most nezavisnih lista - logo 2020

Sedam zagrebačkih vijećnika Mosta Nezavisnih Lista nastavljaju svoj rad kao nezavisni

Poštovana javnosti, dužnost nam je obavijestiti Vas da se naša skupina od sedam zagrebačkih vijećnika zbog zanemarivanja središnjih tijela Mosta Nezavisnih Lista, više ne identificira s tom strankom te tako nastavljamo svoj rad kao nezavisni vijećnici. Previše se skupilo nezadovoljstva u nama, primarno unutarnjim funkcioniranjem i ustrojstvom Mosta Nezavisnih Lista.

S tugom i razočaranjem možemo kazati da odustajemo od nečega što nas je u svim točkama našeg stremljenja razočaralo, od nečeg u što smo ulagali svoje ime,slobodno vrijeme, emocije, novac,poznanstva i sve drugo što nas je vodilo istom cilju. Mi nikada nismo kalkulirali, nikada nismo ni u primislima računali da bi mogli postati nečiji žetončići. To je politika koja je rezervirana za HDZ, SDP i slične protiv kojih smo se borili. Ovo je ekipa koja nije niti jednom pokleknula.

Mi svjesno izlazimo iz MOST-a jer smo marginalizirani u Zagrebu kao neformalna organizacija i osobe od onih u vrhu stranke kojima smo dali svoje povjerenje. Zasitili smo se stranačke netransparentnosti i nemogućnosti sudjelovanja članstva u donošenju važnih i strateških odluka za našu dojučerašnju stranku. Osobito se to odnosi na Grad Zagreb gdje se sve ovo vrijeme izbjegavala ustrojiti Gradska koordinacija MOST-a NL. Unutarstranački izbori stranke su posebna priča i u nedogled se odgađaju. Demokracija u Mostu je umrla.

Suvišno je bilo što reći kako se pregovori o izlasku za nadolazeće parlamentarne izbore sa potencijalnim partnerom započnu tako kasno, odvijaju toliko dugo da bi se na koncu neuspješno prekinuli i završili, što je krajnje neprihvatljivo. Neshvatljivo je i da su sve odluke u svezi s tim procesom donosile dvije ili tri osobe, bez ikakvih konzultacija s Glavnim Odborom, što je u suprotnosti sa Statutom stranke.

Želimo svima kazati, prijatelji dragi, mi nismo iz MOST-a izbačeni, mi smo svojevoljno raskinuli članstvo i povezanost zbog nezadovoljstva njegovim funkcioniranjem. Mi smo se odlučili od toga distancirati. Mi smo određene ideje priželjkivali, živjeli i oko istih se jako trudili.

MOST-u NL i njegovim novim kapitalcima želimo puno uspjeha na predstojećim izborima!

Vijećnici VMO i VGČ Grada Zagreba:

Vlado Marić – vijećnik u VGČ Maksimir
Ratko Bedeković – vijećnik u VGČ Novi Zagreb – istok
Vladimir Marić – vijećnik u VGČ Sesvete
Pero Ivančić – vijećnik u VMO Bukovac
Sandra Bartulović – vijećnica u VMO Maksimirska Naselja
Damir Grgić – vijećnik u VMO Sesvetska Sela
Ivan Totić – vijećnik u VMO Trnava


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -

1 thought on “Sedam zagrebačkih vijećnika Mosta Nezavisnih Lista nastavljaju svoj rad kao nezavisni

Comments are closed.