ljetno kino tuškanac, zagreb

Kino dvorane Zagreb – zagrebačke kinodvorane, multipleks i IMAX centri

Pojam “Kino dvorane Zagreb” zbog pandemije koronavirusa trenutno nije najtraženiji. No, kina se ne predaju – sa nama su više od 120 godina, a kako stvari stoje, bit će tu i dalje. Hrvatska kinematografija seže u same početke filmske umjetnosti i tehnologije. Film se na hrvatskom tlu pojavio se nešto manje od godinu dana nakon prvih pariških projekcija braće Lumiere. Naime, 8. listopada 1896. u Zagrebu je održana prva filmska projekcija, a na repertoaru su bili upravo filmovi Lumierovih.

Prva domaća produkcijska tvrtka bila je Croatia koja je 1917. proizvela prvi hrvatski igrani film Brcko u Zagrebu autora Arnošta Grunda. Taj je film na žalost izgubljen, kao i sva ostala igrana ostvarenja nastala u Hrvatskoj u razdoblju između dva svjetska rata.


Kina u Zagrebu – odaberite dvoranu za više informacija:

Cinestar (Arena Centar)Cinestar (Avenue Mall)
Cinestar (Branimir Mall)Kaptol boutique cinema
Cineplexx (City Center)Kino Tuškanac
Art kino (KIC)Kino Europa
Dokukino (KIC)Kino Metropolis (MSU)

Cinestar Arena IMAX

Multipleks CineStar Arena IMAX nalazi se u sklopu velikog trgovačko-zabavnog Arena Centra. Također, u neposrednoj je blizini najveće koncertno-sportske arene u Hrvatskoj – Arene Zagreb. CineStar Arena IMAX ima 10 kinodvorana ukupnog kapaciteta od 1.664 sjedećih mjesta, od kojih IMAX dvorana broji 485, a 4DX 116 sjedala. CineStar Arena IMAX je tehnički najbolje opremljen multipleks CineStar, tzv. ULTIMATIVNI multipleks, koji se po mnogočemu razlikuje od postojećih CineStara. Riječ je o luksuznom multipleksu koji sadrži i tri koncepta kina kakva nisu viđena na ovim prostorima – Gold Class dvorane, IMAX kino i 4DX!

Do multipleksa možete doći osobnim automobilom – Arena Centar osigurava besplatan parking. Također, možete doći autobusima ZET-a sa terminala Savski most – stanica za linije koje voze trasom po Remetinečkoj cesti udaljena je 10-ak minuta hoda od Arena Centra. Tu je i linija 234 sa terminala Glavni (željeznički) kolodvor – stanica za ovu liniju nalazi se pokraj sportske arene. Možete doći i tramvajem, i to linijama 7 i 14 – tramvajske stanice se nalaze se ispod rotora Remetinec udaljene 20 minuta hoda u smjeru zapada. A ako Vam javni prijevoz ne odgovara, možete doći i zagrebačkim TAXI-jem.

Cinestar Novi Zagreb (Avenue Mall)

Multipleks kino CineStar Novi Zagreb ima 9 dvorana. Kapacitet im je 1.934 mjesta, a imaju ljubavna sjedala u svakoj dvorani. Nalazi se u novozagrebačkom naselju Siget, na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Avenije Dubrovnik, na zadnjem nivou trgovačkog centra Avenue Mall. Do multipleksa možete doći osobnim automobilom (osigurano je besplatno parkiranje u garaži Avenue Malla), autobusima ZET-a sa Glavnog željezničkog kolodvora i Črnomerca, tramvajem linijama 6 (okretište Sopot – 5 minuta), 7 i 14 (tramvajske stanice se nalaze preko puta trgovačkog centra) ili TAXI-jem.

Cinestar Zagreb (Branimir Mingle Mall)

Prvi hrvatski multipleks CineStar – CineStar Zagreb – otvoren je u sklopu Branimir Centra, a današnjeg Branimir Mingle Malla, u prosincu 2003. godine. Kino kompleks ima čak 13 kinodvorana ukupnog kapaciteta od 2.873 mjesta. U blizini je samog centra Grada Zagreba. Nalazi se između željezničkog i autobusnog kolodvora te u neposrednoj blizini hotela Canopy by Hilton i Sheraton. Ulazi u multipleks Cinestar Zagreb su iz Branimirove i Draškovićeve ulice.

Do multipleksa možete doći osobnim automobilom (osigurano je pet sati besplatnog parkinga u garaži Branimir centra), autobusom ili vlakom od Glavnog željezničkog kolodvora (nekoliko minuta hoda u smjeru istoka prema Drakovićevoj ulici), tramvajskim linijama 2, 4, 6, 8, 9 i 13 (tramvajske stanice se nalaze u neposrednoj blizini ulaza iz Branimirove i/ili Draškovićeve ulice).

Kaptol Boutique Cinema

Kino Kaptol Boutique Cinema je “konkretan odgovor na potrebe pravih filmofila koji od kina traže više nego što nude klasični multipleksi”. U prostoru kina se nalazi šest dvorana sa ukupno 630 mjesta, u kojima se “savršeno isprepliće šarm starog art house kina s najsuvremenijom tehnologijom i uzbudljivim dizajnom”.

Od Trga bana Jelačića do kina potrebno je desetak minuta hoda Tkalčićevom ulicom. Parking za posjetitelje kina je besplatan – osigurano je 3 sata parkiranja u garaži Kaptol centra. Potrebno je ovjeriti parkirnu kartu na blagajni kina. Da biste se parkirali u garaži Centra Kaptol, morate proći kroz ulicu Nova Ves!

Cineplexx City Center one East

 • kino dvorana Cineplexx City Center one
 • kino se nalazi u sklopu trgovačnog centra City center One East
 • adresa: Slavonska avenija 11D, 10 000 Zagreb
 • kvart: Zagreb istok – Dubrava, Peščenica, Sesvete
 • web: cineplexx.hr
 • tag: #Cineplexx

Kino Cineplexx City Center one East nalazi se u sklopu trgovačkog centra City Center one East i ima jednu dvoranu od 89 mjesta. Za posjetitelje osiguran je besplatni parking – 2400 parkirnih mjesta u okviru trgovačkog centra.

Do kina možete doći javni prijevozom ZET-a i to autobusnim linijama 281 (sa Glavnog kolodvora), 225 (iz Sesveta), 215 i 276 (sa Kvaternikovog trga) 107 (sa Jankomira), 222 (iz Remetinca – Novog Zagreba), 214 (iz Dubrave Koledinečke) te tramvajskim linijama broj 2, 3 i 13 (do stanice Žitnjak) ili TAXI-jem.

Kino Tuškanac

Kino Tuškanac je primjer kino dvorane gdje onaj tko dođe u Zagreb može u filmu stvarno uživati. Tu se mogu pogledati klasični filmovi, ali i suvremeni svjetski film te pronaći filmska literatura. Nekadašnja streljana i okupljalište građana danas je mjesto koje, zahvaljujući projektu Filmski programi, objedinjuje prikazivačku, predavačku, radioničku, posudbenu, distribucijsku, nakladničko – promotivnu i izložbenu djelatnost povezanu s filmskom kulturom. U sklopu kina je i Ljetno kino Tuškanac, koji se nalazi na Dubravkinom putu.

Art kino KIC (Kulturno informativni centar)

 • kino dvorana Art kino
 • dvorana se nalazi u sklopu KIC-a
 • adresa: Preradovićeva 5, 10 000 Zagreb
 • kvart: Donji grad – Centar
 • web: kic.hr/program/kino
 • tag: #kic

KIC je javna ustanova u kulturi osnovana 1965. godine od strane Skupštine grada Zagreba, pod originalnim nazivom Centar za kulturu i informacije Zagreb. Pod današnjim nazivom Kulturno informativni centar djeluje od 1984.

Djelatnosti KIC-a su organizacija tribina, postavljanje i osmišljavanje raznih projekata vizualnih umjetnosti, kinoprikazivačka djelatnost i pripadajuće aktivnosti, izdavaštvo te produkcija raznolikih kulturno-umjetničkih događanja.

Kino Europa

 • kino dvorana Europa
 • adresa: Varšavska ulica 3, 10 000 Zagreb
 • kvart: Donji grad – Centar
 • web: kinoeuropa.hr
 • tag: #kino-europa
 • NAPOMENA: Kino ne radi od ljeta 2019. godine!

Kino Europa je (bila) najstarija i najljepša zagrebačka kino dvorana. Dvorana kina je bila primjer “prave kino dvorane” i jedna je od rijetkih koju Zagreb ima u samom središtu Grada. Kino je smješteno je u strogom centru u blizini Cvjetnog trga, na adresi Varšavska ulica 3.

Kino dvorana ima 505 sjedećih mjesta, a ispre dvorane se nalaze dva monumentalna predvorja, café bar i sa svojom opuštenom atmosferom ovo kino je idealan prostor za održavanje filmskih premijera, izložbi, promocija i predavanja. U posljednje vrijeme dvorana se profilirala kao nacionalni i regionalni filmski centar, pri čemu se posebna pažnja posvećuje prikazivanju i promicanju domaćih filmova te dokumentarnih filmova.

Dokukino (Kulturno informativni centar)

 • kino dvorana Dokukino
 • kino se nalazi u sklopu KIC-a
 • adresa: Preradovićeva 5, 10 000 Zagreb
 • kvart: Donji grad – Centar
 • web: dokukino.net
 • tag: #dokukino

Dokukino je specijaliziran tip kino dvorane kojih Zagreb, a prikazuje skoro isključivo dokumentarne filmove. Kino se nalazi u Kulturno informativnom centru (KIC) u Preradovićevoj ulici 5. S redovnim projekcijama petkom, subotom i nedjeljom tijekom cijele godine, kino prati svjetske tokove na sceni dokumentarnog filma i zagrebačkoj publici donosi najsvježije i najzanimljivije dokumentarce.

Kino Metropolis (MSU Zagreb)

Kino Metropolis nalazi se u dvorani Gorgona u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Ovo novozagrebačko kino otvoreno je 2. rujna 2010. godine premijerom proslavljenog igranog filma Samac (eng. A Single Man) redatelja Toma Forda.

INFO

 • Kino dvorane Zagreb – zagrebačke kinodvorane, multipleks i IMAX centri.
 • Cinemas Zagreb – Zagreb cinemas, multiplexes and IMAX centers.
 • Kinos Zagreb – Zagreber Kinos, Multiplexe und IMAX-Zentren.
 • Cinema Zagabria – Cinema Zagabria, multiplex e centri IMAX.
 • Cinemas Zagreb – Zágrábi mozik, multiplexek és IMAX központok.
 • Cines Zagreb – Cines, multicines y centros IMAX de Zagreb.

PROČITAJTE VIŠE

Tagged