ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
home kontakt sitemap pretraga
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
 
pomozimo im
zagreb u slici / galerija slika
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
>
festival na jelačićevom trgu
 
radionice kuhanja, dječji kutak s radionicama za najmlađe, razne degustacije i promotivne prodaje .. ZGportal Zagreb je medijski sponzor 8. ZeGeVege festivala

8. ZeGeVege - Festival održivog življenja

 
ZeGeVege festival
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2016
2017
2018
najave po mjesecima 2015. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
U svom dosad najvećem izdanju, 4. i 5. rujna 2015. godine, na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, održat će se 8. ZeGeVege festival održivog življenja.

Na tom jedinstvenom festivalu u Hrvatskoj, ove godine posjetitelje očekuju domaći i inozemni izlagači zdrave hrane, ekoloških i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama na čak devedeset štandova, gdje će se predstaviti i restorani s veganskom ponudom, neprofitne udruge, ..


Kako festival redovito okuplja veliki broj poklonika održivog načina življenja, osim izložbenog dijela, za posjetitelje se organizira niz edukativnih i zabavnih sadržaja. Tako će posjetitelji i ovogodišnjeg ZeGeVege festivala moći naučiti nešto novo na radionicama kuhanja, organizirat će se i dječji kutak s radionicama za najmlađe, zatim besplatni kozmetički i frizerski tretmani, razne degustacije i promotivne prodaje, projekcije dokumentarnih filmova, nagradne igre i tombole uz bogat glazbeni program.

U bogatome cjelodnevnom programu ovogodišnjeg 8. ZeGeVege festivala zanimljivi predavači, nutricionisti i stručnjaci održat će atraktivna predavanja i stručna savjetovanja. Posjetitelji će moći prisustvovati degustacijama i radionicama kuhanja, urbanog vrtlarenja i održivog stanovanja te predavanjima o veganskoj prehrani i sportu, utjecaju prehrane na ekologiju, poboljšanju kvalitete života veganskom prehranom, biljnim bjelančevinama, razotkrivanju mitova o mlijeku, aktivizmu u praksi, širenju suosjećanja na sve životinje, ..


patrik baboumian / ZeGeVege festival


Patrik Baboumian - najjači čovjek Njemačke i svjetski rekorder u dizanju teških tereta dolazi na ZeGeVege festival

Jeste li čuli za čovjeka koji podiže automobile i trupce, baca perilice rublja i vuče teške betonske kugle, a sve to bez mesa, jaja i mlijeka u svojoj prehrani? Prvak teških disciplina, psiholog i bivši bodibilder Patrik Baboumian, kao i mnogi drugi sportaši, snažne mišiće i vrhunske rezultate postiže uz vegansku prehranu.

Njegovi razlozi za veganstvo su jasni: "Moja snaga ne treba žrtve. Moja snaga je moje suosjećanje."


Baboumian će doći podržati zagrebačku Veganmaniju, ali neće bacati perilice rublja po Trgu bana Jelačića nego će govoriti o snazi veganstva. Osim što će na ZeGeVege festivalu predstaviti na štandu svoju knjigu How to Become a Vegan Badass i biti dostupan za razgovor, 4. rujna u 20 sati održat će predavanje o svojim iskustvima te pokazati kako biti snažan i izdržljiv uz vegansku prehranu.

Patrik Baboumian proglašen je 2011. godine najjačim čovjekom Njemačke, što je do danas ostao neoboriv rekord. Šest godina prije toga prestao je jesti meso jer je odlučio da zbog njega `više neće nastradati nijedna životinja`. Primijetio je da je nakon te odluke postao još snažniji i mogao dizati još teže utege. Nakon što je proglašen najjačim čovjekom, napravio je korak više i iste godine postao vegan. 2013. godine postigao je i svjetski rekord u dizanju najtežeg tereta koji je čovjek ikada nosio, noseći 10 metara po pozornici uteg težak 550 kilograma, što odgovara težini većeg konja.


Nakon natjecanja Baboumian je izjavio da je na veganskoj prehrani snažniji nego ikada prije i da iz dana u dan osjeća poboljšanja. Neprestano nižući nove rekorde u dizanju teških tereta, Baboumian želi razbiti mit da snažni muškarci trebaju jesti puno mesa i ostalih namirnica životinjskog podrijetla. Svima preporučuje bjelančevine biljnog podrijetla na kojima će nam naše tijelo biti zahvalno.

Velik je ljubitelj životinja, a prešao je s vegetarijanstva na veganstvo jer je shvatio da "... ako te zaista vodi suosjećanje, nije dovoljno samo prestati jesti životinje, već bi trebalo bojkotirati cijelu industriju iskorištavanja životinja."

Sudjeluje i u kampanjama PETA-e, najveće svjetske organizacije za zaštitu životinja, promičući suosjećajni odnos prema životinjama.O festivalu ZeGeVege

ZeGeVege festival je i dio međunarodnog projekta Veganmanija, u kojemu sudjeluje petnaestak gradova u Europi, a organizira ga Udruga prijatelji životinja pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Podršku festivalu dali su Gradski ured za zdravstvo, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska gospodarska komora - Sektor za turizam, Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Agencija za zaštitu okoliša, Hrvatska poljoprivredna agencija, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Turistička zajednica grada Zagreba.

Ovaj jedinstven festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji, na kojem će stotinu izlagača izlagati i promovirati isključivo proizvode biljnog podrijetla, promiče održiv način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi.
 
 
ZeGeVege festival
 
 
 
Dodatne informacije:
ZGportal Zagreb je medijski sponzor 8. ZeGeVege festivala
ZGportal Zagreb: naslovna stranica
15. kolovoza 2015. / zadnja izmjena: 24. listopada 2016.
k.v.
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2016
2017
2018
najave po mjesecima 2015. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
 
 
 
 
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb