potres zagreb 2020

Obavijest građanima – vlasnicima obiteljskih kuća stradalih u nedjeljnom potresu

Nastavno na velik broj zbunjujućih i netočnih informacija koje građani mogu pronaći u nekim medijima, naglašava se kako je za svakog stanovnika Zagreba osiguran smještaj do trenutka sanacije njihova doma.

Navedeno se, uz stanovnike centra grada, osobito odnosi na vlasnike obiteljskih kuća stradalih u potresu koji se dogodio 22. ožujka 2020. godine, a koje su nakon preliminarnih pregleda statičara označene crvenom ili žutom oznakom (neuporabljivo i privremeno neuporabljivo).

Prema informaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, od ukupno 26.197 oštećenih građevina na kojima su prijavljene štete, čak 9.642 su obiteljske kuće. Crvenom, odnosno žutom oznakom označeno je ukupno 1.900 građevina.

Pozivamo tako opet sve građane koji nemaju alternativni smještaj da se jave na besplatne telefone 0800 8805 i 0800 8802 jer je za njih osiguran smještaj u Studentskom domu u Cvjetnom naselju.

Zaključak o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane potresom na području Grada Zagreba

Na temelju zaključka pozivaju se oštećenici – fizičke i pravne osobe na čijoj je imovini utvrđena šteta od prirodnih nepogoda da prijave štetu na imovini Gradskom povjerenstvu Grada Zagreba za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u pisanom obliku, na propisanom obrascu, a koji je objavljen na mrežnim stranicama Grada Zagreba (zagreb.hr).

Sve nadležne gradske službe i dalje su aktivne na terenu. Javna vatrogasna postrojba Zagreb do danas imala 1316 hitnih intervencija vezanih uz posljedice potresa. Na terenu je i svih sedam visinskih vozila JVP Zagreb te 17 visinskih vozila suradnika (Elicom, ZG Holdinga, HEP, Zrinjevac, Velebit promet, CIOS i HV), kao i vatrogasci iz Virovitice, Bjelovara, Slunja, Siska, Varaždina i Karlovca.

Ključne riječi (tagovi): - - -

1 thought on “Obavijest građanima – vlasnicima obiteljskih kuća stradalih u nedjeljnom potresu

Comments are closed.