC, koncesionaru nad zagrebačkom zračnom lukom i glavni izvođač radova za cjelokupne vanjske radove, objasnio je napredak spomenutih radova, uključujući ceste, parkirališta, stajanku, staze za vožnju, viadukt, podvožnjak, most i sustav odvodnje sa reternacijom i pumpnim stanicama te najavio današnje otvaranje podvožnjaka i pristupne ceste do novog putničkog terminala.

Uz Viadukt, još su tri hrvatske građevinske tvrtke trenutno angažirane na projektu - Kamgrad za betonsku konstrukciju zgrade te unutarnje pregradne stijene - zidove, Zagreb Montaža Grupa za čeličnu konstrukciju krovišta i fasade te KFK Tehnika, kao izvođač radova na krovištu.


Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske, je komentirala: `Željela bih najprije naglasiti kako me, danas, kad nema više toliko gradilišta kao nekad, posebno veseli obići neko novo gradilište. Ovaj posjet Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb mi predstavlja posebno zadovoljstvo zbog činjenice da je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sudjelovalo, i još uvijek sudjeluje, u cijelom projektu. Riječ je o vrlo zahtjevnom poslu izdavanja lokacijske i građevinskih dozvola na koji smo iznimno ponosni. Uzimajući u obzir kratke rokove u kojima je sve odrađeno i obim posla o kojem se ovdje radi, smatram da imamo odlično prolazno vrijeme.`.

S njom se složio i Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske koji je istaknuo: `Drago mi je što sam pri posjetu gradilištu novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb još jednom svjedočio tome kako se projekt odvija prema planu. Izuzetno sam zadovoljan napretkom i dinamikom radova, ovo je primjer gradilišta na kojem se intenzivno počelo raditi odmah i to se jasno vidi.`.

Bruno Mazurkiewicz, predsjednik Uprave MZLZ-a je također izrazio svoje zadovoljstvo napretkom radova te naglasio kako mu je drago što je imao priliku pozdraviti ministre na gradilištu novog putničkog terminala.
 
 
međunarodna zračna luka zagreb / zagreb international airport
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
6. listopada 2014. / zadnja izmjena: 10. ožujka 2016.
k.v.
 
 
arhiva vijesti
(po godinama)
 
2010.
2011.
2012.
2013.
2015.
2016.
2017.
2018.
vijesti po mjesecima 2014. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
 
 
 
 
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb