B`s FUNstallation - 2020

Koncert šestorice glazbenika srednje jazz generacije pod nazivom “Jazz na Vrhu: B’s FUNstallation”

Pod nazivom B’s FUNstallation (skraćenica od Baja’s) krije se šest glazbenika srednje jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. godine. Zajednički projekt, u kojemu je kreativno ostvarivanje u potpunosti otvoreno i poticano od strane svakog njegovog kotačića, prirodno je izrastao na dugogodišnjem zajedničkom muziciraju i prijateljevanju u okviru HGM Jazz orkestra Zagreb, a kasnije u zajedničkom profesionalnom putu u Jazz orkestru HRT-a, čiji su bili ili jesu stalni članovi. Slijedom životnih i profesionalnih okolnosti te glazbenog sazrijevanja (“always keep the channel open”), ideja okupljanja manjeg, fleksibilnog izvođačkog sastava okrenutog istraživanju glazbenog izraza njegovih članova učinila se prirodnim slijedom stvari.

Članovi grupe sudjeluju u brojnim projektima surađujući s nizom glazbenika među kojima su Elvis Stanić Group, Jazz Me Do Quintet, Satellite Quartet, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Jazz Orkestar HRT-a, HGM Jazz orkestar Zagreb, The Problems, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Big band RTV Slovenija i dr. Danas su članovi B’s FUNstallation svirači Mario Bočić (tenor saksofon), Zvonimir Bajević (truba, krilnica), Davor Doležal (gitara), Luka Žužić (klavijature, trombon), Goran Rukavina (kontrabas, električna bas gitara) i Borko Rupena (bubnjevi).

Projekt Jazz na Vrhu posebno je osmišljen za prostor Zbirke Richter i dio je programa u kojem se povezuje glazbena i izložbena djelatnost. Stoga vas pozivamo da srijedu poslijepodne, 30. rujna 2020. godine, provedete u Zbirci Richter i prije koncerta od 17 sati uz stručno vodstvo razgledate stan arhitekta i umjetnika Vjenceslava Richtera.

Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji po cijeni od 30 kuna na blagajni Muzeja suvremene umjetnosti ili na dan koncerta u Zbirci Richter po cijeni od 40 kuna. Zbog propisanih epidemioloških mjera broj ulaznica je ograničen na 60 posjetitelja.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - -