močvarna aura / klub močvara 2019

Močvarna aura – divlje životinje i naš odnos prema njima

Nakon više nego uspješnog dnevnog događaja Prvomajska jam fešta u Močvaroj kuhinji, Ana Stuparić (Udruga Avokado, Kolektiv Sjemenčice) i Mariana Vidmar (Centar za zaštitu životinja i prirode – Key, OPG Vidmar) nastavljaju svoju misiju edukativnog i kulturnog sadržaja. Program je preimenovan u Močvarna aura, a ovaj i naredni će biti tematski povezan, a na rasporedu je u nedjelju, 16. lipnja 2019. godine s početkom od 12.30 sati. Ulaz je besplatan.

Na događanju ćete moći probati razne delicije biljnog porijekla, poput kolača, chia pudinga, smoothija, kave s biljnim mlijekom, čaja s veganskim medom, tematske koktele za djecu i odrasle, topli obrok iz močvarnog lonca itd.

Naravno, na ovaj događaj su dobrodošli i psi za koje će biti priremljen poseban Dog bar na kojem će se moći osvježiti, ali i degustirati domaće veganske keksiće za pse. Povedite i svoje četveronožne prijatelje!

Tema prve Močvarne aure su divlje životinje i naš odnos prema njima, a tema večeri će biti čagljevi i vukovi. Ova tema posebno je posvećena udruzi Zlatni čagalj, pod vodstvom Marine Cunj, koja skrbi o tri čagljice (Alfa team Canis Aureus).

Čagljice su pronađene prošlo proljeće, kao mladunčad stara oko tjedan dana te su othranjene na bočicu i od tada su u stalnom kontaktu s ljudima. Cilj udruge je kupiti zemljište i sagraditi rezervat za divlje životinje, na kojem bi bio i edukativni centar koji bi približio ljudima divlje životinje i učio ljude kako se ophoditi s pronađenim mladuncima, odraslim životinjama…

Jedan od ciljeva ovog izdanja Močvarne aure je skupljanje donacija za udrugu Zlatni čagalj.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged