ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
knjižnice grada zagreba
oglašavajte se na ZGportalu
pomozimo im
 
 
GDJE SAM?
>
>
>
#business
 
prilika za upravljanje poslovanjem vodećeg ponuđača softvera

Sonja Popović - nova direktorica tvrtke SAP Hrvatska

 
sonja popović
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
 
 
Tvrtka SAP d.o.o. predstavila je novo vodstvo - novom direktoricom imenovana je Sonja Popović, koja je nakon osam godina vođenja tvrtke naslijedila Igora Dropulića.

Sonja Popović na mjesto direktorice SAP-a u Hrvatskoj dolazi iz tvrtke Oracle, gdje je dvije godine radila na poziciji Account managera za prodaju aplikacija. U razdoblju od 2008. do 2011. godine provela je u Combisu u kojem je bila zadužena za poslovni razvoj tvrtke, IT projekte i tehnološki razvoj. Svoju profesionalnu karijeru Sonja je započela u Krašu d.d., gdje je provela pet godina kao članica projektnog tima. Nakon toga karijeru nastavlja u Info Opusu, gdje je nakon više rukovodećih pozicija, godine 1998. postala direktorica tvrtke.


Diplomirala je 1987. godine na Prirodoslovno - matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon toga, u razdoblju od 1990. do 1992., pohađala je, i uspješno završila poslijediplomski studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Godine 2008. upisuje MBA na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu kako bi unaprijedila svoj poslovni razvoj i formalno.

"Iznimno sam sretna što mi se pružila prilika upravljati poslovanjem vodećeg ponuđača softvera, tvrtke SAP. Svoju ulogu započinjem sa timom i partnerskom mrežom koja je uhodana i kontinuirano donosi odlične rezultate. Moj prethodnik Igor Dropulić osigurao je odlične temelje na koje ću se truditi nadograđivati nove projekte i uvoditi inovativna rješenja i strategije. Ubrzano ćemo pratiti svjetske trendove, a ulazak Hrvatske u EU kao punopravne članice dodatni je izazov kako bi pokazali da je naše gospodarstvo spremno na oporavak i izazove koje joj predstoje. Veselim se radu u svom novom okruženju", rekla je povodom svog imenovanja i dolaska na funkciju Sonja Popović.


Novim vodstvom SAP će poslovanje u Hrvatskoj usmjeriti ka projektima inovacijskog portfelja, nudeći tvrtkama moderna, tehnološki unaprjeđena i dostupna rješenja, poput SAP HANA, SAP Mobility, Database & Technology te Business Analytics. Potom Cloud rješenja s obzirom da su tijekom 2012. godine izvršene nove akvizicije tvrtki Success Factors i Ariba.

SAP HANA - SAP High - performance Analytic Appliance je rješenje koje se temelji na SAP ERP, SAP BW ili podacima trećih strana odnosno revolucionarna platforma koja može obraditi ogromne količine podataka te ih dostaviti neviđenim brzinama. Pruža mogućnost analize informacija u realnome vremenu te osigurava jednostavno kreiranje fleksibilnih analitičkih modela. Podaci i informacije smještaju se u Cloudu čime SAP HANA pojednostavljuje složene i skupe IT arhitekture.


Kao otvorena, prilagodljiva i proširiva platforma, SAP HANA omogućuje stvaranje novih aplikacija te otvara nove načine za pokretanje poslovanja. SAP HANA je na svjetskoj razini zabilježila najveći porast prihoda od čak 147 posto, a trend porasta novim vodstvom postaje jedan od primarnih ciljeva. Time će novo vodstvo uz postojeći lokalni tim i mrežu partnera osiguravati pozitivne tržišne pomake koje su godinama donosili hrvatskom tržištu.

Približavanjem ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju pravilno i kvalitetno postavljeno poslovanje bit će od iznimne važnosti, što će tvrtkama koje već koriste SAP biti prednost prilikom prilagodbe novim regulativama. Iskustva korisnika u javnom sektoru mogu biti prekretnica prilikom tranzicije i prilagodne poslovanja i rada državnog aparata. Stoga će SAP u skladu sa svojom globalnom strategijom i referentnim korisničkim iskustvima, uz sektor gospodarstva svoje poslovanje usmjeravati na javni sektor.


Igor Dropulić je nakon osam godina uspješnog vođenja lokalnog ureda SAP-a prihvatio nove poslovne izazove i preuzeo novu regionalnu funkciju kao direktor prodaje SAP servisa za CEE (Centralna i Istočna Europa) regije.



O tvrtci SAP

Kao tržišni lider u aplikacijskim softverima za poduzeća, SAP (NYSE: SAP) omogućuje tvrtkama svih veličina i industrija poslovati bolje. Od potpore poslovnih procesa do uprave, od skladišta do poslovnica, od računala do mobilnog uređaja - SAP osposobljava ljude i organizacije da zajednički rade učinkovitije i da imaju bolji uvid u poslovanje kako bi ostali ispred konkurencije.

SAP-ove aplikacije i usluge omogućuju profitabilno poslovanje, stalno prilagođavanje, i održiv rast za preko 232.000 korisnika u svijetu. SAP definira poslovni softver kao cjelinu koja sastoji od sustava za upravljanje resursima poduzeća, poslovne inteligencije i povezanih aplikacija.
 
 
 
poslovno - promotivne objave vezane uz tvrtku sap
promotivni članak
hashtag: #SonjaPopovic #IgorDropulic #Softer #SistemIntegrator #SAP
17. travnja 2014.
 
 
 
Dodatne informacije:
želite li objaviti promotivni članak za ZGportalu?
molimo konktaktirajte nas!
 
 
   
arhiva poslovnih vijesti:
 
2018
 
2017
 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZGportal Zagreb