rtv toranj sljeme zagreb | srpanj 2014.

Televizijske stanice u Zagrebu | Popis TV stanica i njihovih online live streamova

Na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije djeluju televizijske stanice koje možete gledati putem TV antene (DVB-T2 sustav s HEVC standardom kodiranja video signala), kablovskih operatera ili streamom putem interneta. Na ovoj stranici možete vidjeti popis TV stanica koje svoj program emitiraju uživo preko interneta (live stream) i link na kojem možete gledati stream njihovog TV programa.

Hrvatske, regionalne i strane televizijske stanice – odaberite TV postaju za live stream

HTVN1
UNA TVSPTV
RTL TVZ1
Jabuka TVCMC
Poljoprivredna TVOsječka TV
Vinkovačka TVLibertas TV
Deutsche WelleAl Jazzera
ArenaSportSport Klub 1
Nova TVDoma TV
MAXSport

Hrvatska televizija (HTV)

Hrvatska radiotelevizija (skraćeno HRT) hrvatska je javna radijska i televizijska ustanova. Taj status joj je dodijeljen 2001. godine Zakonom o Hrvatskoj radioteleviziji. HTV emitira četiri programa preko zemaljskih antena.

Program se može pratiti i live streamom preko internetske stranice HRTi na mrežnoj stranici hrti.hrt.hr. Prije korištenja stranice ili aplikacije potrebno se logirati u sustav! Vijesti i objave u kojima se na ZGportalu spominju TV kanali Hrvatske televizije: HTV1 | HTV2 | HTV3 | HTV4

N1 Info

N1 televizija informativna je televizijska postaja pokrenuta 30. listopada 2014. godine, a program emitira 24 sata dnevno. N1 ima sjedište u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu te pokriva događanja u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. N1 sastoji se od tri televizijska kanala – N1 Hrvatska, N1 Srbija i N1 BiH. Dodajmo da je N1 je CNN-ov međunarodni partner za emitiranje.

Program N1 možete uživo gledati internetskim live streamom na mrežnoj adresi hr.n1info.com. Vijesti i objave u kojima se na ZGportalu spominje N1 televizija – N1.

UNA TV – UNA televizija

Sportska televizija – SPTV

RTL Televizija

Z1 Televizija

Jabuka TV

CMC TV / Croatian Music Channel

Poljoprivredna TV

Osječka TV

Vinkovačka TV

Libertas TV Dubrovnik

Deutche Welle

Al Jazeera Balkans

ArenaSport

ArenaSport je ta koja je izvještavali o Nikoli Jokiću kada nitko nije htio igrati košarku s njim, a prate ga i sada kada je jedan od najboljih u NBA ligi. Pratili su i Messija i Christiana Ronalda kada su na svom kontu imali manje od 50 postignutih golova u sezoni…

Kada vi uživate u najboljem sportu, znajte da oni tada najviše rade. Njihove komentatorske kabine su popunjene do posljednjeg mjesta. Jedino kod njih možete u istom danu vidjeti izvještaj s utakmice Hrvatske nogometne lige, ali i utakmice Europske lige te Lige prvaka. Kod njih stanuje vrhunski nogomet i vrhunska košarka. A u ArenaSport arhivi nalazi se mnogo povijesnih trenutaka…

Oni ljubomorno čuvaju i svoje “lapsuse” i kako kažu “ponosni smo na sve što smo postigli u prethodnih deset i više godina”. I zato i dalje gledajte vrhunski sport na TV kanalu Arena Sport!!! Kako i gdje gledati čak šest kanala ArenaSporta raspitajte se kod Vaših telekom operatera.

Sport Klub 1

SportKlub je skup sportskih kanala koji se emitiraju putem IPTV-a i satelita na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Emitira različite vrste sportova kao što su nogomet, košarka, tenis, moto sport, hokej, rukomet i američki nogomet. Vlasnik televizijskog kanala je United Grupa koja je vlasnik i televizijskih kanala Nova TV, Doma TV, N1 i Fight Channel.

