promatranje ptica - park maksimir zagreb - 2020

Promatranje ptica na močvarnom području Zagreba – na Savici

Što znamo o pticama? Često ih vidimo, ponekad samo čujemo, a ponekad neki zvuk čak i ne prepoznajemo kao ptičje glasanje. Koje se ptice kriju iza pjeva koji nas budi zorom? Udruga Biom organizira u subotu, 14. ožujka 2020. godine u 9 sati promatranje ptica na Savici. Okupljanje je u Miševačkoj ulici kod HEP toplinarstva u 9, a predviđeno trajanje je 3 sata, iako promatranje možete napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se naknadno. Da dodamo, na prošlom promatranju na Savici zabilježeno je čak 27 ptičjih vrsta!


Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu. U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite Biomovu web (biom.hr) i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje. Za više informacija, javite se na info@biom.hr.

Promatranje se organizira u sklopu projekta Gradski prozori u prirodu. Besplatnim javnim organiziranim promatranjima ptica nastojimo upoznati javnost s velikom bioraznolikošću urbanog područja Zagreba i koliko je ona važna za kvalitetan život gradskog stanovništva.

O močvari Savica

Savica je malo močvarno područje unutar Zagreba, a predstavlja stari rukavac rijeke Save te kompleks kanala. Izuzetno je značajna jer predstavlja zadnje močvarno područje unutar grada. Predstavlja važno utočište mnogim biljnim i životinjskim vrstama, a izuzetno je važna za ptice na selidbi koje se tu odmaraju i prikupljaju snagu za nastavak puta. Do danas je na Savici zabilježeno više od 160 vrsta ptica!


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged