sajam dizajna indizajn 2022 - festival modernog doma

Sajam interijera InDizajn 2022 održava se od 23. do 25. rujna u Areni Zagreb

Sajam interijera InDizajn 2022 po peti puta je s nama, a ove godine održat će se od 23. do 25. rujna u Areni Zagreb. Posjetitelji će imati priliku upoznati se s najnovijim trendovima u svijetu dizajna interijera, sudjelovati u radionicama kao i u humanitarnom projektu za pomoć ženama oboljelima od raka.

Koji su trendovi u uređenju životnih prostora? Kako maksimalno iskoristiti svaki kvadrat i dobiti estetski lijep, ali i funkcionalan prostor? To su samo neka od pitanja na koja će posjetitelji sajma interijera InDizajn moći ove jeseni dobiti odgovor. Zagrebačka Arena će po peti puta ugostiti stručnjake iz svijeta dizajna i arhitekture, ali i brojne izlagače, male obrtnike i produkt dizajnere. Uz to, posjetiteljima će ponuditi i mogućnost sudjelovanja na različitim radionicama ovisno o njihovim interesima.

Sajam interijera InDizajn 2022 – Festival modernog doma vraća se nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa. Stoga ne čudi što je interes posjetitelja kao i izlagača veći nego ikad. Tim više što su se u protekle dvije godine zbog pandemije i zatvorenosti unutar četiri vlastita zida mnogi posvetili upravo reorganizaciji i obnovi životnog prostora.

Sajam interijera u Areni Zagreb održat će se na više od 5000 kvadrata izlagačkog prostora

Posjetitelji će imati priliku pronaći različita inspirativna rješenja kao i namještaj, dekoracije i brojne druge detalje. I ove godine bit će organiziran Bazar, svojevrsna dizajnerska ulica. U njoj će se predstaviti brojni mali obrtnici, kreativci i produkt dizajneri čije inspirativne rukotvorine mogu “podignuti” baš svaki prostor. Dodajmo da će se ti proizvodi moći kupiti uz prigodne festivalske popuste. Oni željni novih znanja ili unapređenja već postojećih, moći će sudjelovati na brojnim radionicama.

Tako će, između ostalog, imati priliku naučiti od Tee Radić, vlasnice Terra Ceramice, kako izraditi zdjelicu ili vazu ili pak od tvoraca Dnevne doze biljaka naučiti kako izraditi biljni terarij ili pak sukulentni vrt i kako se brinuti o njima. Svima onima koji planiraju (pre)uređenje doma u vlastitoj organizaciji dobro će doći radionica u kojoj će od arhitektice Ivane Niskote, poznate po blogu Dekorum, naučiti kako mjeriti prostor, skicirati tlocrt te osnove o tome kako urediti i organizirati kuhinju ili pak dnevni boravak. Dodajmo da će posjetitelji će moći razgledati i prodajnu izložbu 36 Mountains. Ona ima za cilj približite ilustracije te autorske crteže široj javnosti kao i dati priliku mladim autorima za afirmaciju.

I ovogodišnji InDizajn sajam ima humanitarnu notu

Kao i na četvrtom izdanju sajma i ovaj put će biti organizirana akcija u suradnji s Udrugom Nismo same – udrugom žena oboljelih i liječenih od raka. Posjetitelji će tijekom tri dana sajma moći posjetiti Humanitarni buvljak s poznatima na kojem će moći kupiti predmete koje su donirale osobe iz javnog i društvenog života kako bi se prikupio novac za rad udruge, a cilj je prikupiti dodatni novac za projekt taksi prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju i s kemoterapije Nisi sama – ideš s nama!

Sajam InDizajn koji svake godine privuče brojne izlagače kao i tisuće posjetitelja iz Hrvatske i regije, rezultat je dugogodišnje suradnje Mirjana Mikulec interijeri i RTL Hrvatska, kojim žele “nastaviti s približavanjem sve popularnije teme uređenja domova široj javnosti”.

Organiziran je i dječji kutak

A kako bi odrasli u miru mogli razgledavati sajamsku ponudu, za djecu će biti organiziran dječji kutak. To će biti svojevrsna oaza dječje igre i kreativnosti. I budite bez brige, igra će se odvijati pod budnim okom teta čuvalica i stručnog osoblja. Ako ste zaljubljenik u dizajn interijera ili ako ste pak samo znatiželjni vidjeti što je novu u svijetu uređenja domova, ne propustite peto izdanje InDizajn sajma od 23. do 25. rujna 2022. godine u Areni Zagreb! Više informacija o “festivalu modernog doma” doznajte na mrežnim stranicama na adresi indizajnsajam.hr.

“Iako je organiziranje sajma veliki izazov i rizik, uzbuđenje i radost stvaranja novoga projekta je uvijek prisutno. To je ono što nas uz činjenicu da smo stvorili sajam koji sad već ima tradiciju, ime i ugled, tjera da idemo naprijed. Uzor su nam bili veliki međunarodni sajmovi pa smo od početka postavili visoko ljestvicu. Posjetitelje smo navikli na bogatu i raznoliku ponudu te pregršt noviteta u svijetu gradnje i opremanja doma. Tako da nikoga ni ove godine nećemo iznevjeriti. Posjetitelji ovdje mogu dobiti ideje, inspiraciju, informacije i savjete iz prve ruke. Također, mogu vidjeti trendove i novitete u svijetu uređenja i opremanja doma. Bit će zanimljivo vidjeti koliko su se trendovi u interijerima promijenili u posljednje dvije godine. Sva ova aktualna događanja jako su utjecala na njih”, rekla je Mirjana Mikulec.

Video: InDizajn sajam I Pogledajte kako je bilo na Festivalu modernog doma 2018. godine

Tagged