pumptrack poligon dugo selo I 2022.

Dugo Selo je dobilo jedan od najvećih i najljepših pumptrack poligona!

Dugo Selo je dobilo jedan od najvećih i najljepših pumptrack poligona namijenjenog biciklistima, zaljubljenicima u role, skateboarde i romobile. Poligon je površine od 1.555 m2 i ima 879 m2 asfaltne površine i smatra se jednim od najvećih u Hrvatskoj, a svečano je otvoren u srijedu, 25. svibnja 2022. godine, prigodno na Svjetski dan sporta. Staza je tu za sve koji se žele rekreirati, ali i ozbiljnije trenirati. Dodajmo da će uskoro biti završen i uređen okoliš te postavljena rasvjeta i video nadzor. Uz gradsku sportsku dvoranu, skate park i nogometno igralište, ovo je još jedno vrijedno proširenje sportske infrastrukture Dugog Sela.


“Grad smo mladih ljudi i mladih obitelji i zato su nam važna ulaganja u sport, jer su ona ulaganja u mlade. Želimo svim građanima i našim gostima pružiti najbolje što možemo. A sada s ponosom mogu reći da imamo najljepši pumptrack u Hrvatskoj“, rekao je Nenad Panian, gradonačelnik grada Dugo Selo.

Investitor projekta je grad Dugo Selo, uz potporu Zagrebačke županije

Pumptrack poligon je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost. Asfaltni pumptrackovi pogodni su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, romobila i slično. Na pumptracku se mogu voziti biciklisti svih dobi i tehničke spremnosti. Umjesto pedaliranjem ili odgurivanjem, kreće se mijenjanjem položaja tijela gore-dolje, zbog čega je atraktivan i drugačiji od svih ostalih sportova. Na poligonima se mogu organizirati različita događanja i natjecanja.

Interes za pumptrack poligonima u zadnjih par godina sve je veći. Dugo Selo tako slijedi pozitivan primjer susjednih zemalja kao što su Slovenija i Austrija, gdje je posljednjih godina izgrađeno na desetke ovakvih poligona. Dodajmo da je ukupna vrijednost investicije oko 1,5 milijun kuna. Točna lokacija novog pumptrack poligona Dugo Selo može se pronaći na Google Mapama.

Tagged