orašar escape room - muo zagreb 2020

Produženo trajanje dječjeg ORAŠAR ESCAPE ROOM-a u Muzeju za umjetnost i obrt

Do 30. siječnja 2020. godine produženo je trajanje tematskog dječjeg Orašar Escape Rooma u Muzeju za umjetnost i obrt. Svi koji do sada nisu uspjeli uhvatiti slobodne termine moći će to učiniti do 30. siječnja i uživati u igri pod vodstvom game mastera i scenografiji najljepših scena iz baleta Orašar. Za scenografiju su pomno odabrani predmeti iz fundusa Muzeja poput namještaja, lustera, porculana, kućice za lutke te atraktivne starinske saonice. Baletni kostimi potječu iz donacije baletnog umjetnika Jelka Yureshe koja je danas pohranjena u fundusu Muzeja kao i iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

U prikazu pojedinih scena iz baleta Orašar Muzej koristi vrhunske predmete primijenjene umjetnosti iz svog fundusa te na taj način posjetiteljima omogućuje drugačiji doživljaj božićne atmosfere topline doma, povratak u dječji svijet mašte i uživanje u vrhunskim baletnim kostimima izbliza. Odabrani predmeti nisu dio Stalnog postava Muzeja pa je ovo jedinstvena prilika da ih se ovom prilikom vidi..

Za svu djecu koja će sudjelovati u igri u Orašar Escape Room u MUO osigurani su slatkiši za koje se pobrinuo Lidl Hrvatska, a za mališane koji još ne mogu u Escape Room organizirane su kreativne radionice kao i kutak za čitanje slikovnica i igranje video igre te igre pamćenja s likovima iz baleta Orašar.

Autorica projekta je Vesna Ledić, autorica postava dr. sc. Irma Huić, a autorica scenarija za Orašar Escape Room je Kruna Josimović. Dizajn vizualnog identiteta potpisuje Studio Šesnić & Turković. Voditeljica edukativno – kreativnog programa je muzejska pedagoginja Marta Kuliš Aralica.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “Produženo trajanje dječjeg ORAŠAR ESCAPE ROOM-a u Muzeju za umjetnost i obrt

Comments are closed.