posljedice potresa - jurišićeva ulica, zagreb - travanj 2020.

Potres u Zagrebu: Resorne gradske službe i nadalje uklanjaju građevinski otpad i šutu s ulica

Resorne gradske službe u koordinaciji s ekipama Čistoće, Zagrebačkih cesta, Zrinjevca i vatrogasaca i nadalje uklanjaju građevinski otpad i šutu s ulica grada Zagreba. Građani koji u vlastitom aranžmanu provode građevinske zahvate mogu putem telefona 01 610 1566 ili mail adrese redarstvo@zagreb.hr dojaviti lokacije na koje će odložili građevinski otpad. Također, šutu i građevinski materijal koji nastaje tijekom sanacija posljedica potresa, odložen u posebne spremnike, podružnica Čistoća odvozi bez naknade. Spremnici se postavljaju u zone radova, a osim odvoza takve vrste otpada, moguće je izravno ugovoriti i odvoz namještaja uništenog u nepogodi. Usluga se može naručiti telefonom 01 618 70 46 ili 01 614 64 77 od 7 do 20 sati, odnosno putem mail adrese cistoca@zgh.hr.


Također, kako bi se građanima Zagreba olakšala sanacija domova oštećenih potresom, Zagrebački holding na lokacije u gradu koje su najviše pogođene nepogodom, postavlja sanduke u koje građani mogu odlagati isključivo građevinsku šutu nastalu sanacijom.

Osim toga, kao i inače, građani mogu na sva reciklažna dvorišta dovesti količinu građevinskog otpada koja je nastala održavanjem i manjim popravcima koje obavlja sam vlasnik, u količini do 200 kg u šest uzastopnih mjeseci.

Do danas je prikupljeno 10.000 tona građevinskog otpada i šute, s više od 600 lokacija (od čega se 300 lokacija odnosi na područje Gornjeg i Donjeg grada).


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged