groblje mirogoj - centralni križ / listopad 2012.

Na zagrebačkom groblju Mirogoj započeli radovi na sanaciji cesta i kanalizacije

Započeli su radovi četvrte faze sanacije 800 metara cesta i 570 metara kanalizacije na zagrebačkom groblju Mirogoj, vrijedne više od milijun i tristo tisuća kuna.


Na zagrebačkom groblju Mirogoj započeli su radovi na sanaciji cesta i kanalizacije na južnom dijelu od grobnih polja 4, 8, 9, 11, 12, 39, 49, 58, 63, 22, 77, 119, 120, 137 i 148. Riječ je o 800 metara ceste te 570 metara kanalizacijskih cijevi.

U sljedeća tri mjeseca izvođač radova tvrtka Prigorac – građenje d.o.o. iz Sesveta trebala bi u potpunosti sanirati sva oštećenja na cestama od ispucanih asfaltnih slojeva, udubljenja i udarnih rupa te kolotraga nastalih višegodišnjim prometom na njima, kao i postojeću kanalizacijsku mrežu koju je oštetilo korijenje stabala.

Loše stanje prometne i odvodne infrastrukture na tom dijelu Mirogoja potaknulo je upravu Gradskih groblja da započne četvrtu fazu njihove sanacije čija vrijednost iznosi 1.362.330 kuna, odnosno nešto više od 1,7 milijuna kuna s uključenim porezom na dodanu vrijednost.

Obzirom da su postojeće ceste i kanalizacija unutar Mirogoja u vrlo lošem stanju, odlučeno je započeti s četvrtom fazom njihove sanacije i uređenja, čime se nastavlja sa stalnom obnovom infrastrukture na groblju.

“Cilj Gradskih groblja je da uređenost groblja na području grada Zagreba o kojima brine naša Podružnica, a takvih je 28, bude na što višoj razini, kako bi građanima omogućili što bolji pristup grobovima i komunikaciju unutar groblja. Isto tako ulaže se dosta truda u održavanje čistoće groblja i grobova, redovitom uklanjanju osušenih vijenaca i cvijeća te svijeća i lampiona”, ističu iz Gradskih groblja Zagreb.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged