ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
oglašavanje / marketing
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
home kontakt sitemap pretraga
zagreb u slici / galerija slika
pomozimo im
knjižnice grada zagreba
oglašavanje / advertising
oglašavajte se na ZGportalu
oglašavanje / advertising
newsletter zagreb / zagrebački e-magazin
nagradnjače
vremenska prognoza
web hosting centar `Art in Web`
oglašavanje / advertising
art in web zagreb * digital media studio
oglašavanje / advertising
poslovni imenik grada zagreba
oglašavanje / advertising
 
oglašavajte se na ZGportalu
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
film fest @ kino europa
 
manifestacija koja je proizvod suradnje venecijanske `mostre` sa `zagreb film festivalom` i `talijanskim institutom za kulturu`

4. Venecija u Zagrebu - aktraktivni filmovi na platnu kina Europa

 
venecija u zagrebu / kino europa
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2018
najave po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
Program Venecija u Zagrebu četvrtu godinu zaredom na platno kina Europa donosi filmove s Venecijanskog filmskog festivala (Mostre), najstarijeg i jednog od najpoznatijih filmskih festivala na svijetu!

U programu ovogodišnjeg izdanja Venecije u Zagrebu, manifestacije koja je proizvod suradnje venecijanske Mostre sa Zagreb Film Festivalom i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu, domaća će publika od 12. do 17. ožujka 2017. godine moći pogledati šest atraktivnih filmskih naslova prikazanih na posljednjem izdanju ovog prestižnog filmskog festivala u rujnu prošle godine.


Među njima će se naći i Miris žene (1974.) Dina Risija, jednog od najplodnijih iz poslijeratne generacije talijanskih redatelja, na koji je svojedobno podsjetio istoimeni američki remake Martina Bresta Scent of a Woman iz 1992., s oskarovskom ulogom Al Pacina.

Restaurirana kopija talijanskog izvornika, pokazuje koliko priči o oslijepljelom oficiru, aristokratu i ženskaru, koji u pratnji uniformirana mladića putuje sa sjevera na jug Italije, bolje pristaje fizički lik i temperament Vittorija Gassmana, jednog od zaštitnih glumačkih znakova Risijeva opusa. Ova pikarska drama spoznaje vlastite nemoći u sklopu dominantno muškog žanra na humoran, gorko ironičan, pa i tragično sjetan način podriva mačizam i talijanštinu.


Među ovogodišnjim filmovima najbliže idealu rasne talijanske komedije je Pero Roana Johnsona, humorna obiteljska drama koja tematizira međugeneracijske ratove, svakodnevne egzistencijalne probleme i nepomirljive statusne razlike dviju talijanskih obitelji suočenih s najavom preuranjenog roditeljstva dvoje djece - maturanata.

Nizu naslova pridružit će se i zanimljivo ostvarenje Tommaso Kima Rossija Stuarta, kojega mnogi uspoređuju s talijanskim Woodyjem Allenom - Nannijem Morettijem i njegovim filmskim samoterapijama. Tommasa (igra ga sam redatelj) proganjaju erotske maštarije koje, zbog potisnutih trauma i strahova te pretjerane izbirljivosti kad su u pitanju žene, nije u stanju realizirati u stvarnome životu.


Dio ovogodišnjeg raznovrsnog programa čini i film Nerazdvojne rođenog Napolitanca Edoarda de Angelisa, fikcija o frustriranim sestrama - sijamskim blizankama koje roditelji do punoljetnosti zlorabe kao cirkusko - pjevačku atrakciju kako bi financirali svoje poroke.

Među ovogodišnjim draguljima svakako valja istaknuti još jedan muški film - Uši - drugu cjelovečernju režiju Alessandra Aronadija, punu bizarnih epizodnih zgoda što ih u jednom danu, zbog nezgodnog šuma u ušima s kojim se tog jutra probudio i vijesti o prijateljevoj smrti, doživljava njegov zbunjeni antijunak. Bogat i zanimljiv program zaključuje film Ovi dani Giuseppea Picciolinija koji se bavi ženskom stranom suvremene egzistencije i intime, kroz portret četiri prijateljica na zajedničkom balkanskom putovanju ka ispunjenju i sazrijevanju.


Otvaranje je besplatno, uz prethodno preuzimanje besplatnih ulaznica na blagajni kina (maksimalno 4 ulaznice po osobi). Sjedala su numerirana.

Cijena ulaznice za ostale projekcije iz programa Venecija u Zagrebu je 20 kuna, a možete ih mogu kupiti na blagajni kina Europa.Redovni program kina Europa u tom razdoblju

Dokumentarni mjuzikl Dan oslobođenja (na repertoaru od 13. ožujka) prati sjevernokorejsku turneju kultnog slovenskog benda Laibach. Ne propustite Laibach u Sjevernoj Koreji, jer, prema riječima filozofa Slavoja Žižeka, u pitanju je `najfascinantniji kulturni, ideološki i politički događaj 21. stoljeća`.

Od 16. ožujka na našem repertoaru je i Kapetan fantastični redatelja Matta Rossa, nekonvencionalna i topla filmska priča o neobičnoj obitelji predvođenoj osebujnim ocem (glumi ga Viggo Mortensen) koja živi duboko u američkoj šumi. Izolirani od modernog svijeta, dječaci i djevojčice odgajani su u sasvim posebnom duhu. No kada ih zadesi tragedija, bit će prisiljeni spustiti se u civilizaciju i tada počinju pravi problemi.


Od ostalih filmova na programu, izdvajamo igrani prvijenac Katarine Zrinke Matijević Trampolin, animirani hit Moj život kao tikvica, nagrađivanu humornu dramu Sve što dolazi i aktivistički Ja, Daniel Blake Kena Loacha.
 
 
 
kino europa, varšavska ulica, zagreb
 
 
 
Dodatne informacije:
gradski vodič: kino dvorane u zagrebu
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
1. ožujka 2017.
k.v.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2018
najave po mjesecima 2017. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
       
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
web hosting centar Zagreb / web hosting, najam serverskog prostora, zakup i registracija internetskih domena
studio BOJA zagreb / studio za web i grafički dizajn
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
  ZGportal Zagreb
antispam   studio BOJA Zagreb / dizajn i produkcija