dinamo zagreb - west ham united london / uefa europa league 2021.-2022.

Dinamo i West Ham United na Maksimiru otvaraju Europsku ligu – gdje gledati?

Dinamo i West Ham otvaraju novu sezonu nogometne Europske lige! Utakmica se igra u Zagrebu na stadionu Maksimir u četvrtak, 16. rujna 2021. godine u 18.45 sati. Podsjetimo, Dinamo je zaustavljen u zadnjoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman u Ligu prvaka. Nažalost, moldavski Sheriff je bio bolji.

No, u toj fazi natjecanja – 4. pretkolu Lige prvaka – utješna nagrada je plasman u Europsku ligu. Tako će Dinamo igrati u skupini H, zajedno sa klubovima West Ham United, Genk i bečki Rapid. Nadamo se da će Plavi ove godine ponoviti, a možda i nadmašiti lanjski uspjeh, kada su došli do četvrtfinala ovog natjecanja.


“Pred Dinamom je velika utakmica u kojoj svi možemo uživati. Nadam se da će biti lijep dan za sve one koji posjete Maksimir. Bit će lijep dan za sve aktere, a to znači i za igrače West Hama i Dinama. Veselimo se utakmici, uživat ćemo u njoj. UEFA Europa liga je opet u našem gradu ove jeseni i sve su to podaci koji nam daju naslutiti da ćemo uživati. A sportski je nadati se i tome da ćemo napraviti dobar rezultat”, rekao je trener Dinama Damir Krznar.

Iz Engleske dolaze vijesti prema kojima je West Hamu prioritet Premier liga?

“Mi ćemo se spremiti za West Hamovih najboljih 11, tako smo koncipirali sve treninge i cijelu pripremu. West Ham ima svoj prepoznatljiv stil i sustav. Pokušat ćemo ga limitirati bez obzira na to s kojim igračima oni istrče protiv nas. Velika su momčad. Jednako je dobar i njihov 14., 15., 16. i 17. igrač, kao i oni iz prvih 11. Uostalom, i mi ističemo da je i svaki naš igrač jednako vrijedan kao i svi ostali unutar momčadi”, dodao je Krznar.

“Svi naši uspjesi možda nose jednu dozu pritiska iako na to možemo prije gledati kao vjetar u leđa. Najteže je ponavljati. Zadnje tri sezone bile su iznimno dobre za nas, tako da očekujemo još jednu takvu. Imamo snagu, želju, volju… Želimo uvijek probijati granice. Uloga favorita je na leđima West Hama, možda im to može biti nekakvo opterećenje. Ali, početak je natjecanja, obje su momčadi rasterećene i takve će ući u pravu sportsku borbu”, rekao je Damir Krznar.

Na utakmici 1. kola Europske lige bit će dopušten dolazak publike na stadion

GNK Dinamo donio je odluku da će na utakmici 1. kola UEFA Europa lige Dinamo – West Ham, u četvrtak 16. rujna s početkom u 18:45 sati na stadionu Maksimir, omogućiti dolazak navijačima na stadion uz poštivanje svih navedenih mjera i uvjeta. To znači obavezno posjedovanje EU digitalne COVID potvrde.

Pozivamo navijače da, ukoliko nemaju EU digitalnu COVID potvrdu koja će vrijediti na dan utakmice, dođu što ranije na punkt obaviti testiranje. Navijači se mole za strpljenje u slučaju određenog vremena čekanja na izdavanje COVID potvrde “zbog složenosti digitalnog zdravstvenog sustava”.

Jedna osoba može kupiti najviše pet ulaznica, uz predočenje osobnog dokumenta za svaku osobu. Prilikom kupnje paketa ulaznica naknadne promjene imena i prezimena na pojedinačnim ulaznicama nisu moguće. Preduvjet za kupovinu ulaznica za sve će navijače biti predočenje važećeg osobnog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica, za dijete rodni list, zdravstvena iskaznica ili putovnica), a sve su ulaznice personalizirane i glase na ime i prezime.

Prodaja pojedinačnih ulaznica

Cijene ulaznica:

  • tribina sjever dolje: 120 kuna
  • tribina sjever gore: 120 kuna
  • tribina zapad gore: 150 kuna
  • tribina zapad dolje: 200 kuna

Ticket point stadion Maksimir:

  • srijeda, 15. 9. od 11 do 19 sati
  • četvrtak, 16. 9. od 11 do 19:30 sati

Online prodaja pojedinačnih ulaznica:

Nogomet uživo: gdje gledati live stream utakmice Dinamo – West Ham United?

Prvo kolo skupine H Europske lige između Dinama i West Hama igra se na stadionu Maksimir. Utakmicu možete uživo gledati u četvrtak, 16. rujna 2021. godine u 18.45 sati. Prijenos utakmice će biti na TV kanalu Arena sport 1. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Više o nogometnom klubu GNK Dinamo doznajte na mrežnoj adresi gnkdinamo.hr. Više o nogometnom natjecanju UEFA Europa League doznajte na Wikipediji. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Video: Zadnji trening Plavih prije utakmice

Video: GNK Dinamo – West Ham United | Press konferencija Damira Krznara

Tagged