kazališna predstava "majstori" - vidra zagreb - rujan 2020.

Odigrana je predstava “Majstori”, koja je pokazala koliko je smijeh potreban, a ovacije publike su dokaz za to

2020. godina definitivno ulazi u povijest. Situacija koja je zadesila čitav svijet ostavila je posljedice na mnoge, ali uvijek u svemu lošemu treba znati pronaći nešto pozitivno i nešto vrijedno “gledanja unaprijed”. Ne treba zaboraviti i neke rijetke, ali poprilično snažne pozitivne trenutke koji su na neobičan način učinili da “kad se mnogo malih složi”, ipak može sanjati o boljem sutra. Upravo jedan od tih pozitivnih trenutaka je i jučerašnja, dvostruka premijera predstave “Majstori” koja je proteklih desetak dana zaokupila veliki interes javnosti. Obje izvedbe predstave u produkciji Kazališta Moruzgva će sudeći prema ovacijama publike, ostati zapamćena kao jedan prekrasan trenutak za sve one koji su je imali priliku pogledati i predstava koju vrijedi pogledati u novo normalnoj kazališnoj sezoni.

Kazalište Moruzgva je ono kazalište čije teme su uvijek bliske čovjeku. Njihove predstave se bave aktualnim pitanjima domaće stvarnosti, a to je i ono što ih motivira da publici na neki način olakšaju misli i barem na trenutak, zajedno s njom odlutaju u svijet smijeha.

Glavni pokretač svih aktera koji su maestralno odigrali svoje uloge je strah – od potresa, bolesti, financijskog gubitka i životnog neuspjeha. Specifična vibracija koju još uvijek osjećamo u našemu gradu sve nas izluđuje, ali unatoč tome, ova priča nije depresivna, dapače. Na pitanje o definiciji psihičkog zdravlja jedan mudar psihijatar je odgovorio: “Čovjek je normalan dok god se može šaliti na svoj račun.”

Autorica predstave je Ana Tonković Dolenčić, a za režiju je zaslužan Krešimir Dolenčić. Sjajne glumice i glumci Petra Dugandžić, Jasna Palić Picukarić, Ecija Ojdanić, Matija Šakoronja, Hrvoje Barišić i Dražen Bratulić oduševili su publiku svojim ulogama. Scenografiju potpisuje Irena Kraljić, dok je za kostimografiju bila zadužena Martina Ptičar, a cijelu priču lijepo zaokružuje glazba Maria Mirkovića.

Nakon riječke i karlovačke publike, u nedjelju, 28. rujna 2020. godine je na red došla i zagrebačka premijera u kazalištu Vidra na kojoj smijeha nije nedostajalo. Sinoćnju premijeru nisu propustili – Barbara Nola, Ksenija Marinković, Indira Levak, Ana Begić Tahiri, Katarina Baban, Livio Badurina, Petra Kraljev, Jan Kerekeš, Ivica Propadalo, Neno Belan, Zoran Vakula i Ivana Delač.

O predstavi “Majstori”

Radnja predstave događa se nakon potresa u Zagrebu i u vrijeme pandemije korona virusa. Prateći sudbine i odnose stanara u jednoj zgradi pod zaštitom, bitni akteri same radnje su njihovi majstori, koji su oduvijek bili i ostali “posebna vrsta”. Nema čovjeka koji makar jednom u životu nije gubio živce zbog nekog, makar i najmanjeg, kućnog popravka. Što su zahtjevi veći, situacija se sve više komplicira.

Aktualna tema s kojom se gotovo svatko može poistovjetiti jednostavno poziva na gledanje ove predstave, a 4., 23. i 25. listopad 2020. godine su dodatni termini u kojima će moći uživati zagrebačka publika.

Terapija koju nudi genijalna predstava Majstori je ovih dana i više nego potrebna i upravo zato se ne propustite smijati s ekipom kazališta Moruzgve i nabavite svoju ulaznicu za nezaboravnu večer koju ćete dugo pamtiti.

petra kraljev 2020
Petra Kraljev

  • foto: Bojan Zibar

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - -

1 thought on “Odigrana je predstava “Majstori”, koja je pokazala koliko je smijeh potreban, a ovacije publike su dokaz za to

Comments are closed.