Prvo ime programa bilo je Sport Klub, a od 22. rujna 2013. godine u sklopu promjene naziva i vizualnog identiteta program je dobio ime SK 1 – Sport Klub 1. Ostatak programa ove sportske televizije dijeli se na kanale SK 2, SK 3, SK 4, SK 5, SK 6, SK 7, SK 8, SK Golf te SK HD. Kanal je u potpunosti lokaliziran na hrvatski jezik za područje Hrvatske.

Nova TV

Nova TV je hrvatska televizijska mreža koja je s emitiranjem počela 28. svibnja 2000. godine. Nalazi se pod vlasništvom grupacije United Media, koja je dio tvrtke United Grupa. Sjedište televizije nalazi se na adresi Remetinečka cesta 139 u Zagrebu. Nova TV vlasnik je televizija u Hrvatskoj kao što su Doma TV i Mini TV. Dio je brenda Nova TV koji predstavlja regionalnu televizijsku mrežu.

Doma TV

Doma TV je specijalizirani televizijski kanal za zabavu i dio je medijske grupe Nove TV. Doma TV donosi pregršt zabave na male ekrane od igranog filmskog i serijskog programa, zabavnih i lifestyle magazina, kulinarske showove te najkvalitetniji dokumentarni i filmski program.

MAXSport

Hrvatski Telekom je kupio ekskluzivna četvrtogodišnja prava na emitiranja najgledanijeg sportskog sadržaja u HrvatskojHrvatske nogometne lige i Kupa. Tako će se prijenosi utakmica od sezone 2022./2023. odvijati na novoosnovanim MAXSport programima, a korisnicima su testno uključeni 1. srpnja 2022. godine. MAXSport 1 prenosit će veći dio utakmica HNL-a, a bit će dostupan u osnovnom paketu MAXtv-a. MAXSport 2 je dostupan u sportskom paketu. Dodajmo da je svoj TV program MAXSport otvorio prijenosom vječnog derbija Dinamo – Hajduk i to u Superkupu u subotu, 9. srpnja 2022. godine u 20 sati.

Program MAXSporta će osim prijenosa emitirati i posebne emisije koje će se baviti hrvatskim nogometom. Tako će ponedjeljkom biti emitirana posebna emisija u trajanju od 90 minuta koja će biti posvećena HNL-u. HT će s vremenom proširiti program na hrvatske lige i kupove iz drugih sportova i nada se da će MAXsport bogatim sadržajem postati “izvorni hrvatski sportski kanal”. Kako gledati ove sportske kanale doznajte na mrežnim stranicama HT-a.


Povijest televizije u Hrvatskoj

15. svibnja 1956. godine, na 30. obljetnicu emitiranja programa Radija Zagreb, u Tomislavovom domu na Sljemenu, vrhu zagrebačke planine Medvednice, proradio je prvi televizijski odašiljač u tadašnjoj Jugoslaviji, ali i u ovom dijelu Europe. Osnivač i prvi generalni direktor RTV Zagreb je bio narodni heroj Ivan Šibl, po kojem se danas zove nagrada za životno djelo HRT-a. Izravnim prijenosom svečanog otvorenja Zagrebačkog velesajma na južnoj obali rijeke Save 7. rujna 1956. počelo je emitiranje Televizije Zagreb.

Redovito emitiranje eksperimentalnog programa Zagrebačke televizije iz tadašnjih prostorija u Jurišićevoj 4 počelo je 19. studenog iste godine. Već 12. svibnja iduće, 1957. godine, emitiran je prvi izravni televizijski prijenos nogometne utakmice sa stadiona u Maksimiru, nakon kojeg su slijedili prijenosi i drugih sportskih događaja.


PROČITAJTE VIŠE

INFO

  • Televizijske stanice u Zagrebu | Popis stanica i njihovih live streamova.
  • Television stations in Zagreb | List of stations and their live streams.
  • Fernsehsender in Zagreb | Liste der Sender und ihrer Live-Streams.
  • Estaciones de televisión en Zagreb | Lista de estaciones y sus transmisiones en vivo.
  • Stazioni televisive a Zagabria | Elenco delle stazioni e loro live streaming.
  • Televízióállomások Zágrábban | Az állomások listája és élő közvetítéseik.
Tagged