sajam dizajna indizajn 2022 - festival modernog doma

InDizajn sajam 2022 u zagrebačku Arenu dovodi međunarodno priznate arhitekte

U petak, 23. rujna 2022. godine, počinje peto izdanje InDizajn sajma interijera. Ovaj specijalizirani sajam će posjetiteljima omogućiti uvid u najnovije trendove uređenja prostora, ali im i pružiti priliku da puno toga nauče. Stručna će javnost – prvenstveno arhitekti i dizajneri – sada će već tradicionalno moći sudjelovati na predavanjima uglednih stručnjaka iz svijeta arhitekture i interijera.


Prvo predavanje počinje u petak, 23. rujna u 13:15 sati, a održat će ga svjetski poznati arhitekt Aser Giménez Ortega iz jednog od vodećih nizozemskih studija MVRDV te dobitnik brojnih međunarodnih priznanja. Prije nego se 2007. godine pridružio MVRDV studiju gdje je u međuvremenu postao i pomoćnik direktora, Ortega je radio u Španjolskoj i Brazilu.

Aser Gimenez Ortega ima iskustvo u svim procesnim fazama razvoja i implementacije projekata. A može se pohvaliti da je između brojnih projekata radio i na projektiranju sjedišta banke DNB u Oslu kao i šangajskog Hongqiao CBD. Oba projekta se odlikuju inovativnim zelenim i održivim rješenjima o čemu će, između ostalog, moći slušati i stručna javnost u Areni Zagreb.

Dodajmo da će u svom predavanju Ortega prikazati hrabre dizajne MVRDV-a. Tako ćemo vidjeti dizajn interijera, privatne kuće, renoviranja i javne zgrade. Više o ovom arhitektu doznajte na mrežnim stranicama MVRDV-a.

InDizajn sajam 2022 vas poziva na predavanje Amira Vuka-Zeca iz Studija Zec

amir vuk zec :: 2022.

Amir Vuk-Zec dolazi iz Bosne i Hercegovine, a svoju dugogodišnju karijeru ovjekovječio je brojnim nagradama u regiji i inozemstvu. U portfelju mu se nalazi projekti za razne shopping centre, trgovine, restorane, hotele i brojne druge stambeno-poslovne objekte.

Svoju kreativnost pokazao je i stvarajući scenografije za predstave, TV emisije kao i postavke izložbi. A uz to iskustvo redovito dijeli na brojnim predavanjima ili kroz pisane tekstove u raznim časopisima. Na sajmu će održati predavanje pod nazivom Aromatični prostori o fenomenologiji prostora. Arhitekt Amir Vuk-Zec će održati predavanje u petak, 23. rujna u 14:30 sati.

Tina Valentina Sajović je mlada slovenska arhitektica iz tvrtke Feydom koja će kroz svoje predavanje čiji je početak predviđen za 15:45 sati ispričati najnovije trendove iz svijeta sjedećih garnitura. Završno predavanje koje u petak organizira InDizajn sajam počinje u 17 sati, a govorit će Dinko Peračić. On će odgovoriti na pitanje “kako izgleda arhitektura bez interijera?”.

Peračić je suosnivač arhitektonskog kolektiva Platforme 9,81 te partner u arhitektonskom uredu ARP. Od 2008. godine radi na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, a od 2018. je šef katedre za Arhitektonsko projektiranje. Autor je niza arhitektonskih projekata od kojih se izdvajaju projekti za javne prostore i građevine poput zgrade Građevinskog fakulteta u Osijeku, Tržnice i ribarnice u Vodicama i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Partner stručnih predavanja je Oris, a redavanja Ortege, Vuk-Zeca te Peračića ujedno će biti uvrštena u Program stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata iz područja: gradnja, održiva gradnja i kontekst. Svi zainteresirani za predavanja mogu se predbilježiti preko Hrvatske komore arhitekata, Orisa ili pak direktno na e-mail adresu info@indizajn.hr.

A da na mladima svijet ostaje možda će najbolje potvrditi budući mladi stručnjaci

Učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita će u sklopu sajma prezentirati svoje učeničke radove. Izlošci su vezani za Product design odnosno učeničke radove iz nastavnih predmeta Dizajn unikatnog namještaja i Dizajn metala. Uz zanimljiva predavanja, peti InDizajn sajam od 23. do 25. rujna 2022. godine donosi i brojne praktične radionice. A na njima će posjetitelji učiti o svijetu keramike i vrtlarstva.

Svoje proizvode, uz mnogobrojne izlagače, predstavit će i 16 malih obrtnika te dizajnera. A oni će svoje proizvode prodavati na Bazaru uz prigodne sajamske popuste te druge benefite. Posjetitelji će moći razgledati i prodajnu izložbu 36 Mountains. Izložba ima za cilj ima približite ilustracije te autorske crteže široj javnosti kao i dati priliku mladim autorima za afirmaciju.

Kako bi odrasli u miru mogli razgledavati sajamsku ponudu, za djecu će biti organiziran dječji kutak. To će biti svojevrsna oaza dječje igre i kreativnosti, a odvijat će se pod budnim okom teta čuvalica i stručnog osoblja. Ne propustite peto izdanje InDizajn sajma! Od 23. do 25. rujna 2022. u Areni Zagreb nudi se pregršt aktivnosti u kojima će uživati svi zaljubljenici u lijepo. A posjetitelje očekuje i nagradna igra s fondom većim od 100 tisuća kuna! Više o samju dizajna i interijera doznaje na mrežnim stranicama na adresi indizajnsajam.hr.

VIDEO: InDizajn se vraća na male ekrane u 22. sezoni!

Tagged