29. zagreb maraton - logo 2020

Otkazuje se 29. Zagrebački maraton zbog pogoršane epidemiološke situacije sa korona virusom

Nakon višemjesečnih napora da se osiguraju svi potrebni uvjete za održavanje 29. zagrebačkog maratona, obavještavamo Vas da će se, nažalost, utrka morati otkazati. Da podsjetimo, Zagrebački maraton je trebao biti održan u nedjelju, 11. listopada 2020. godine sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića no nažalost, kao i svi veći maratoni u svijetu ove čudne godine je doživio istu sudbinu. Upravo iz razloga što je veliki broj maratona otkazan u Europi i svijetu, brojni trkači su htjeli nastupiti na Zagrebačkom maratonu koji je ove godine dobio i “Bronze label” od World Athletics. Kako se epidemiloška situacija oko pandemije korona virusa u svim zemljama znatno pogoršala i velikog broja prijavljenih sudionika iz Hrvatske i svijeta, organizatori ne mogu “svjesno ući u rizik ugrožavanja zdravlja naših trkača i potencijalnog širenja zaraze na druge naše sugrađane”.

No, Zagrebački maraton je veliki i međunarodni sportski događaj koji prvenstveno ima za svrhu promicanje zdravog života, a organizatori “svakako žele da to tako i ostane”.

Umjesto prave, održat će se Virtualne utrke kako bi se obilježilo 11. listopad 2020. i dan maratona u duhu trčanja. Organizatori još uvijek pripremaju ponude i detalje oko samog održavanja virtualnih utrka, a uvjete i pravila će objaviti na mrežnoj stranici na adresi zagreb-marathon.com.

Poruka organizatora 29. Zagrebačkog maratona

Nažalost, ova 2020. godina je za organizaciju svih događanja neizvjesna i teška. Koliko god smo se nadali da će održavanje utrka biti moguće uz sve organizacijske izmjene i pridržavanje epidemioloških mjera u zoni starta nažalost prevelik je broj sudionika za trenutnu epidemiološku situaciju.

Nama kao organizatorima, je iznimno teško što moramo prekinuti tradiciju Zagreb maratona no sigurnost i zdravlje sudionika nam je na prvom mjestu.

Nadamo se da je ova godina stvarno izuzetak te da ćemo svi skupa dočekati sljedeći Zagrebački maraton 10. listopada 2021. s veseljem i zadovoljstvom, kako i priliči jednom ovakvom događanju.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

1 thought on “Otkazuje se 29. Zagrebački maraton zbog pogoršane epidemiološke situacije sa korona virusom

Comments are closed.