orašar escape room / muo zagreb 2019

Dječji Orašar Escape Room u MUO – Advent u Zagrebu u znaku baleta “Orašar”

I ove godine Muzej za umjetnost i obrt pripremio je atraktivan program u skladu s centralnom tematikom ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu “Orašar” te će se na veliko oduševljenje publike, ponovno baviti ovim najpopularnijim baletom na svijetu.

Riječ je o prikazu najljepših scena iz baleta Orašar poput Badnje večeri, Klarine sobe u kojoj je usnula san o borbi Kralja miševa i Orašara, Snježnom kraljevstvu, Balu cvijeća i Kraljevstvu šećera s pomno odabranim predmetima iz bogatog fundusa Muzeja za umjetnost i obrt.

Uz scenografiju Orašara posebno je osmišljen Dječji Escape Room u kojem će djeca rješavajući zadatke vezane uz balet Orašar i pronalaziti put do Kraljevstva slatkiša. Stručna vodstva muzejskih pedagoga uvest će djecu u svijet Klare, Orašara, zločestih miševa, dobrih vojnika, Snježne šume, Kraljevstva slatkiša te će upoznati roman E.T.A. Hoffmanna, koji je poslužio kao predložak za libreto baleta Orašar.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Osim Zagreba, balet “Orašar” osvaja Zadar i Dubrovnik te obara rekorde

Specifičnost prikaza pojedinih scena iz baleta Orašar je u scenografiji za koju MUO Zagreb koristi vrhunske predmete primijenjene umjetnosti iz svog bogatog fundusa te na taj način posjetiteljima omogućuje drugačiji doživljaj božićne atmosfere topline doma, povratak u dječji svijet mašte i uživanje u vrhunskim baletnim kostimima izbliza. Raskošni baletni kostimi djelomično dolaze iz donacije baletnog umjetnika Jelka Yureshe koja je sada pohranjena u MUO te iz zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta.

Također, scenografija će obuhvatiti namještaj, kristalne lustere, najfiniji porculan, kućice za lutke i zasigurno najveće atrakcije – velike barokne saonice… Radi se o predmetima koji nisu dio Stalnog postava Muzeja te je ovo jedinstvena prilika da ih se vidi tijekom Adventa u MUO.

Za djecu predškolskog uzrasta koji još ne mogu u Escape Room bit će organizirane kreativne igraonice kao i kutak za čitanje slikovnica i igranje memory igrice s likovima iz baleta Orašar.

Autorica adventskog programa Orašar Escape Room je Vesna Ledić, voditeljica projekata iz Muzeja za umjetnost i obrt u suradnji s Dječjim Escape Roomom i Krunom Josimović. Scenografiju potpisuje Irma Huić, voditeljica Tehničkog odjela MUO, a dizajn vizualnog identiteta Studio Šesnić & Turković. Voditeljice edukativno – kreativnog programa su muzejske pedagoginje Iva Novak i Marta Kuliš Aralica.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Snježno kraljevstvo 2 – Sementa Rajhard i Kristina Krepela ponovno kao Ana i Elza!

U ovoj adventskoj čaroliji i muzejskoj inačici popularne igre Escape Room posjetitelji će moći uživati od 6. prosinca 2019. do 19. siječnja 2020. godine u radno vrijeme Muzeja za umjetnost i obrt (utorak-subota: 10-19 sati i nedjelja: 10-14 sati).

Predprodaja ulaznica počinje od 16. prosinca 2019. u Muzeju za umjetnost i obrt. Zbog ograničenog broja igrača u Orašar Escape Room, ulaznice za Escape Room će se prodavati za određeni datum i vrijeme početka igre.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -