yoshka - turn back time | 2024.

Yoshka, svestrana glazbenica i skladateljica iz Zagreba, predstavlja svoj novi singl naziva “Turn back time”

Yoshka je novo ime na hrvatskoj kantautorskoj sceni. A ova svestrana glazbenica i skladateljica iz Zagreba predstavlja novi singl “Turn back time” za koji je napisala tekst i glazbu, a aranžer i producent pjesme je Marin Hraščanec. I dodajmo, singl prati i videospot kojeg je snimio i režirao Dinko Šimac. “Ovo je ljubavna pjesma puna prisjećanja, topline, ali i pomiješanih osjećaja. U njoj se pitam kakva bi bila sadašnjost da sam u prošlosti donosila drugačije odluke. Ali sada znam da ne bih ništa mijenjala. Sve je baš onako kako je trebalo biti”, rekla je Yoshka.

Yoshka strast prema glazbi i plesu gaji još od malih nogu kada se bavila baletom i suvremenim plesom. Rođena je u Barceloni, a u Beogradu je živjela do početka 90-ih godina 20. stoljeća. U Zagrebu je završila srednju glazbenu školu i fakultet, a trenutno radi kao profesorica glazbene kulture u Osnovnoj školi bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Odrastala je uz klasičnu glazbu, a kao tinejdžerica uz Led Zeppelin, Supertramp, Crosby, Stills, Nash and Young i Joan Baez.

“Osim klasike koju obožavam, danas slušam pop, rock i elektroniku te kantautorice Tracy Chapman, Annie Lenox, Alanis Morissette, Aliciu Keys… Naravno, pratim i sve aktualne trendove, ali pretežno sam uvijek bila usmjerena na stranu glazbu. U domaćoj glazbi nenadmašan je za mene, ali i moj veliki uzor – Arsen Dedić. On je savršeno spajao odlične glazbene stihove s odličnom glazbom”, dodala je Yoshka.

Glazbeni izričaj koji joj iznimno dobro leži je fado

Izvodila ga je s Jelenom Radan u predstavi Femme Fadal Kazališta Knap te na nastupima s gitaristom Pedrom Abreuom. Surađivala je i s gitaristima Goranom Žegarcem te Darkom Nikčevićem u Triju Flamenco, a kasnije i sa sastavom Caiman Verde u kojem je pjevala kubansku glazbu. Do sada je nastupala u mnogim klubovima i na raznim manifestacijama, primjerice BP Clubu, Siscia jazz clubu, Cota baru, Subversive Film Festivalu…

“Bila sam sretna što izvodim glazbu koja mi itekako paše i teče mojim venama. Od djetinjstva posebno volim, između ostalih, gitariste Paca de Luciju i Johna McLaughlina, a i rodila sam se u Španjolskoj pa je i to bila neka poveznica”, rekla je Yoshka koja u sebi nosi gene južnoameričkih Indijanaca, jer joj je otac iz Bolivije.

Dodajmo, ovaj glazbenica prošle 2023 godine s pjesmom Miruj Zemljo nastupila na zagrebačkom Chansonfestu, a u kolovozu ove, 2024. godine, Yoshka će se predstaviti na Večeri novih skladbi festivala Šibenska šansona 2024., s pjesmom Visoko more. A Yoshkin novi singl Turn Back Time objavio je Intek Music, a možete ga slušati na svim glazbenim streaming servisima. Više o ovoj glazbenici možete doznati putem njezinog Instagram profila.

VIDEO: Yoshka – Turn back time

Tagged