gradilište / srpanj 2014.

Udruga Developera traži se omogući za vrijeme trajanja mjera prodaja građevnog materijala

HUP – Udruga Developera podržava inicijativu da se omogući za vrijeme trajanja mjera rad trgovina koje prodaju građevni materijal, sanitarnu opremu, instalaterske dijelove i sustave te sličan asortiman. S jedne strane, za trajanja posebne situacije epidemije korona virusa niz gradilišta i dalje može raditi što je iznimno bitno za mnoge tvrtke u sektoru. Posebno je bitno za očuvanje malih investicija, ali istovremeno i malih poduzetnika, izvođača u sektoru građevine, završnih radova i instalacija koji i dalje mogu obavljati nesmetano radove na gradilištima. Nerijetko je veliki dio tih radova ograničen na jednog radnika – obrtnika. U situaciji kada se materijal za ove radove neće moći kupiti sve ove investicije su osuđene na zaustavljanje a ugrožava se egzistencija svih navedenih radnika na građevini, a posebno malih poduzetnika i obrtnika.

Drugi bitan aspekt je da je za vrijeme trajanja posebnih mjera ljudima neophodno osigurati i dostupnost servisa i održavanja od sustava grijanja, sanitarne i pitke vode do hitnih popravaka na objektima inače se ugrožava i sama sigurnost stanovnika.

Upravo iz navedenog i Austrija i Njemačka su omogućile rad navedenih trgovina, napominjemo da se rad istih može osigurati na način da kontakt ljudi bude minimalan pa do skoro nepostojeći.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

1 thought on “Udruga Developera traži se omogući za vrijeme trajanja mjera prodaja građevnog materijala

Comments are closed.