albina grčić & dominik lučić - nek pada | 2022.

Dominik Lučić i Albina Grčić snimili “Nek Pada”, bajkovitu božićnu pjesmu

Albina i Dominik Lučić snimili bajkovitu božićnu čestitku u obliku pjesme “Nek Pada”. Iščekujući bijeli Božić ove, 2022. godine, mnogi od nas su brzo kliknuli na novu pjesmu koja se pojavila na Badnjak, koju minutu prije ponoći. “Nek pada”, pjesma simboličnog naziva, samo nas je jednim klikom odvela u bajkovito bijele prostore, s jednako bajkovitim glasovima. Naime, pjesmu koja je već nekima poznata kao obrada svjetskog hita “Let it rain” na svoj su osebujan i dubok način interpretirali Albina Grčić i Dominik Lučić.

Albinu, koju zastupa Universal Music Croatia, ne treba naširoko predstavljati. Bivša natjecateljica showa The Voice Hrvatska, predstavnica Hrvatske na prošlogodišnjem Eurosongu i vlasnica multimilijunski pregledane obrade pjesme Lovely koju je izvela uz Filipa Rudana i tako pridobila ne samo hrvatsku, nego i svjetsku pažnju.

Dominika, pjevača, kantautora i glazbenog producenta milijuni su upoznali preko njegovog Youtube kanala. A tamo se predstavio obradama pjesama, ali i autorskim pjesmama koje su osvojile srca publike. Dodajmo da je ZSA ZSA je gostovala u obradi pjesme Oceans (Dubine), a Marko Kutlić u obradi pjesme Kao košuta. Struka je odavno prepoznala njegov talent i specifičan izražaj pa nije ni čudo da je svojim projektom #CoveromPoHrvatskoj, u kojem poštujući original izvlači ono nešto novo i svježe, osvaja i kolege i pratitelje. Albina je treći gost u tom projektu i na njeno javljanje izrazili su međusobni interes zajedno snimiti pjesmu.

Za obradu zvuka pobrinula se LE produkcija, a spot je snimao Filip Bašić iz Doku Films produkcije

Videospot je sniman kraj Samobora, u mjestu Lipovec. No, tijekom prosinca nije bilo lako pronaći sniježni prekrivač prigodan za atmosferu pjesme. Ali pukom slučajnošću preko prijatelja saznali su za mjesto pod nebom savršeno za stihove nove pjesme te su u kratkom roku posložili i snimili sve kadrove za ovaj nevjerojatno bajkovit spot. I to samo nekoliko sati prije no što se snijeg počeo topiti!

Hrvatsko-španjolska verzija je glazbeno osvježenje u ovo božićno doba, kada smo i pomalo zasićeni poznatim, lakim notama. Kao da smo zahvaljujući Albini i Dominiku dobili tri minute zastati i prebrojati blagoslove u vlastitom životu. Ako ste imali ikakvu dvojbu kako nekome na originalan način čestitati Božić, vjerujemo da će vam na prvo slušanje biti jasnije zašto je ovaj duet naš prijedlog! Više o Dominiku doznajte na njegovoj Facebook stranici.

VIDEO: Dominik Lučić & Albina Grčić – Nek pada

Tagged